A bizottság adatai:
A bizottság azonosító jele MSZT/MB 609
A bizottság neve Élelmiszer-mikrobiológia
A bizottság tevékenységi területe Élelmiszerek mikrobiológiai vizsgálatai (ICS 07.100.30)
Az MB-hez tartozó szabványok
MSZ 3640-5:1981

Húsok és húsalapú élelmiszerek mikrobiológiai vizsgálata. A mintavétel általános előírásai

MSZ 3640-10:1982

Húsok és húsalapú élelmiszerek mikrobiológiai vizsgálata. Enterobaktériumok kimutatása és legvalószínűbb számának (nagyságrendjének) meghatározása folyékony tápközegben

MSZ 3640-11:1983

Húsok és húsalapú élelmiszerek mikrobiológiai vizsgálata. A feltételezetten Clostridium perfringens baktériumok kimutatása és legvalószínűbb számának (nagyságrendjének) meghatározása folyékony tápközegben

MSZ 3640-12:1979

Húsok és húsalapú élelmiszerek mikrobiológiai vizsgálata. Escherichia coli kimutatása és számának meghatározása folyékony táptalajból

MSZ 3640-13:1976

Húsok és húsalapú élelmiszerek mikrobiológiai vizsgálata. Enterokokkuszok számának meghatározása

MSZ 3640-14:1976

Húsok és húsalapú élelmiszerek mikrobiológiai vizsgálata. Clostridium botulinum kimutatása

MSZ 3640-15:1977

Húsok és húsalapú élelmiszerek mikrobiológiai vizsgálata. Botulinumtoxin kimutatása

MSZ 3640-16:1978

Húsok és húsalapú élelmiszerek mikrobiológiai vizsgálata. A mezofil szulfitredukáló összes klosztridium és klosztridiumspóra számának meghatározása

MSZ 3640-17:1979

Húsok és húsalapú élelmiszerek mikrobiológiai vizsgálata. Koliform baktériumok számának meghatározása 30 °C hőmérsékleten folyékony táptalajban

MSZ 3640-18:1979

Húsok és húsalapú élelmiszerek mikrobiológiai vizsgálata. Koliform baktériumok számának meghatározása 30 °C hőmérsékleten telepszámlálással

MSZ 3640-19:1979

Húsok és húsalapú élelmiszerek mikrobiológiai vizsgálata. Escherichia coli számának meghatározása szilárd táptalajban

MSZ 3640-21:1983

Húsok és húsalapú élelmiszerek mikrobiológiai vizsgálata. Enterobaktériumok számának meghatározása szilárd tápközegben telepszámlálással

MSZ 3640-22:1984

Húsok és húsalapú élelmiszerek mikrobiológiai vizsgálata. Penész- és élesztőszám meghatározása

MSZ 6367-1:1983

Élelmezési, takarmányozási, ipari magvak és hántolt termények vizsgálata. Előkészítés és mintavétel

MSZ 3743-1:1978

Tej és tejtermékek mikrobiológiai vizsgálata. Feltételezetten koliform baktériumok számának és titerének meghatározása

MSZ 3743-2:1982

Tej és tejtermékek mikrobiológiai vizsgálata. Aerob és fakultatív anaerob mikrobák (összes élőcsírák) számának meghatározása

MSZ 3743-3:1978

Tej és tejtermékek mikrobiológiai vizsgálata. Penész és élesztőgombaszám meghatározása

MSZ 6369-16:1983

Lisztvizsgálati módszerek. Mikrobiológiai vizsgálatok

MSZ 788:1984

Cukor mikrobiológiai vizsgálata

MSZ 8800:1983

Izoszörp mikrobiológiai vizsgálata

MSZ 21360-1:1983

Gyorsfagyasztott élelmiszerek mikrobiológiai vizsgálata. Általános előírások

MSZ 21360-2:1984

Gyorsfagyasztott élelmiszerek mikrobiológiai vizsgálata. Mintavételi eljárás és a minta előkészítése

MSZ 21360-3:1979

Gyorsfagyasztott élelmiszerek mikrobiológiai vizsgálata. Aerob mikrobák számának meghatározása szilárd táptalajon

