A bizottság adatai:
A bizottság azonosító jele MSZT/MB 605
A bizottság neve Tej és tejtermékek
A bizottság tevékenységi területe Tej és tejtermékek (ICS 67.100)
Az MB-hez tartozó szabványok
MSZ 190:1983

A nyerstej szomatikus sejtszámának meghatározása

MSZ 1101:1981

Ízesített tejitalok vizsgálati módszerei

MSZ 3702:1981

A tej sűrűségének meghatározása

MSZ 3703:1982

Tej és ízesített tejitalok zsírtartalmának meghatározása

MSZ 3704:1983

A tej refrakciószámának meghatározása

MSZ 3707:1981

A tej titrálható savasságának és pH-jának meghatározása

MSZ 3708:1983

Tejidegen antibakteriálisan ható anyagok kimutatása tejben és juhtejben

MSZ 3709:1976

Fenotiazin és származékainak kimutatása tejben és sajtokban

MSZ 3712:1981

A tej kloridion-tartalmának meghatározása

MSZ 3723:1984

Előrecsomagolt tej és tejtermékek tömeg- és térfogatellenőrzésének módszerei

MSZ 3725:1984

Savanyú tejkészítmények vizsgálati módszerei

MSZ 3727-3:1984

Tejföl, tejszín és ízesített tejszínhab vizsgálata. A habtejszín térfogatnövekedésének, a tejszínhab keménységének és léeresztésének meghatározása

MSZ 3738:1982

A tej fagyáspontjának meghatározása

MSZ 3744:1981

A tej szárazanyag-tartalmának meghatározása

MSZ 4014:1984

Cukrozott, sűrített tej összes fehérjetartalmának meghatározása

MSZ 9602:1984

Tejszín, savanyú tej-, tejszínkészítmények és ízesített tejtermékek zsírtartalmának meghatározása

MSZ 12045:1984

Presszo és mokka tejpor vizsgálati módszerei

MSZ 12046:1984

Tejpudingok vizsgálati módszerei

MSZ 12047:1984

Tejipari alapanyagok és tejtermékek homogénezettségének vizsgálata

MSZ 12253:1984

Tejföl

MSZ 12325:1982

A tej összes fehérjetartalmának meghatározása

MSZ 189:1983

Vaj és ömlesztett sajt állományának meghatározása penetrométerrel

MSZ 3724:1983

Ömlesztett sajt C-vitamin tartalmának meghatározása

MSZ 3728:1983

Sajt, ömlesztett sajt és túró savfokának és hidrogén-ion koncentrációjának (pH) meghatározása

MSZ 9441:1982

Fagylalt, jégkrém és parfé mintavétele és vizsgálata

MSZ 9443:1977

Parfé

MSZ 20643:1983

Fagylaltporok és fagylaltsűrítmények mintavétele, vizsgálata és minősítése

MSZ 20661:1983

Fagylaltsűrítmények

MSZ 3719:1974

Tejtermék-butirométer. Van Gulik butirométer és tartozékai

MSZ 4174:1978

Ipari savkazein. Minőségi követelmények

MSZ-08-0333:1969

Tejmintavétel a törzskönyvi ellenőrzés alatt álló tehenek tejének zsírvizsgálatához

MSZ-08-0360:1975

A tej termelése és kezelése nagyüzemi tehenészetekben

MSZ-08-1227-1:1984

Ízesített joghurtok. Málnás joghurt

MSZ-08-1227-2:1984

Ízesített joghurtok. Epres joghurt

MSZ-08-1227-3:1984

Ízesített joghurtok. Meggyes joghurt

MSZ-08-1227-4:1982

Ízesített joghurtok. Vegyes gyümölcsös joghurt

MSZ-08-1227-5:1982

Ízesített joghurtok. Őszibarackos joghurt

MSZ-08-1241:1979

Tejpudingok. Minőségi követelmények

MSZ-08-1241-1:1977

Tejpudingok. Csokoládés puding

MSZ-08-1241-2:1977

Tejpudingok. Vaniliás puding

MSZ-08-1257:1980

Tejeskávé

MSZ-08-1205-6:1984

Ízesített krémtúrók. Almás krémtúró

MSZ-08-1211-9:1982

Ízesített ömlesztett sajtok. Sonkás, kenhető, zsíros, ömlesztett sajt

MSZ-08-1211-10:1972

Ízesített ömlesztett sajtok. Sonkaízű, kenhető, zsíros, ömlesztett sajt

MSZ-08-1244:1979

Fehér sajt

MSZ-08-1251:1984

Juhtúró

MSZ-08-1225:1985

Túró rudi

MSZ-08-1230-1:1985

Ízesített tejszínhabok általános előírásai

MSZ-08-1230-2:1985

Ízesített tejszínhabok. Cukrozott tejszínhab

MSZ-08-1240:1985

Étkezési író

MSZ-08-1206:1986

Füstölt sonkasajt

MSZ-08-1247:1986

Szekszárdi csemege sajt

MSZ-08-1249:1986

Cukrozott sűrített tej

MSZ-08-1217:1987

Balaton sajt

MSZ-08-1207:1987

Tejszín krémsajt

MSZ-08-1209:1987

Köményes sajt

MSZ-08-1214:1987

Zalai füstölt sajt

MSZ-08-1258:1987

Ormánsági sajt

MSZ-08-1259:1987

Baranya sajt

MSZ-08-1260:1987

Pelso Delicat sajt

MSZ-08-0128:1987

Sajtáros fejőberendezések műszaki követelményei

MSZ-08-1218:1988

Camembert típusú sajt

MSZ-08-1262-1:1988

Party vajkrémek. Általános előírások

MSZ-08-1262-2:1988

Party vajkrémek. Natúr

MSZ-08-1262-3:1988

Party vajkrémek. Magyaros ízesítésű

MSZ-08-1262-4:1988

Party vajkrémek. Zellerízesítésű

MSZ-08-1223:1988

Anikó sajt

MSZ-08-1234:1988

Göcseji csemegesajt

MSZ-08-1235:1988

Vadász sajt

MSZ-08-1239:1988

Gouda sajt

MSZ-08-1261:1988

Ultrapasztőrözött kávétejszín

MSZ-08-1211-21:1989

Ízesített ömlesztett sajtok. Vikend, krémszerűen kenhető, zsíros ömlesztett sajt

MSZ-08-1220:1989

Teasajt

MSZ-08-1221:1989

Vajas márványsajt

MSZ-08-1243:1989

Hajdu sajt

MSZ-08-1245-1:1989

Ízesített tejitalok. Kakaós tej

MSZ-08-1245-2:1989

Ízesített tejitalok. Csokoládés tej

MSZ-08-1245-3:1989

Ízesített tejitalok. Karamellás tej

MSZ-08-1245-4:1989

Ízesített tejitalok. Kávés tej

MSZ-08-1263:1989

Füstölt sajtszalámi

MSZ-08-1264:1989

Palóc gomolya

MSZ-08-1211-1:1990

Ízesített ömlesztett sajtok. C paprikás, kenhető, zsíros, ömlesztett sajt

MSZ-08-1211-2:1990

Ízesített ömlesztett sajtok. Csipőspaprikás, kenhető, zsíros, ömlesztett sajt

MSZ-08-1211-6:1990

Ízesített ömlesztett sajtok. Mese, csokoládés, vágható, félzsíros, ömlesztett sajt

