Szabványkereső

Hivatkozási szám, azonosító jelzet, vagy a szabványcímben előforduló kulcsszó szerinti keresés:


ICS (a szabványok nemzetközi osztályozási rendszere) szerinti keresés

Nettó ár: 9880 Ft
Kosárba tesz
Alapadatok
Hivatkozási szám
MSZ EN ISO 1736:2009
Dokumentumazonosító
146993
Cím
Tejpor és porított tejtermékek. A zsírtartalom meghatározása. Gravimetriás módszer (referencia-módszer) (ISO 1736:2008)
Angol cím
Dried milk and dried milk products. Determination of fat content. Gravimetric method (Reference method) (ISO 1736:2008)
Alkalmazási terület
E nemzetközi szabvány referencia-módszert ír elő a tejpor és porított tejtermékek zsírtartalmának meghatározására. A módszer legalább 40% tömeghányad zsírtartalmú teljes zsíros tejpor, félzsíros tejpor, sovány tejpor, savópor, írópor és vajszérumpor esetén alkalmazható. A módszer nem alkalmazható, ha a por kemény rögöket tartalmaz, amelyek nem oldódnak fel az ammóniaoldatban vagy jelentős mennyiségű szabad zsírsavat tartalmaz. MEGJEGYZÉS: Ha a termék kemény rögöket tartalmaz, amelyek nem oldódnak fel az ammóniaoldatban vagy jelentős mennyiségű szabad zsírsavat tartalmaz, amely az eltérő szagáról ismerhető fel, akkor a meghatározás kisebb eredményt ad. Ilyen termékek esetében a Weibull–Berntrop-elvet alkalmazó módszerrel kell a meghatározást elvégezni (lásd az ISO 8262-3-IDF 124-3[3]-at).
ICS
67.100.10 Tej és feldolgozott tejtermékek
A szabvány nyelve
magyar
Az érvényesség kezdete
2009-03-01
További adatok
Forrás
idt ISO 1736:2008; idt EN ISO 1736:2008
Utód
Módosítás
SZK-közlemények
Kapcsolódó európai jogszabály
Kereskedelmi adatok
A szabvány
kapható formátuma
Papír ,
PDF (letöltés) (a fájl mérete: 390166) ,
oldalszáma
20 oldal; K kategória
ára
Nettó: 9880 Ft
Bruttó:
Papír formátum esetén (5% Áfával): 12449 Ft
PDF (letöltés) formátum esetén (27% Áfával): 12548 Ft
Szabvány életútja
Megtekintett szabvány

MSZ EN ISO 1736:2009

2009-03-01

Utódok

Jelenleg nincsenek utódok