MSZ 21360-4:1979

Gyorsfagyasztott élelmiszerek mikrobiológiai vizsgálata. A feltételezetten kóliform baktériumok és a feltételezetten Escherichia-coli kimutatása és számának meghatározása

MSZ 21360-6:1980

Gyorsfagyasztott élelmiszerek mikrobiológiai vizsgálata. Staphylococcus aureus kimutatása és számának meghatározása

MSZ 21338-4:1980

Alkoholmentes üdítőital. Mikrobiológiai vizsgálati módszerek

MSZ-08-1851:1983

Édesipari termékek mikrobiológiai vizsgálata. A mintavétel általános előírásai, mezofil aerob és fakultatív anaerob mikroorganizmusok meghatározása

MSZ-08-1852:1983

Édesipari termékek mikrobiológiai vizsgálata. Élesztők és penészek meghatározása

MSZ-08-1857:1984

Édesipari termékek mikrobiológiai vizsgálata. Mezofil aerob, mezofil anaerob spóraszám meghatározása

MSZ 3640-9:1985

Húsok és húsalapú élelmiszerek mikrobiológiai vizsgálata. A Staphylococcus aureus kimutatása és legvalószínűbb számának (nagyságrendjének) meghatározása folyékony tápközegben

MSZ 828:1985

A cukor gyártásközi termékeinek gyors mikrobiológiai vizsgálata

MSZ 3640-23:1985

Húsok és húsalapú élelmiszerek mikrobiológiai vizsgálata. A Staphylococcus aureus számának meghatározása szilárd tápközegen telepszámlálással

MSZ 3640-4:1986

Húsok és húsalapú élelmiszerek mikrobiológiai vizsgálata. Aerob mikrobák legvalószínűbb számának meghatározása folyékony tápközegben

MSZ 3640-26:1987

Húsok és húsalapú élelmiszerek mikrobiológiai vizsgálata. Kvantitatív és szemikvantitatív közvetlen vizsgálati gyors módszerek

MSZ 3640-2:1987

Húsok és húsalapú élelmiszerek mikrobiológiai vizsgálata. Általános előírások

MSZ 3743-4:1987

Tej és tejtermékek mikrobiológiai vizsgálata. Escherichia coli vizsgálata

MSZ 3640-1:1988

Húsok és húsalapú élelmiszerek mikrobiológiai vizsgálata. Fogalommeghatározások

MSZ 3640-24:1989

Húsok és húsalapú élelmiszerek mikrobiológiai vizsgálata. A Campylobacter jejuni kimutatása

MSZ 6891:1989

Az élő aerob mikroorganizmusok számlálása bikaspermában

MSZ 8761-8:1989

Sör. Mikrobiológiai vizsgálat

MSZ ISO 7218:1993

A mikrobiológiai vizsgálatok általános irányelvei

MSZ ISO 6888:1994

Mikrobiológia. Általános irányelv a Staphylococcus aureus meghatározásához. Telepszámlálásos módszer

MSZ EN ISO 11290-1:1998

Élelmiszerek és takarmányok mikrobiológiai vizsgálata. Horizontális módszer a Listeria monocytogenes kimutatására és számlálására. 1. rész: Kimutatási módszer (ISO 11290-1:1996)

MSZ EN ISO 7932:1999

Mikrobiológia. A Bacillus cereus-szám meghatározásának általános irányelvei. Telepszámlálásos módszer 30 °C-on (ISO 7932:1993)

MSZ EN ISO 6887-1:2000

Élelmiszerek és takarmányok mikrobiológiája. A vizsgálati minták, az alapszuszpenzió és a decimális hígítások elkészítése mikrobiológiai vizsgálathoz. 1. rész: Az alapszuszpenzió és a decimális hígítások elkészítésének általános szabályai (ISO 6887-1:1999)

MSZ EN 13401:2000

Élelmiszerek és takarmányok mikrobiológiája. Horizontális módszer a Clostridium perfringens-szám meghatározására. Telepszámlálásos módszer (ISO 7937:1997 módosítva)