MSZ-08-1211-11:1990

Ízesített ömlesztett sajtok. Téliszalámis, kenhető, zsíros, ömlesztett sajt

MSZ-08-1211-16:1990

Ízesített ömlesztett sajtok. Kolbászos, kenhető, zsíros ömlesztett sajt

MSZ-08-1211-17:1990

Ízesített ömlesztett sajtok. Frankfurti kolbászízű, kenhető, zsíros, ömlesztett sajt

MSZ-08-1211-18:1990

Ízesített ömlesztett sajtok. Boci paprikás, krémszerűen kenhető, zsíros ömlesztett sajt

MSZ-08-1211-19:1990

Ízesített ömlesztett sajtok. Boci tejszínes, krémszerűen kenhető, zsíros, ömlesztett sajt

MSZ-08-1211-22:1990

Ízesített ömlesztett sajtok. Boci csípőspaprikás, krémszerűen kenhető, zsíros ömlesztett sajt

MSZ-08-1211-24:1990

Ízesített ömlesztett sajtok. Gombás, kenhető, zsíros, ömlesztett sajt

MSZ-08-1204:1990

Parenyica sajt

MSZ-08-1205-1:1990

Ízesített krémtúrók. Mazsolás-vaníliás krémtúró

MSZ-08-1205-2:1990

Ízesített krémtúrók. Vaníliás krémtúró

MSZ-08-1205-4:1990

Ízesített krémtúrók. Narancsos krémtúró

MSZ-08-1205-5:1990

Ízesített krémtúrók. Citromos krémtúró

MSZ 3727-2:1985

Tejföl, tejszín és ízesített tejszínhab vizsgálata. A titrálható savasság meghatározása és a plazmasavfok kiszámítása

MSZ 3727-1:1985

Tejföl, tejszín és ízesített tejszínhab vizsgálata. A szárazanyag-tartalom meghatározása és a zsírmentes szárazanyag-tartalom kiszámítása

MSZ 12320:1985

Nyers tehén- és juhtej vizsgálata Mastitest próbával

MSZ 12243:1985

A tejpor tejsav- és laktáttartalmának meghatározása

MSZ 12273:1985

Termelői juhtej

MSZ 12242:1985

A tej kalciumtartalmának meghatározása

MSZ 12240:1985

Ipari savkazein pH-értékének, duzzadóképességének és fehérjetartalmának meghatározása

MSZ 12241:1985

A savópor vizsgálati módszerei

MSZ 12254:1985

Pasztőrözött és ultrapasztőrözött tej

MSZ 12274:1985

Termelői tejszín

MSZ 12284:1985

Edámi sajt

MSZ 12245:1986

Ipari savkazein víztartalmának meghatározása

MSZ 12247:1986

Ipari savkazein hamutartalmának meghatározása

MSZ 12248:1986

Ipari savkazein szabad savasságának meghatározása

MSZ 12330:1986

Ipari savkazein tisztaságának meghatározása

MSZ 12244:1986

Ipari savkazein laktóztartalmának meghatározása

MSZ 12246:1986

Ipari savkazein zsírtartalmának meghatározása

MSZ 12068:1986

A tejidegen víztartalom meghatározása

MSZ 12259:1986

Habtejszín

MSZ 12272:1986

Kefir

MSZ 2708-8:1986

Sűrített tej és tejpor kémiai és fizikai vizsgálata. A tejpor tejcukortartalmának meghatározása

MSZ 12258:1986

Joghurt és krémjoghurt

MSZ 12263:1986

Tehéntúró

MSZ 12332:1987

Ipari savkazein oldhatósági indexének meghatározása

MSZ 12331:1987

Ipari savkazein színének meghatározása

MSZ 2708-6:1987

Sűrített tej és tejpor kémiai és fizikai vizsgálata. A tejpor hamutartalmának meghatározása

MSZ 2708-7:1987

Sűrített tej és tejpor kémiai és fizikai vizsgálata. A tejpor fehérjetartalmának meghatározása

MSZ 3710:1987

Tej és tejtermékek hőkezeltségének vizsgálata

MSZ 2708-5:1987

Sűrített tej és tejpor kémiai és fizikai vizsgálata. A tejpor oldhatósági indexének meghatározása

MSZ 12058:1987

Sajt, tejpor és savópor nitrit- és nitráttartalmának meghatározása

MSZ 12188:1987

Gomolyatúró

MSZ 12292:1987

Tej és tejtermékek érzékszervi elemző vizsgálata

MSZ 2708-3:1987

Sűrített tej és tejpor kémiai és fizikai vizsgálata. Titrálható savasság meghatározása

MSZ 12189:1987

Körített krémtúró

MSZ 12282:1987

Márványsajt

MSZ 12277:1987

Pannónia sajt (Ementáli típusú keménysajt)

MSZ 12280:1987

Trappista sajt

MSZ 2713-3:1988

A vaj kémiai és fizikai vizsgálata. Nátrium-klorid-tartalom meghatározása

MSZ 2713-4:1988

A vaj kémiai és fizikai vizsgálata. A vajszérum hidrogénion-koncentrációjának meghatározása

MSZ 2713-2:1988

A vaj kémiai és fizikai vizsgálata. Zsírmentes szárazanyag-tartalom meghatározása

MSZ 2713-1:1988

A vaj kémiai és fizikai vizsgálata. Víztartalom meghatározása

MSZ 2713-5:1988

A vaj kémiai és fizikai vizsgálata. Vízeloszlás meghatározása indikátorpapírral

MSZ 3722:1988

Gerber-féle tejbutirométer és tartozékai

MSZ 3701-1:1988

A tej kémiai és fizikai vizsgálata. A tejcukortartalom meghatározása

MSZ 3727-4:1988

Tejföl, tejszín és ízesített tejszínhab vizsgálata. Az ultrapasztőrözött kávétejszín hőstabilitásának mérése

MSZ 12281:1988

Lajta sajt

MSZ 12286:1988

Mosonmegyei csemegesajt

MSZ 12278:1988

Óvári sajt

MSZ 21336:1988

Ízesített joghurtok általános előírásai

MSZ 21333:1988

Ízesített, ömlesztett sajtok általános előírásai

MSZ 21334:1988

Ízesített krémtúrók általános előírásai

MSZ 12299:1989

Parmezán jellegű sajt

MSZ 12288:1989

Ömlesztett sajt

MSZ 12257:1989

Ízesített tejitalok általános előírásai

MSZ 2714-1:1989

Sajt, ömlesztett sajt és túró kémiai és fizikai vizsgálata. A zsírtartalom meghatározása

MSZ 2714-2:1989

Sajt, ömlesztett sajt és túró kémiai és fizikai vizsgálata. A víz- és a szárazanyag-tartalom meghatározása

