Szabványkereső

Hivatkozási szám, azonosító jelzet, vagy a szabványcímben előforduló kulcsszó szerinti keresés:


ICS (a szabványok nemzetközi osztályozási rendszere) szerinti keresés

Nettó ár: 11980 Ft
Kosárba tesz
Alapadatok
Hivatkozási szám
MSZ EN ISO 17678:2010
Dokumentumazonosító
149648
Cím
Tej és tejtermékek. A tejzsír tisztaságának meghatározása triglicerides gázkromatográfiás módszerrel (referencia-módszer) (ISO 17678:2010)
Angol cím
Milk and milk products. Determination of milk fat purity by gas chromatographic analysis of triglycerides (Reference method) (ISO 17678:2010)
Alkalmazási terület
ISO 17678|IDF 202:2010 specifies a reference method for the determination of milk fat purity using gas chromatographic analysis of triglycerides. Both vegetable fats and animal fats such as beef tallow and lard can be detected. By using defined triglyceride equations, the integrity of milk fat is determined. Basically, the method applies to bulk milk, or products made thereof, irrespective of feeding, breed or lactation conditions. In particular, the method is applicable to fat extracted from milk products purporting to contain pure milk fat with unchanged composition, such as butter, cream, milk, and milk powder. However, under the circumstances listed hereafter, a false positive result can be obtained. Hence, the method is not applicable to milk fat: a) obtained from bovine milk other than cow's milk; b) obtained from single cows; c) obtained from cows which received an exceptionally high feeding of pure vegetable oils such as rapeseed oil; d) obtained from colostrum; e) subjected to technological treatment such as removal of cholesterol or fractionation; f) obtained from skim milk or buttermilk; g) extracted by using the Gerber, Weibull–Berntrop or Schmid–Bondzynski–Ratzlaff methods, or that has been isolated using detergents (e.g. the Bureau of Dairy Industries method). With the extraction methods specified in g), substantial quantities of partial glycerides or phospholipids can pass into the fat phase. Consequently, the scope of ISO 17678|IDF 202:2010 excludes certain products and particularly cheese, whose ripening process can also affect the fat composition to such a degree that a false positive result is obtained.
ICS
67.100.99 Egyéb tejtermékek
67.200.10 Állati és növényi zsírok és olajok
A szabvány nyelve
angol
Az érvényesség kezdete
2010-05-01
A visszavonás napja
2019-10-01
További adatok
Forrás
idt EN ISO 17678:2010; idt ISO 17678:2010
Előd
Módosítás
Kiegészítő információk
SZK-közlemények
Kapcsolódó európai jogszabály
Kereskedelmi adatok
A szabvány
kapható formátuma
Papír ,
PDF (letöltés) (a fájl mérete: 581261) ,
oldalszáma
27 oldal; N kategória
ára
Nettó: 11980 Ft
Bruttó:
Papír formátum esetén (5% Áfával): 15095 Ft
PDF (letöltés) formátum esetén (27% Áfával): 15215 Ft
Szabvány életútja
Elődök

Jelenleg nincsenek előzmények

Megtekintett szabvány

MSZ EN ISO 17678:2010

2010-05-01 - 2019-10-01