MSZ EN ISO 6888-1:2000

Élelmiszerek és takarmányok mikrobiológiája. Horizontális módszer a koagulázpozitív staphylococcus-ok (Staphylococcus aureus és más fajok) számának meghatározására. 1. rész: Baird–Parker-agar táptalajt alkalmazó eljárás (ISO 6888-1:1999)

MSZ ISO 7218:2001

Élelmiszerek és takarmányok mikrobiológiája. A mikrobiológiai vizsgálatok általános szabályai

MSZ EN ISO 16654:2001

Élelmiszerek és takarmányok mikrobiológiája. Horizontális módszer az Escherichia coli O 157 kimutatására (ISO 16654:2001)

MSZ EN ISO 6579:2002

Élelmiszerek és takarmányok mikrobiológiája. Horizontális módszer a Salmonella spp. kimutatására (ISO 6579:2002)

MSZ EN ISO 4833:2003

Élelmiszerek és takarmányok mikrobiológiája. Horizontális módszer a mikroorganizmusok számlálására. Telepszámlálási technika 30 °C-on (ISO 4833:2003)

MSZ EN ISO 6888-3:2003

Élelmiszerek és takarmányok mikrobiológiája. Horizontális módszer a koagulázpozitív staphylococcus-ok (Staphylococcus aureus és más fajok) számának meghatározására. 3. rész: Kimutatás és MPN-módszer a kis csíraszámokhoz (ISO 6888-3:2003)

MSZ EN ISO 6887-2:2004

Élelmiszerek és takarmányok mikrobiológiája. A vizsgálati minták, az alapszuszpenzió és a decimális hígítások elkészítése mikrobiológiai vizsgálathoz. 2. rész: A hús és hústermékek előkészítésének specifikus szabályai (ISO 6887-2:2003)

MSZ EN ISO 6887-3:2004

Élelmiszerek és takarmányok mikrobiológiája. A vizsgálati minták, az alapszuszpenzió és a decimális hígítások elkészítése mikrobiológiai vizsgálathoz. 3. rész: A hal és haltermékek előkészítésének specifikus szabályai (ISO 6887-3:2003)

MSZ EN ISO 6887-4:2004

Élelmiszerek és takarmányok mikrobiológiája. A vizsgálati minták, az alapszuszpenzió és a decimális hígítások elkészítése mikrobiológiai vizsgálathoz. 4. rész: A tejtől és tejtermékektől, a hústól és hústermékektől, valamint a haltól és haltermékektől különböző termékek előkészítésének specifikus szabályai (ISO 6887-4:2003)

MSZ EN ISO 6888-1:1999/A1:2004

Élelmiszerek és takarmányok mikrobiológiája. Horizontális módszer a koagulázpozitív staphylococcus-ok (Staphylococcus aureus és más fajok) számának meghatározására. 1. rész: Baird–Parker-agar táptalajt alkalmazó eljárás. 1. módosítás: A precíziós adatok beillesztése (ISO 6888-1:1999/Amd 1:2003)

MSZ EN ISO 10273:2004

Élelmiszerek és takarmányok mikrobiológiája. Horizontális módszer a feltételezetten patogén Yersinia enterocolitica kimutatására (ISO 10273:2003)

MSZ EN ISO 16140:2004

Élelmiszerek és takarmányok mikrobiológiája. A választható módszerek validálásának protokollja (ISO 16140:2003)

MSZ EN ISO 7937:2005

Élelmiszerek és takarmányok mikrobiológiája. Horizontális módszer a Clostridium perfringens-szám meghatározására. Telepszámlálásos módszer (ISO 7937:2004)

MSZ ISO 15214:2005

Élelmiszerek és takarmányok mikrobiológiája. Horizontális módszer a mezofil tejsavtermelő baktériumok megszámlálására. Telepszámlálási technika 30 °C-on

MSZ ISO 17410:2005

Élelmiszerek és takarmányok mikrobiológiája. Horizontális módszer a pszichrotróp mikroorganizmusok megszámlálására

MSZ ISO 16649-1:2005

Élelmiszerek és takarmányok mikrobiológiája. Horizontális módszer a ß-glükuronidáz-pozitív Escherichia coli megszámlálására. 1. rész: Telepszámlálási technika 44 °C-on membránszűrővel és 5-bróm-4-klór-3-indolil-ß-D-glükuroniddal