MSZ 2714-3:1989

Sajt, ömlesztett sajt és túró kémiai és fizikai vizsgálata. A nátrium-klorid-tartalom meghatározása

MSZ 20644:1989

Fagylaltporok

MSZ 12291:1989

Pálpusztai sajt

MSZ 3698:1991

Termelői nyers tej

MSZ 9609:1990

Vaj

MSZ ISO 707:1990

Tej és tejtermékek mintavételi módszerei

MSZ ISO 7208:1991

A fölözött tej, a savó és az író zsírtartalmának meghatározása gravimetriás módszerrel

MSZ ISO 1211:1991

A tej zsírtartalmának meghatározása gravimetriás módszerrel

MSZ ISO 2450:1991

A tejszín zsírtartalmának meghatározása gravimetriás módszerrel

MSZ ISO 5542:1991

A tej fehérjetartalmának meghatározása amidofekete-színezékkötéses eljárással

MSZ ISO 8262-3:1992

Tejtermékek és tejalapú termékek zsírtartalmának meghatározása. Weibull-Berntrop-féle gravimetriás módszer

MSZ ISO 1737:1992

A sűrített tej és a cukrozott sűrített tej zsírtartalmának meghatározása gravimetriás módszerrel

MSZ ISO 6730:1992

A pszihrotróf mikrobák számának meghatározása tejben 6,5 °C-on, telepszámlálással

MSZ ISO 6610:1993

Tej és tejtermékek összes mikrobaszámának meghatározása 30 °C-on, telepszámlálással

MSZ ISO 6611:1993

Tej és tejtermékek élesztő- és penészgombaszámának meghatározása 25 °C-on, telepszámlálással

MSZ ISO 8262-1:1993

Tejtermékek és tejalapú termékek zsírtartalmának meghatározása Weibull-Berntrop-féle gravimetriás módszerrel. Csecsemőtápszerek

MSZ ISO 7328:1993

Tejalapú fagylaltok és fagylaltkeverékek zsírtartalmának meghatározása Röse-Gottlieb-féle gravimetriás módszerrel

MSZ ISO 8261:1993

A vizsgálati minták és a hígítások előkészítése a tej és a tejtermékek mikrobiológiai vizsgálatához

MSZ ISO 8262-2:1993

Tejtermékek és tejalapú termékek zsírtartalmának meghatározása Weibull-Berntrop-féle gravimetriás módszerrel. Fagylaltok és fagylaltkeverékek

MSZ ISO 1735:1993

Sajt és ömlesztett sajt zsírtartalmának meghatározása gravimetriás módszerrel

MSZ ISO 2962:1994

Sajt és ömlesztett sajt. Az összes foszfortartalom meghatározása. Molekulaabszorpciós spektrometriás módszer

MSZ ISO 1546:1994

A tehenek tejtermelésének vizsgálata

MSZ 4056:1994

Tej. A mikrobaszám meghatározása 30 °C-on. Lemez-kacs eljárás

MSZ ISO 6785:1994

Tej és tejtermékek. A szalmonella kimutatása

MSZ 9442:1994

Fagylalt

MSZ 190:1983/1M:1994

A nyerstej szomatikus sejtszámának meghatározása

MSZ 12044:1994

A termelői nyers tehén- és juhtej fizikai tisztaságának ellenőrzése

MSZ ISO 10560:1994

Tej és tejtermékek. A Listeria monocytogenes kimutatása

MSZ ISO 8381:1994

Tejalapú gyermektápszerek. A zsírtartalom meghatározása. Röse-Gottlieb-féle gravimetriás módszer. (Referenciamódszer)

MSZ ISO 5541-1:1994

Tej és tejtermékek. Koliformbaktériumok meghatározása. 1. rész: Telepszámlálás 30 °C-on

MSZ ISO 1736:1995

Tejpor, savópor, írópor és vajszérumpor. A zsírtartalom meghatározása. Gravimetriás módszer (referenciamódszer)

MSZ ISO 6731:1995

Tej, tejszín és sűrített tej. A szárazanyag-tartalom meghatározása (referenciamódszer)

MSZ 12044:1999

Termelői nyers tehén- és juhtej fizikai tisztaságának ellenőrzése

MSZ EN ISO 13366-1:2000

Tej. A szomatikus sejtszám meghatározása. 1. rész: Mikroszkópos módszer (ISO 13366-1:1997)

MSZ EN ISO 13366-2:2000

Tej. A szomatikus sejtszám meghatározása. 2. rész: Elektronikus részecskeszámlálásos módszer (ISO 13366-2:1997)

MSZ EN ISO 13366-3:2000

Tej. A szomatikus sejtszám meghatározása. 3. rész: Fluoreszcenciás optoelektronikus módszer (ISO 13366-3:1997)

MSZ EN ISO 14501:2000

Tej és tejpor. Az aflatoxin Mˇ1^-tartalom meghatározása. Immunaffinitásos kromatográfiás tisztítás és nagy felbontású folyadékkromatográfiás meghatározás (ISO 14501:1998)

MSZ EN ISO 707:2000

Tej és tejtermékek. Mintavételi útmutató (ISO 707:1997)

MSZ EN ISO 1737:2000

Sűrített tej és cukrozott sűrített tej. A zsírtartalom meghatározása. Gravimetriás módszer (Referencia-módszer) (ISO 1737:1999)

MSZ EN ISO 1854:2000

Savósajt. A zsírtartalom meghatározása. Gravimetriás módszer (referencia-módszer) (ISO 1854:1999)

MSZ EN ISO 2450:2000

Tejszín. A zsírtartalom meghatározása. Gravimetriás módszer (referencia-módszer) (ISO 2450:1999)

MSZ EN ISO 7208:2000

Fölözött tej, savó és író. A zsírtartalom meghatározása. Gravimetriás módszer (referencia-módszer) (ISO 7208:1999)

MSZ EN ISO 7328:2000

Tejalapú fagylaltok és fagylaltkeverékek. A zsírtartalom meghatározása. Gravimetriás módszer (referencia-módszer) (ISO 7328:1999)

MSZ EN ISO 1736:2000

Tejpor és porított tejtermékek. A zsírtartalom meghatározása. Gravimetriás módszer (referencia-módszer) (ISO 1736:2000)

MSZ EN ISO 3727:2000

Vaj. A víz-, a zsírmentes szilárd szárazanyag- és a zsírtartalom meghatározása ugyanazon vizsgálati mintában (Referencia-módszer) (ISO 3727:1977)

MSZ EN ISO 8381:2000

Tejalapú csecsemő-élelmiszerek. A zsírtartalom meghatározása. Gravimetriás módszer (referencia-módszer) (ISO 8381:2000)

MSZ EN ISO 11816-1:2000

Tej és tejtermékek. Az alkalikus foszfatáz aktivitásának meghatározása fluorimetriás módszerrel. 1. rész: Tej- és tejalapú italok (ISO 11816-1:1997)