MSZ ISO 16649-2:2005

Élelmiszerek és takarmányok mikrobiológiája. Horizontális módszer a ß-glükuronidáz-pozitív Escherichia coli megszámlálására. 2. rész: Telepszámlálási technika 44 °C-on 5-bróm-4-klór-3-indolil-ß-D-glükuroniddal

MSZ EN ISO 11290-1:1996/A1:2005

Élelmiszerek és takarmányok mikrobiológiai vizsgálata. Horizontális módszer a Listeria monocytogenes kimutatására és számlálására. 1. rész: Kimutatási módszer. 1. módosítás: Az izoláló táptalaj és a hemolízisvizsgálat változtatása, valamint a precizitási adatok megadása (ISO 11290-1:1996/AM1:2004)

MSZ EN ISO 21567:2005

Élelmiszerek és takarmányok mikrobiológiája. Horizontális módszer a Shigella spp. kimutatására (ISO 21567:2004)

MSZ EN ISO 7932:2005

Élelmiszerek és takarmányok mikrobiológiája. Horizontális módszer a feltételezett Bacillus cereus megszámlálására. Telepszámlálásos módszer 30 °C-on (ISO 7932:2004)

MSZ EN ISO 22174:2005

Élelmiszerek és takarmányok mikrobiológiája. Polimeráz-láncreakció (PCR) az élelmiszer-eredetű patogének kimutatására. Általános követelmények és meghatározások (ISO 22174:2005)

MSZ EN ISO 10272-1:2006

Élelmiszerek és takarmányok mikrobiológiája. Horizontális módszer a Campylobacter spp. kimutatására és számlálására. 1. rész: Kimutatási módszer (ISO 10272-1:2006)

MSZ EN ISO 21871:2006

Élelmiszerek és takarmányok mikrobiológiája. Horizontális módszer a kis számú, feltételezhetően Bacillus cereus baktériumok meghatározására. Legvalószínűbbszám-technika és kimutatási módszer (ISO 21871:2006)

MSZ ISO 15213:2006

Élelmiszerek és takarmányok mikrobiológiája. Horizontális módszer az anaerob körülmények között növekedő szulfitredukáló baktériumok megszámlálására

MSZ EN ISO 20837:2006

Élelmiszerek és takarmányok mikrobiológiája. Polimeráz-láncreakció (PCR) az élelmiszer-eredetű patogén mikroorganizmusok kimutatására. A minőségi kimutatás minta-előkészítésének követelményei (ISO 20837:2006)

MSZ EN ISO 20838:2006

Élelmiszerek és takarmányok mikrobiológiája. Polimeráz-láncreakció (PCR) az élelmiszer-eredetű patogén mikroorganizmusok kimutatására. A minőségi módszerek kibővítésének és kimutatásának követelményei (ISO 20838:2006)

MSZ EN ISO 6579:2006

Élelmiszerek és takarmányok mikrobiológiája. Horizontális módszer a szalmonellafajok kimutatására (ISO 6579:2002)

MSZ EN ISO 6888-3:2007

Élelmiszerek és takarmányok mikrobiológiája. Horizontális módszer a koagulázpozitív sztafilokokkuszok (Staphylococcus aureus és más fajok) számának meghatározására. 3. rész: Kimutatás és MPN-módszer kisszámú előforduláshoz (ISO 6888-3:2003)

MSZ ISO 21528-2:2007

Élelmiszerek és takarmányok mikrobiológiája. Horizontális módszerek az enterobaktériumok kimutatására és számlálására. 2. rész: Telepszámlálásos módszer

MSZ EN ISO 6579:2002/A1:2007

Élelmiszerek és takarmányok mikrobiológiája. Horizontális módszer a szalmonellafajok kimutatására. 1. módosítás: D melléklet: Szalmonellafajok kimutatása állati ürülékből és az elsődleges termelési szakasz környezeti mintáiból (ISO 6579:2002/Amd 1:2007)