MSZ EN ISO 1211:2002

Tej. A zsírtartalom meghatározása. Gravimetriás módszer (referencia-módszer) (ISO 1211:1999)

MSZ EN ISO 8261:2002

Tej és tejtermékek. Általános útmutató a vizsgálati minták, az alapszuszpenziók és a decimális hígítások készítésére a mikrobiológiai vizsgálatokhoz (ISO 8261:2001)

MSZ EN ISO 3727-1:2002

Vaj. A nedvesség-, a zsírmentes szárazanyag- és a zsírtartalom meghatározása. 1. rész: A nedvességtartalom meghatározása (referencia-módszer) (ISO 3727-1:2001)

MSZ EN ISO 3727-2:2002

Vaj. A nedvesség-, a zsírmentes szárazanyag- és a zsírtartalom meghatározása. 2. rész: A zsírmentes szárazanyag-tartalom meghatározása (referencia-módszer) (ISO 3727-2:2001)

MSZ EN ISO 8968-1:2002

Tej. A nitrogéntartalom meghatározása. 1. rész: Kjeldahl-módszer (ISO 8968-1:2001)

MSZ EN ISO 8968-2:2002

Tej. A nitrogéntartalom meghatározása. 2. rész: Blokkroncsolásos módszer (makromódszer) (ISO 8968-2:2001)

MSZ EN ISO 8968-4:2002

Tej. A nitrogéntartalom meghatározása. 4. rész: A nem proteineredetű nitrogéntartalom meghatározása (ISO 8968-4:2001)

MSZ EN ISO 8968-5:2002

Tej. A nitrogéntartalom meghatározása. 5. rész: A proteineredetű nitrogéntartalom meghatározása (ISO 8968-5:2001)

MSZ EN ISO 14673-1:2002

Tej és tejtermékek. A nitrát- és a nitrittartalom meghatározása. 1. rész: Kadmiumredukciós és spektrometriás módszer (ISO 14673-1:2001)

MSZ EN ISO 14673-2:2002

Tej és tejtermékek. A nitrát- és a nitrittartalom meghatározása. 2. rész: Folyadékáramlásos vizsgálati módszer (gyors módszer) (ISO 14673-2:2001)

MSZ EN ISO 14673-3:2002

Tej és tejtermékek. A nitrát- és a nitrittartalom meghatározása. 3. rész: Kadmiumredukciós és folyadékinjektálásos vizsgálat dialízissel (gyors módszer) (ISO 14673-3:2001)

MSZ EN ISO 14891:2002

Tej és tejtermékek. A nitrogéntartalom meghatározása. Dumas-elven alapuló égetéses rutinmódszer (ISO 14891:2002)

MSZ EN ISO 3727-3:2003

Vaj. A nedvesség-, a zsírmentes szárazanyag- és a zsírtartalom meghatározása. 3. rész: A zsírtartalom számítása (ISO 3727-3:2003)

MSZ EN ISO 11816-2:2003

Tej és tejtermékek. Az alkalikus foszfatáz aktivitásának meghatározása. 2. rész: Fluorimetriás módszer sajtokra (ISO 11816-2:2003)

MSZ EN ISO 14675:2003

Tej és tejtermékek. Útmutató a kompetitív enzimes immunvizsgálat szabványos leírásához. Az aflatoxin M1-tartalom meghatározása (ISO 14675:2003)

MSZ EN ISO 5764:2003

Tej. A fagyáspont meghatározása. Termisztoros krioszkópia (referencia-módszer) (ISO 5764:2002)

MSZ EN ISO 17189:2004

Vaj, étkezési olajemulziók és kenhető zsírok. A zsírtartalom meghatározása (referencia-módszer) (ISO 17189:2003)

MSZ EN ISO 18330:2004

Tej és tejtermékek. Antimikrobás maradványok kimutatására szolgáló immunvizsgálatok és receptorvizsgálatok szabványos leírásának irányelvei (ISO 18330:2003)

MSZ EN ISO 14673-1:2004

Tej és tejtermékek. A nitrát- és nitrittartalom meghatározása. 1. rész: Kadmiumredukciós és spektrometriás módszer (ISO 14673-1:2004)

MSZ EN ISO 14673-2:2004

Tej és tejtermékek. A nitrát- és nitrittartalom meghatározása. 2. rész: Szegmentált áramlásos elemzési módszer (rutinmódszer) (ISO 14673-2:2004)

MSZ EN ISO 14673-3:2004

Tej és tejtermékek. A nitrát- és nitrittartalom meghatározása. 3. rész: Kadmiumos redukciót és injektált áramlásos elemzést inline dialízissel alkalmazó módszer (rutinmódszer) (ISO 14673-3:2004)

MSZ EN ISO 1735:2004

Sajtok és ömlesztett sajtok. A zsírtartalom meghatározása. Gravimetriás módszer (referencia-módszer) (ISO 1735:2004)

MSZ EN ISO 5534:2004

Sajtok és ömlesztett sajtok. A szárazanyag-tartalom meghatározása (referencia-módszer) (ISO 5534:2004)

MSZ EN ISO 5537:2004

Tejpor. A nedvességtartalom meghatározása (referencia-módszer) (ISO 5537:2004)

MSZ EN ISO 13969:2005

Tej és tejtermékek. Mikrobainhibitor-vizsgálatok szabványos leírásának irányelvei (ISO 13969:2003)

MSZ EN ISO 5943:2006

Sajtok és ömlesztett sajtok. A kloridtartalom meghatározása. Potenciometriás titrálásos módszer (ISO 5943:2004)

MSZ EN ISO 21187:2006

Tej. A bakteriológiai minőség kvantitatív meghatározása. Útmutató a rutin- és a mértékadó módszer eredményei közötti átszámítási tényező megállapításához és igazolásához (ISO 21187:2004)

MSZ EN ISO 11816-1:2006

Tej és tejtermékek. Az alkalikus foszfatáz aktivitásának meghatározása. 1. rész: Fluorimetriás módszer tejhez és tejalapú italokhoz (ISO 11816-1:2006)

MSZ ISO 12081:2007

Tej. A kalciumtartalom meghatározása. Titrimetriás módszer

MSZ EN ISO 5943:2007

Sajtok és ömlesztett sajtok. A kloridtartalom meghatározása. Potenciometriás titrálásos módszer (ISO 5943:2006)

MSZ EN ISO 13366-2:2007

Tej. A szomatikus sejtszám meghatározása. 2. rész: A fluoreszcenciás optoelektronikus számlálók működési irányelvei (ISO 13366-2:2006)

MSZ EN ISO 14637:2007

Tej. A karbamidtartalom meghatározása. pH-változáson alapuló enzimes módszer (referencia-módszer) (ISO 14637:2004)

MSZ EN ISO 22160:2007

Tej és tejalapú italok. Az alkalikus foszfatáz aktivitásának meghatározása. Enzimatikus fotoaktivált rendszeres (EPAS) módszer (ISO 22160:2007)

MSZ ISO/TS 26844:2007

Tej és tejtermékek. Az antimikrobás maradványok meghatározása. Csődiffúziós vizsgálat

MSZ EN ISO 6785:2007

Tej és tejtermékek. A szalmonellafajok kimutatása (ISO 6785:2001)

MSZ EN ISO 8069:2007

Tejpor. A tejsav- és a laktáttartalom meghatározása (ISO 8069:2005)

MSZ EN ISO 8968-3:2007

Tej. A nitrogéntartalom meghatározása. 3. rész: Blokkroncsolásos módszer (félmikro gyors rutinmódszer) (ISO 8968-3:2004)

MSZ EN ISO 14501:2008

Tej és tejpor. Az aflatoxin Mˇ1^-tartalom meghatározása. Immunaffinitásos kromatográfiás tisztítás és nagy hatékonyságú folyadékkromatográfiás meghatározás (ISO 14501:2007)

MSZ EN ISO 13366-1:2008

Tej. A szomatikus sejtszám meghatározása. 1. rész: Mikroszkópos módszer (referencia-módszer) (ISO 13366-1:2008)

MSZ ISO 7889:2009

Joghurt. A jellemző mikroorganizmusok meghatározása. Telepszámlálásos eljárás 37 °C-on

MSZ EN ISO 707:2009

Tej és tejtermékek. Mintavételi útmutató (ISO 707:2008)

MSZ EN ISO 20541:2009

Tej és tejtermékek. A nitráttartalom meghatározása. Vizsgálat enzimes redukcióval és molekuláris abszorpciós spektrometriával Griess-reakció után (ISO 20541:2008)

MSZ EN ISO 1736:2009

Tejpor és porított tejtermékek. A zsírtartalom meghatározása. Gravimetriás módszer (referencia-módszer) (ISO 1736:2008)

MSZ EN ISO 1737:2009

Sűrített tej és cukrozott sűrített tej. A zsírtartalom meghatározása. Gravimetriás módszer (referencia-módszer) (ISO 1737:2008)

MSZ EN ISO 1854:2009

Savósajt. A zsírtartalom meghatározása. Gravimetriás módszer (referencia-módszer) (ISO 1854:2008)

MSZ EN ISO 2450:2009

Tejszín. A zsírtartalom meghatározása. Gravimetriás módszer (referencia-módszer) (ISO 2450: 2008)

MSZ EN ISO 7208:2009

Fölözött tej, savó és író. A zsírtartalom meghatározása. Gravimetriás módszer (referencia-módszer) (ISO 7208: 2008)

MSZ EN ISO 7328:2009

Tejalapú fagylaltok és fagylaltkeverékek. A zsírtartalom meghatározása. Gravimetriás módszer (referencia-módszer) (ISO 7328:2008)

MSZ EN ISO 8381:2009

Tejalapú csecsemő-élelmiszerek. A zsírtartalom meghatározása. Gravimetriás módszer (referencia-módszer) (ISO 8381: 2008)

MSZ 12068:2009

A tejidegen víztartalom meghatározása

MSZ EN ISO 5764:2009

Tej. A fagyáspont meghatározása. Termisztoros krioszkópos módszer (referencia-módszer) (ISO 5764:2009)

MSZ EN ISO 17678:2010

Tej és tejtermékek. A tejzsír tisztaságának meghatározása triglicerides gázkromatográfiás módszerrel (referencia-módszer) (ISO 17678:2010)

MSZ EN ISO 1211:2010

Tej. A zsírtartalom meghatározása. Gravimetriás módszer (referencia-módszer) (ISO 1211:2010)

MSZ EN ISO 5536:2013

Tejzsír termékek. A víztartalom meghatározása. Karl Fischer-módszer (ISO 5536:2009)

MSZ EN ISO 9233-1:2013

Sajt, sajtkéreg és ömlesztett sajt. A natamicin-tartalom meghatározása. 1. rész: Molekuláris abszorpciós spektormetria sajtkéreghez (ISO 9233-1:2007, tartalmazza az Amd 1:2012 módosítást)

MSZ EN ISO 9233-2:2013

Sajt, sajtkéreg és ömlesztett sajt. A natamicintartalom meghatározása. 2. rész: Nagy hatékonyságú folyadékkromatográfiás módszer sajthoz, sajtkéreghez és ömlesztett sajthoz (ISO 9233-2:2007, tartalmazza az Amd 1:2012 módosítást)

MSZ EN ISO 12779:2013

Laktóz. A víztartalom meghatározása. Karl Fisher-módszer (ISO 12799:2011)

MSZ EN ISO 11816-1:2014

Tej és tejtermékek. Az alkalikus foszfatáz aktivitásának meghatározása. 1. rész: Fluorimetriás módszer tejhez és tejalapú italokhoz (ISO 11816-1:2013)

MSZ EN ISO 8968-1:2014

Tej és tejtermékek. A nitrogéntartalom meghatározása. 1. rész: Kjeldahl-elv és a nyersfehérje-tartalom kiszámítása (ISO 8968-1:2014)

MSZ EN ISO 16297:2014

Tej. Baktériumszámlálás. Az alternatív módszerek kiértékelésének protokollja (ISO 16297:2013)

MSZ ISO 22662:2015

Tej és tejtermékek. Laktóztartalom meghatározása nagy hatékonyságú folyadékkromatográfiával (referencia-módszer)

MSZ EN ISO 8968-4:2016

Tej és tejtermékek. A nitrogéntartalom meghatározása. 4. rész: A fehérje- és a nem fehérjeeredetű nitrogéntartalom meghatározása, valamint a valódi fehérjetartalom kiszámítása (referencia-módszer) (ISO 8968-4:2016)

MSZ EN ISO 11816-2:2016

Tej és tejtermékek. Az alkalikus foszfatáz aktivitásának meghatározása. 2. rész: Fluorimetriás módszer sajtokra (ISO 11816-2:2016)

MSZ ISO 22935-2:2017

Tej és tejtermékek. Érzékszervi vizsgálat. 2. rész: Érzékszervi vizsgálathoz ajánlott módszerek

MSZ 3728:2017

Sajt, ömlesztett sajt és túró titrálható savasságának (savfokának) és hidrogénion-koncentrációjának (pH) meghatározása

MSZ 3707:2017

A tej titrálható savasságának és pH-jának meghatározása

MSZ 9441:2018

Jégkrémek vizsgálatai

MSZ 9602:2018

Tejszín, savanyú tej-, tejszínkészítmények és ízesített tejtermékek zsírtartalmának meghatározása

MSZ 3703:2018

Tej és ízesített tejitalok zsírtartalmának meghatározása

MSZ EN ISO 9233-1:2018

Sajt, sajtkéreg és ömlesztett sajt. A natamicintartalom meghatározása. 1. rész: Molekuláris abszorpciós spektrometriás módszer sajtkéreghez (ISO 9233-1:2018)

MSZ EN ISO 9233-2:2018

Sajt, sajtkéreg és ömlesztett sajt. A natamicintartalom meghatározása. 2. rész: Nagy hatékonyságú folyadékkromatográfiás módszer sajthoz, sajtkéreghez és ömlesztett sajthoz (ISO 9233-2:2018)