MSZ EN ISO 7218:2008

Élelmiszerek és takarmányok mikrobiológiája. A mikrobiológiai vizsgálatok általános követelményei és irányelvei (ISO 7218:2007)

MSZ EN ISO 6888-1:2008

Élelmiszerek és takarmányok mikrobiológiája. Horizontális módszer a koagulázpozitív sztafilokokkuszok (Staphylococcus aureus és más fajok) számának meghatározására. 1. rész: Baird-Parker-agar táptalajos eljárás (ISO 6888-1:1999)

MSZ ISO 18593:2008

Élelmiszerek és takarmányok mikrobiológiája. Horizontális módszer a felületek kontaktlemezes és tamponos mintavételi eljárásaira

MSZ EN ISO 6887-5:2010

Élelmiszerek és takarmányok mikrobiológiája. A vizsgálati minták, az alapszuszpenzió és a decimális hígítások elkészítése mikrobiológiai vizsgálathoz. 5. rész: A tej és tejtermékek előkészítésének specifikus szabályai (ISO 6887-5:2010)

MSZ EN ISO 13720:2011

Hús és húskészítmények. A feltételezett Pseudomonas spp. megszámlálása (ISO 13720:2010)

MSZ EN ISO 22118:2012

Élelmiszerek és takarmányok mikrobiológiája. Polimeráz-láncreakció (PCR) az élelmiszer-eredetű patogének kimutatására és mennyiségi meghatározására. Teljesítményjellemzők (ISO 22118:2011)

MSZ EN ISO 22119:2012

Élelmiszerek és takarmányok mikrobiológiája. Valós idejű polimeráz-láncreakció (PCR) az élelmiszer-eredetű patogének kimutatására. Általános követelmények és fogalommeghatározások (ISO 22119:2011)

MSZ EN ISO 11290-2:2012

Élelmiszerek és takarmányok mikrobiológiai vizsgálata. Horizontális módszer a Listeria monocytogenes kimutatására és számlálására. 2. rész: Számlálási módszer (ISO 11290-2:1998)

MSZ EN ISO 6887-4:2012

Élelmiszerek és takarmányok mikrobiológiája. A vizsgálati minták, az alapszuszpenzió és a decimális hígítások elkészítése mikrobiológiai vizsgálathoz. 4. rész: A tejtől és tejtermékektől, a hústól és hústermékektől, valamint a haltól és haltermékektől különböző termékek előkészítésének specifikus szabályai (ISO 6887-4:2003)

MSZ EN ISO 6888-2:2012

Élelmiszerek és takarmányok mikrobiológiája. Horizontális módszer a koagulázpozitív Staphylococcus-ok (Staphylococcus aureus és más fajok) számának meghatározására. 2. rész: Nyúlplazmás fibrinogénagar táptalajt alkalmazó eljárás (ISO 6888-2:1999)

MSZ EN ISO 16140:2003/A1:2012

Élelmiszerek és takarmányok mikrobiológiája. A választható módszerek validálásának protokollja. 1. módosítás (ISO 16140:2003/Amd 1:2011)

MSZ EN ISO 6887-6:2013

Élelmiszerek és takarmányok mikrobiológiája. A vizsgálati minták, az alapszuszpenzió és a decimális hígítások elkészítése mikrobiológiai vizsgálathoz. 6. rész: Az elsődleges termelési szakaszban vett minták előkészítésének specifikus szabályai (ISO 6887-6:2013)

MSZ EN ISO 13307:2013

Élelmiszerek és takarmányok mikrobiológiája. Elsődleges termelési szakasz. Mintavételi módszerek (ISO 13307:2013)

MSZ EN ISO 7218:2008/A1:2013

Élelmiszerek és takarmányok mikrobiológiája. A mikrobiológiai vizsgálatok általános követelményei és irányelvei. 1. módosítás (ISO 7218:2007/Amd 1:2013)

MSZ ISO 21527-2:2013

Élelmiszerek és takarmányok mikrobiológiája. Horizontális módszer az élesztők és a penészek számlálására. 2. rész: Telepszámlálásos technika legfeljebb 0,95 vízaktivitású termékekre