MSZ ISO 16958:2018

Tej, tejtermékek, csecsemőtápszerek és felnőtt-tápszerek. A zsírsavösszetétel meghatározása. Kapilláris gázkromatográfiás módszer

MSZ ISO 22935-1:2019

Tej és tejtermékek. Érzékszervi vizsgálat. 1. rész: Általános útmutató a bírálók toborzásához, kiválasztásához, képzéséhez és folyamatos ellenőrzéséhez

MSZ ISO 22935-3:2019

Tej és tejtermékek. Érzékszervi vizsgálat. 3. rész: Útmutató a termékleírásban szereplő érzékszervi tulajdonságoknak való megfelelés pontozásos értékelési módszerére

MSZ EN ISO 17678:2019

Tej és tejtermékek. A tejzsír tisztaságának meghatározása a trigliceridek gázkromatográfiás analízisével (ISO 17678:2019)

MSZ ISO 3728:2020

Jégkrém és tejalapú jégkrém. Az összes szárazanyag-tartalom meghatározása (referencia-módszer)

MSZ ISO 1738:2020

Vaj. A sótartalom meghatározása

MSZ ISO 8262-2:2020

Tejtermékek és tejalapú élelmiszerek. A zsírtartalom meghatározása Weibull–Berntrop-féle gravimetriás módszerrel (referencia-módszer). 2. rész: Fagylaltok és fagylaltkeverékek

MSZ EN ISO 16297:2020

Tej. Baktériumszámlálás. Az alternatív módszerek kiértékelésének protokollja (ISO 16297:2020)

MSZ EN ISO 15151:2020

Tej, tejtermékek, csecsemőtápszerek és felnőtt-tápszerek. Ásványi anyagok és nyomelemek meghatározása. Induktív csatolású plazma atomemissziós spektrometriás (ICP-AES) módszer (ISO 15151:2018)

MSZ EN ISO 20647:2020

Csecsemőtápszerek és felnőtt-tápszerek. Az összes jód meghatározása. Induktív csatolású plazma-tömegspektrometria (ICP-MS) (ISO 20647:2015)

MSZ EN ISO 21424:2020

Tej, tejtermékek, csecsemőtápszerek és felnőtt-tápszerek. Ásványi anyagok és nyomelemek meghatározása. Induktív csatolású plazma-tömegspektrometriás (ICP-MS) módszer (ISO 21424:2018)

MSZ EN ISO 21187:2021

Tej. A mikrobiológiai minőség kvantitatív meghatározása. Útmutató az alternatív és a mértékadó módszer eredményei közötti átszámítási tényező megállapításához és igazolásához (ISO 21187:2021)

MSZ EN ISO 22184:2021

Tej és tejtermékek. A cukortartalom meghatározása. Nagy hatékonyságú anioncserés kromatográfia pulzáló amperometriás kimutatási módszerrel (HPAEC-PAD) (ISO 22184:2021)

MSZ EN ISO 22579:2021

Csecsemőtápszerek és felnőtt-tápszerek. Fruktánok meghatározása. Nagy hatékonyságú anioncserés kromatográfia pulzáló amperometriás kimutatással (HPAEC-PAD), enzimatikus kezelés után (ISO 22579:2020)

MSZ ISO 6091:2021

Tejpor. A titrálható savasság meghatározása (referencia-módszer)

MSZ ISO 8156:2021

Tejpor és porított tejtermékek. Az oldhatatlansági index meghatározása

MSZ EN ISO 14501:2021

Tej és tejpor. Az aflatoxin Mˇ1^ meghatározása. Immunaffinitásos kromatográfiás tisztítás és nagy hatékonyságú folyadékkromatográfiás meghatározás (ISO 14501:2021)

MSZ EN ISO 24223:2022

Sajt. Útmutató a fizikai és kémiai vizsgálatok minta-előkészítésére (ISO 24223:2021)

MSZ EN ISO 1737:2000

Sűrített tej és cukrozott tejkoncentrátum. A zsírtartalom meghatározása. Gravimetriás módszer (Referencia-módszer) (ISO 1737:1999)

MSZ EN ISO 1854:2000

Savósajt. A zsírtartalom meghatározása. Gravimetriás módszer (Referencia-módszer) (ISO 1854:1999)

MSZ EN ISO 2450:2000

Tejszín. A zsírtartalom meghatározása. Gravimetriás módszer (Referencia-módszer) (ISO 2450:1999)

MSZ EN ISO 7208:2000

Fölözött tej, savó és író. A zsírtartalom meghatározása. Gravimetriás módszer (Referencia-módszer) (ISO 7208:1999)

MSZ EN ISO 7328:2000

Tejalapú jégkrémek és -turmixok. A zsírtartalom meghatározása. Gravimetriás módszer (Referencia-módszer) (ISO 7328:1999)

MSZ EN ISO 1736:2000

Tejpor és tejporkészítmények. A zsírtartalom meghatározása. Gravimetriás módszer (Referencia-módszer) (ISO 1736:2000)

MSZ EN ISO 8381:2000

Tejalapú csecsemőtápszerek. A zsírtartalom meghatározása. Gravimetriás módszer (Referencia-módszer) (ISO 8381:2000)

MSZ EN ISO 11816-1:2000

Tej és tejtermékek. Az alkáli-foszfát-aktivitás meghatározása fluorimetriás módszerrel. 1. rész: Tej- és tejalapú italok (ISO 11816-1:1997)

MSZ EN ISO 1211:2002

Tej. A zsírtartalom meghatározása. Gravimetriás módszer (referencia-módszer) (ISO 1211:1999)

MSZ EN ISO 8261:2002

Tej és tejtermékek. Általános útmutató a vizsgálati minták, az alapszuszpenziók és a decimális hígítások elkészítésére a mikrobiológiai vizsgálathoz (ISO 8261:2001)

MSZ EN ISO 3727-1:2002

Vaj. A nedvesség-, a zsírmentes szárazanyag- és a zsírtartalom meghatározása. 1. rész: A nedvességtartalom meghatározása (referencia-módszer) (ISO 3727-1:2001)

MSZ EN ISO 3727-2:2002

Vaj. A nedvesség-, a zsírmentes szárazanyag- és a zsírtartalom meghatározása. 2. rész: A zsírmentes szárazanyag-tartalom meghatározása (referencia-módszer) (ISO 3727-2:2001)

MSZ EN ISO 8968-1:2002

Tej. A nitrogéntartalom meghatározása. 1. rész: Kjeldahl-módszer (ISO 8968-1:2001)

MSZ EN ISO 8968-2:2002

Tej. A nitrogéntartalom meghatározása. 2. rész: Blokkroncsolásos módszer (makromódszer) (ISO 8968-2:2001)

MSZ EN ISO 8968-4:2002

Tej. A nitrogéntartalom meghatározása. 4. rész: A nem proteineredetű nitrogéntartalom meghatározása (ISO 8968-4:2001)

MSZ EN ISO 8968-5:2002

Tej. A nitrogéntartalom meghatározása. 5. rész: A proteineredetű nitrogéntartalom meghatározása (ISO 8968-5:2001)

MSZ EN ISO 3727-3:2003

Vaj. A víz-, a zsírmentes szárazanyag- és a zsírtartalom meghatározása. 3. rész: A zsírtartalom meghatározása (ISO 3727-3:2003)

MSZ EN ISO 11816-2:2003

Tej és tejtermékek. Az alkalikus foszfatáz aktivitásának meghatározása. 2. rész: Fluorimetriás módszer sajtokra (ISO 11816-2:2003)

MSZ EN ISO 14675:2003

Tej és tejtermékek. Útmutató a kompetitív enzimes immunvizsgálat szabványos leírásához. Az aflatoxin M1-tartalom meghatározása (ISO 14675:2003)

MSZ EN ISO 5764:2003

Tej. A fagyáspont meghatározása. Termisztorkrioszkópos módszer (referencia-módszer) (ISO 5764:2002)

MSZ EN ISO 17189:2004

Vaj, étkezési olajemulziók és kenhető zsírok. A zsírtartalom meghatározása (referencia-módszer) (ISO 17189:2003)

MSZ EN ISO 18330:2004

Tej és tejtermékek. Irányelvek az antibakteriális maradékok kimutatására alkalmas immunvizsgálatok vagy receptorvizsgálatok szabványos leírásához (ISO 18330:2003)

MSZ EN ISO 14673-1:2004

Tej és tejtermékek. A nitrát- és nitrittartalom meghatározása. 1. rész: Kadmiumos redukciót és spektrometriát alkalmazó módszer (ISO 14673-1:2004)

MSZ EN ISO 14673-2:2004

Tej és tejtermékek. A nitrát- és nitrittartalom meghatározása. 2. rész: Szegmentált áramlásos elemzést alkalmazó módszer (rutinmódszer) (ISO 14673-2:2004)

MSZ EN ISO 14673-3:2004

Tej és tejtermékek. A nitrát- és nitrittartalom meghatározása. 3. rész: Kadmiumos redukciót és injektált áramlásos elemzést in-line dialízissel alkalmazó módszer (rutinmódszer) (ISO 14673-3:2004)

MSZ EN ISO 1735:2004

Sajtok és ömlesztett sajtok. A zsírtartalom meghatározása. Gravimetriás módszer (referencia-módszer) (ISO 1735:2004)

MSZ EN ISO 5534:2004

Sajtok és ömlesztett sajtok. A szárazanyag-tartalom meghatározása (referencia-módszer) (ISO 5534:2004)

MSZ EN ISO 5537:2004

Tejpor. A nedvességtartalom meghatározása (referencia-módszer) (ISO 5537:2004)

MSZ EN ISO 21187:2006

Tej és tejtermékek. A bakteriológiai minőség kvantitatív meghatározása. Útmutató a rutin- és a referencia-módszer eredményei közötti átszámítási tényező megállapításához és igazolásához (ISO 21187:2004)

MSZ EN ISO 5943:2007

Sajtok és ömlesztett sajtok. A kloridtartalom meghatározása. Potenciometriás titrálásos módszer (ISO 5943:2006)

MSZ EN ISO 8968-3:2007

Tej. A nitrogéntartalom meghatározása. 3. rész: Blokkroncsolásos módszer (félmikro gyors rutinmódszer) (ISO 8968-3:2004)

MSZ EN ISO 14501:2008

Tej és tejpor. Az aflatoxin M1-tartalom meghatározása. Immunaffinitásos kromatográfiás tisztítás és nagy felbontású folyadékkromatográfiás meghatározás (ISO 14501:2007)

MSZ EN ISO 707:2009

Tej és tejtermékek. Mintavételi útmutató (ISO 707:2008)

MSZ EN ISO 1736:2009

Tejpor és porított tejtermékek. A zsírtartalom meghatározása. Gravimetriás módszer (referencia-módszer) (ISO 1736:2008)

MSZ EN ISO 1737:2009

Sűrített tej és cukrozott sűrített tej. A zsírtartalom meghatározása. Gravimetriás módszer (referencia-módszer) (ISO 1737:2008)

MSZ EN ISO 1854:2009

Savósajt. A zsírtartalom meghatározása. Gravimetriás módszer (referencia-módszer) (ISO 1854:2008)

MSZ EN ISO 2450:2009

Tejszín. A zsírtartalom meghatározása. Gravimetriás módszer (referencia-módszer) (ISO 2450: 2008)

MSZ EN ISO 7208:2009

Fölözött tej, savó és író. A zsírtartalom meghatározása. Gravimetriás módszer (referencia-módszer) (ISO 7208: 2008)

MSZ EN ISO 7328:2009

Tejalapú fagylaltok és fagylaltkeverékek. A zsírtartalom meghatározása. Gravimetriás módszer (referencia-módszer) (ISO 7328:2008)

MSZ EN ISO 5764:2009

Tej. A fagyáspont meghatározása. Termisztoros krioszkópiás módszer (referencia-módszer) (ISO 5764:2009)

MSZ EN ISO 1211:2010

Tej. A zsírtartalom meghatározása. Gravimetriás módszer (referencia-módszer) (ISO 1211:2010)

MSZ EN ISO 8968-1:2014

Tej és tejtermékek. A nitrogéntartalom meghatározása. 1. rész: Kjeldahl-módszer és a nyersfehérje kiszámítása (ISO 8968-1:2014)

MSZ EN ISO 8968-4:2016

Tej és tejtermékek. A nitrogéntartalom meghatározása. 4. rész: A protein és a nem proteineredetű nitrogéntartalom meghatározása, valamint a valódi proteintartalom kiszámítása (referencia-módszer) (ISO 8968-4:2016)

MSZ ISO 16958:2018

Tej, tejtermékek, csecsemőtápszerek és felnőtt-tápszerek. A zsírsavösszetétel meghatározása. Kapilláris gázkromatográfiás módszer

MSZ ISO 22935-1:2019

Tej és tejtermékek. Érzékszervi vizsgálat. 1. rész: Általános útmutató a bírálók toborzásához, kiválasztásához, képzéséhez és folyamatos ellenőrzéséhez

MSZ ISO 22935-3:2019

Tej és tejtermékek. Érzékszervi vizsgálat. 3. rész: Útmutató a termékleírásban szereplő érzékszervi tulajdonságoknak való megfelelés pontozásos értékelési módszerére

MSZ ISO 3728:2020

Jégkrém és tejalapú jégkrém. Az összes szárazanyag-tartalom meghatározása (referencia-módszer)

MSZ ISO 1738:2020

Vaj. A sótartalom meghatározása

MSZ ISO 8262-2:2020

Tejtermékek és tejalapú élelmiszerek. A zsírtartalom meghatározása Weibull–Berntrop-féle gravimetriás módszerrel (referencia-módszer). 2. rész: Fagylaltok és fagylaltkeverékek

MSZ EN ISO 23319:2022

Sajtok és ömlesztett sajtok, kazeinek és kazeinátok. A zsírtartalom meghatározása. Gravimetriás módszer (ISO 23319:2022)