MSZ ISO 21527-1:2013

Élelmiszerek és takarmányok mikrobiológiája. Horizontális módszer az élesztők és a penészek számlálására. 1. rész: Telepszámlálásos technika a 0,95-nél nagyobb vízaktivitású termékekre

MSZ EN ISO 4833-1:2014

Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. Horizontális módszer a mikroorganizmusok számlálására. 1. rész: Telepszámlálás 30 °C-on lemezöntéses módszerrel (ISO 4833-1:2013)

MSZ EN ISO 4833-2:2014

Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. Horizontális módszer a mikroorganizmusok számlálására. 2. rész: Telepszámlálás 30 °C-on felületi szélesztéses módszerrel (ISO 4833-2:2013)

MSZ EN ISO 7218:2007/A1:2014

Élelmiszerek és takarmányok mikrobiológiája. A mikrobiológiai vizsgálatok általános követelményei és irányelvei. 1. módosítás (ISO 7218:2007/Amd 1:2013 2014-04-15-i helyesbített változat)

MSZ EN ISO 11133:2014

Élelmiszer, takarmány és víz mikrobiológiája. A táptalajok előkészítése, előállítása, tárolása és ellenőrzése (ISO 11133:2014)

MSZ CEN ISO/TR 6579-3:2014

Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. Horizontális módszer a Salmonella kimutatására, számlálására és szerotipizálására. 3. rész: A Salmonella spp. szerotipizálásának irányelvei (ISO/TR 6579-3:2014)

MSZ EN ISO 11133:2015

Élelmiszer, takarmány és víz mikrobiológiája. A táptalajok készítése, előállítása, tárolása és ellenőrzése (ISO 11133:2014, 2014.11.01-jei helyesbített változat)

MSZ EN ISO 16649-3:2015

Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. Horizontális módszer a ß-glükuronidáz-pozitív Escherichia coli megszámlálására. 3. rész: Kimutatás és a legvalószínűbb szám technika 5-bróm-4-klór-3-indolil-ß-D-glükuroniddal (ISO 16649-3:2015, 2016. 12. 15-ei helyesbített változat)

MSZ EN ISO 17604:2015

Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. A hasított állati test mintavétele mikrobiológiai vizsgálatokhoz (ISO 17604:2015)

MSZ EN ISO 18743:2015

Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. A Trichinella lárvák kimutatása húsból mesterséges emésztési módszerrel (ISO 18743:2015)

MSZ EN ISO 7218:2016

Élelmiszerek és takarmányok mikrobiológiája. A mikrobiológiai vizsgálatok általános követelményei és irányelvei (ISO 7218:2007)

MSZ EN ISO 18744:2016

Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. A Cryptosporidium és a Giardia kimutatása, valamint számlálása friss leveles zöldségekben és bogyós gyümölcsökben (ISO 18744:2016)

MSZ EN ISO 16140-1:2016

Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. A módszervalidálás. 1. rész: Szakszótár (ISO 16140-1:2016)

MSZ EN ISO 16140-2:2016

Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. A módszervalidálás. 2. rész: A választható (saját) módszerek validálásának protokollja a referencia-módszerekkel szemben (ISO 16140-2:2016)

MSZ EN ISO 17468:2016

Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. Egy szabványos referencia-módszer kidolgozására vagy felülvizsgálatára vonatkozó műszaki követelmények és útmutató (ISO 17468:2016)

MSZ EN ISO 18465:2017

Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. Az emetikus toxin (cereulid) mennyiségi meghatározása LC-MS/MS-sel (ISO 18465:2017)

MSZ EN ISO 15216-1:2017

Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. Horizontális módszer a Hepatitis A és a norovírus meghatározására valós idejű RT-PCR-rel. 1. rész: Mennyiségi meghatározási módszer (ISO 15216-1:2017)

MSZ EN ISO 6579-1:2017

Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. Horizontális módszer a Salmonella kimutatására, számlálására és szerotipizálására. 1. rész: A Salmonella spp. kimutatása (ISO 6579-1:2017)

MSZ EN ISO 10273:2017

Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. Horizontális módszer a patogén Yersinia enterocolitica kimutatására (ISO 10273:2017)

MSZ EN ISO 16654:2001/A1:2017

Élelmiszerek és takarmányok mikrobiológiája. Horizontális módszer az Escherichia coli O157 kimutatására. 1. módosítás: B melléklet: A laboratóriumi körvizsgálatok eredményei (ISO 16654:2001/Amd 1:2017)

MSZ EN ISO 22964:2017

Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. Horizontális módszer a Cronobacter spp. kimutatására (ISO 22964:2017)

MSZ EN ISO 6887-1:2017

Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. A vizsgálati minták előkészítése, az alapszuszpenzió és a decimális hígítások elkészítése mikrobiológiai vizsgálathoz. 1. rész: Az alapszuszpenzió és a decimális hígítások elkészítésének általános szabályai (ISO 6887-1:2017)

MSZ EN ISO 6887-2:2017

Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. A vizsgálati minták előkészítése, az alapszuszpenzió és a decimális hígítások elkészítése mikrobiológiai vizsgálathoz. 2. rész: A hús és a húskészítmények előkészítésének specifikus szabályai (ISO 6887-2:2017)

MSZ EN ISO 6887-3:2017

Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. A vizsgálati minták előkészítése, az alapszuszpenzió és a decimális hígítások elkészítése mikrobiológiai vizsgálathoz. 3. rész: A halak és a halászati termékek előkészítésének specifikus szabályai (ISO 6887-3:2017)

MSZ EN ISO 6887-4:2017

Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. A vizsgálati minták előkészítése, az alapszuszpenzió és a decimális hígítások elkészítése mikrobiológiai vizsgálathoz. 4. rész: Különféle termékek előkészítésének specifikus szabályai (ISO 6887-4:2017)

MSZ EN ISO 10272-1:2017

Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. Horizontális módszer a Campylobacter spp. kimutatására és számlálására. 1. rész: Kimutatási módszer (ISO 10272-1:2017)

MSZ EN ISO 10272-2:2017

Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. Horizontális módszer a Campylobacter spp. kimutatására és számlálására. 2. rész: Telepszámlálásos módszer (ISO 10272-2:2017)

MSZ EN ISO 19343:2017

Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. A hisztamin kimutatása és mennyiségi meghatározása halakban és halászati termékekben. HPLC-módszer (ISO 19343:2017)

MSZ EN ISO 21528-1:2017

Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. Horizontális módszer az Enterobacteriaceae kimutatására és számlálására. 1. rész: Az Enterobacteriaceae kimutatása (ISO 21528-1:2017)

MSZ EN ISO 21528-2:2017

Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. Horizontális módszer az Enterobacteriaceae kimutatására és számlálására. 2. rész: Telepszámlálásos módszer (ISO 21528-2:2017, 2018. 06. 01-jei helyesbített változat)

MSZ EN ISO 21872-1:2017

Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. Horizontális módszer a Vibrio spp. meghatározására. 1. rész: A potenciálisan enteropatogén Vibrio parahaemolyticus, Vibrio cholerae és Vibrio vulnificus kimutatása (ISO 21872-1:2017)

MSZ EN ISO 19020:2017

Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. Horizontális módszer a Staphylococcus enterotoxinok immunenzimatikus kimutatására élelmiszerekben (ISO 19020:2017)

MSZ EN ISO 11290-1:2017

Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. Horizontális módszer a Listeria monocytogenes és a Listeria spp. kimutatására és számlálására. 1. rész: Kimutatási módszer (ISO 11290-1:2017)

MSZ EN ISO 11290-2:2017

Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. Horizontális módszer a Listeria monocytogenes és a Listeria spp. kimutatására és számlálására. 2. rész: Számlálási módszer (ISO 11290-2:2017)

MSZ EN ISO 11133:2014/A1:2018

Élelmiszer, takarmány és víz mikrobiológiája. A táptalajok készítése, előállítása, tárolása és ellenőrzése. 1. módosítás (ISO 11133:2014/Amd 1:2018)

MSZ ISO 16649-1:2018

Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. Horizontális módszer a ß-glükuronidáz-pozitív Escherichia coli megszámlálására. 1. rész: Telepszámlálási technika 44 °C-on membránszűrővel és 5-bróm-4-klór-3-indolil-ß-D-glükuroniddal