MSZ ISO 22935-1:2023

Tej és tejtermékek. Érzékszervi vizsgálat. 1. rész: A bírálók toborzása, kiválasztása, képzése és folyamatos ellenőrzése

MSZ ISO 22935-2:2023

Tej és tejtermékek. Érzékszervi vizsgálat. 2. rész: Érzékszervi vizsgálati módszerek

MSZ ISO 22935-3:2023

Tej és tejtermékek. Érzékszervi vizsgálat. 3. rész: A termékleírásban szereplő érzékszervi tulajdonságoknak való megfelelés pontozásos értékelési módszere

MSZ ISO 12081:2023

Tej. A kalciumtartalom meghatározása. Titrimetriás módszer

MSZ ISO 2911:2023

Cukrozott sűrített tej. A szacharóztartalom meghatározása. Polarimetriás módszer

MSZ ISO 2962:2023

Sajtok és ömlesztett sajtok. Az összes foszfortartalom meghatározása. Molekuláris abszorpciós spektrometriás módszer

MSZ ISO/TS 2963:2023

Sajtok és ömlesztett sajtok. A citromsavtartalom meghatározása. Enzimes módszer

MSZ ISO 5738:2023

Tej és tejtermékek. A réztartalom meghatározása. Fotometriás módszer (referencia-módszer)

MSZ ISO 6611:2023

Tej és tejtermékek. Az élesztő- és/vagy penészgombák telepképző egységeinek megszámlálása. Telepszámlálásos módszer 25 °C-on

MSZ ISO 6731:2023

Tej, tejszín és sűrített tej. Az összes szárazanyag-tartalom meghatározása (referencia-módszer)

MSZ ISO 6732:2023

Tej és tejtermékek. A vastartalom meghatározása. Spektrometriás módszer (referencia-módszer)

MSZ ISO 8262-1:2023

Tejtermékek és tejalapú élelmiszerek. A zsírtartalom meghatározása Weibull–Berntrop-féle gravimetriás módszerrel (referencia-módszer). 1. rész: Csecsemő-élelmiszerek

MSZ ISO 8262-3:2023

Tejtermékek és tejalapú élelmiszerek. A zsírtartalom meghatározása Weibull–Berntrop-féle gravimetriás módszerrel (referencia-módszer). 3. rész: Speciális esetek

MSZ CEN ISO/TS 23758:2024

Irányelvek a tejben és tejtermékekben lévő állatgyógyászati gyógyszerek szermaradékainak kimutatására szolgáló kvalitatív szűrési módszerek validálásához (ISO/TS 23758:2021)

MSZ EN ISO 5537:2024

Tejpor és porított tejtermékek. A nedvességtartalom meghatározása (referencia-módszer) (ISO 5537:2023)

MSZ ISO 22662:2024

Tej és tejtermékek. A laktóztartalom meghatározása nagy hatékonyságú folyadékkromatográfiával (referencia-módszer)

MSZ EN ISO 11816-1:2024

Tej és tejtermékek. Az alkalikus foszfatáz aktivitásának meghatározása. 1. rész: Fluorimetriás módszer tejhez és tejalapú italokhoz (ISO 11816-1:2024)

MSZ EN ISO 11816-2:2024

Tej és tejtermékek. Az alkalikus foszfatáz aktivitásának meghatározása. 2. rész: Fluorimetriás módszer sajtokhoz (ISO 11816-2:2024)

MSZ ISO/TS 4985:2024

Tej és tejtermékek. Az alkalikus foszfatáz aktivitásának meghatározása. Fluorimetriás mikrolemezes módszer

MSZ ISO/TS 6733:2024

Tej és tejtermékek. Az ólomtartalom meghatározása. Grafitkemencés, atomabszorpciós spektrometriás módszer

MSZ ISO/TS 9941:2024

Tej és sűrített-tej-konzerv. Az óntartalom meghatározása. Spektrometriás módszer

MSZ ISO/TS 11059:2024

Tej és tejtermékek. Módszer a Pseudomonas spp. megszámlálására

MSZ ISO/TS 11869:2024

Fermentált tejtermékek. A titrálható savasság meghatározása. Potenciometriás módszer

MSZ ISO/TS 15495:2024

Tej, tejtermékek és csecsemőtápszerek. Irányelvek a melamin és a cianursav kvantitatív meghatározásához, LC-MS/MS-sel

MSZ ISO/TS 17193:2024

Tej. A laktoperoxidázaktivitás meghatározása. Fotometriás módszer (referencia-módszer)

MSZ ISO/TS 17758:2024

Instant tejpor. A diszpergálhatóság és nedvesedőképesség meghatározása

MSZ ISO/TS 17996:2024

Sajt. A reológiai tulajdonságok meghatározása egytengelyű sajtolással, állandó elmozdulási sebesség mellett

MSZ ISO/TS 18083:2024

Ömlesztett sajtok. A hozzáadottfoszfát-tartalom kiszámítása, foszforban kifejezve

MSZ ISO/TS 19046-1:2024

Sajt. A propionsavszint meghatározása kromatográfiával. 1. rész: Gázkromatográfiás módszer

MSZ ISO/TS 19046-2:2024

Sajt. A propionsavszint meghatározása kromatográfiával. 2. rész: Ioncserés kromatográfiás módszer

MSZ ISO/TS 22113:2024

Tej és tejtermékek. A tejzsír titrálható savasságának meghatározása

MSZ ISO/TS 27106:2024

Sajt. Az A-nizin-tartalom meghatározása, LC-MS-sel és LC-MS-MS-sel

MSZ ISO/TS 27265:2024

Tejpor. A termofil baktériumok fokozottan hőrezisztens spóráinak megszámlálása

MSZ ISO 6611:2023

Tej és tejtermékek. Az élesztő- és/vagy penészgombák telepképző egységeinek megszámlálása. Telepszámlálásos módszer 25 °C-on

Elnök Hucker Attila
Titkár Szalay Anna
Megalakulás 1996-05-22

Az MB-hez kapcsolódó európai TC-k
Azonosító jele Neve magyarul Neve angolul
CEN/TC 302 Tej és tejtermékek. Mintavétel és elemzési módszerek Milk and milk products - Methods of sampling and analysis

Az MB-hez kapcsolódó nemzetközi TC-k
Azonosító jele Neve magyarul Neve angolul
ISO/TC 34/SC 5 Tej és tejtermékek Milk and milk products

Az MB-be belépett MSZT tagszervezetek
MB-tag neve MB-tag képviselőjének neve
Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége Oláh Endre
Bálint Analitika Mérnöki Kutató és Szolgáltató Kft. dr. Miskucza Mária
Agrárminisztérium Bart Ágnes
Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamara Vadász Sándor
QualcoDuna Proficiency Testing Hungary Nonprofit Kft. Balázs Gábor
Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézet Kft. Hucker Attila
Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Trecskó Sándorné
Nemzeti Adó- és Vámhivatal Czermann Krisztina Katinka