MSZ EN ISO 18593:2018

Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. Horizontális módszerek a felületi mintavételre (ISO 18593:2018)

MSZ EN ISO 6888-1:1999/A2:2018

Élelmiszerek és takarmányok mikrobiológiája. Horizontális módszer a koagulázpozitív sztafilokokkuszok (Staphylococcus aureus és más fajok) számának meghatározására. 1. rész: Baird–Parker-agar táptalajos eljárás. 2. módosítás: Kiegészítés egy alternatív megerősítő vizsgálattal, az RPFA-szúrásos módszerrel (ISO 6888-1:1999/Amd 2:2018)

MSZ EN ISO 11133:2019 EV

Élelmiszer, takarmány és víz mikrobiológiája. A tápközegek előkészítése, előállítása, tárolása és teljesítményvizsgálata (ISO 11133:2014, 2014. 11. 01-jei helyesbített változat + Amd 1:2018) EGYESÍTETT VÁLTOZAT

MSZ EN ISO 22117:2019

Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. A jártassági vizsgálat specifikus követelményei és útmutatója a laboratóriumok közötti összehasonlítás során (ISO 22117:2019)

MSZ EN ISO 20976-1:2019

Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. Az élelmiszertermékek és takarmányfélék "challenge" tesztjeire vonatkozó követelmények és irányelvek. 1. rész: "Challenge" tesztek a növekedési potenciál, a lappangási idő és a maximális növekedési sebesség vizsgálatára (ISO 20976-1:2019)

MSZ CEN ISO/TS 17728:2019

Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. Mintavételi technikák az élelmiszertermékek és takarmányfélék mintáinak mikrobiológiai vizsgálatához (ISO/TS 17728:2015)

MSZ ISO 17410:2019

Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. Horizontális módszer a pszichrotróf mikroorganizmusok megszámlálására

MSZ EN ISO 15216-2:2020

Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. Horizontális módszer a Hepatitis A és a norovírus meghatározására valós idejű RT-PCR-rel. 2. rész: Kimutatási módszer (ISO 15216-2:2019)

MSZ EN ISO 16140-6:2020

Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. Módszervalidálás. 6. rész: A választható (saját) módszerek validálásának protokollja mikrobiológiai megerősítési és tipizálási eljárások esetében (ISO 16140-6:2019)

MSZ EN ISO 19036:2020

Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. A mérési bizonytalanság becslése kvantitatív meghatározásokhoz (ISO 19036:2019)

MSZ EN ISO 6579-1:2017/A1:2020

Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. Horizontális módszer a Salmonella kimutatására, számlálására és szerotipizálására. 1. rész: A Salmonella spp. kimutatása. 1. módosítás: Az inkubálási hőmérséklet szélesebb tartománya, a D melléklet státuszának módosítása, valamint az MSRV és az SC összetételének helyesbítése (ISO 6579-1:2017/Amd 1:2020)

MSZ EN ISO 7932:2004/A1:2020

Élelmiszerek és takarmányok mikrobiológiája. Horizontális módszer a feltételezett Bacillus cereus megszámlálására. Telepszámlálásos módszer 30 °C-on. 1. módosítás: Kiegészítés választható vizsgálatokkal (ISO 7932:2004/Amd 1:2020, 2020. augusztusi helyesbített változat)

MSZ EN ISO 11133:2014/A2:2020

Élelmiszer, takarmány és víz mikrobiológiája. A tápközegek előkészítése, előállítása, tárolása és teljesítményvizsgálata. 2. módosítás (ISO 11133:2014/Amd 2:2020)

MSZ EN ISO 6887-5:2020

Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. A vizsgálati minták, az alapszuszpenzió és a decimális hígítások elkészítése mikrobiológiai vizsgálathoz. 5. rész: A tej és tejtermékek előkészítésének specifikus szabályai (ISO 6887-5:2020)

MSZ EN ISO 16140-4:2021

Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. Módszervalidálás. 4. rész: A módszer validálásának protokollja egyetlen laboratóriumban (ISO 16140-4:2020)

MSZ EN ISO 16140-5:2021

Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. Módszervalidálás. 5. rész: A nem szabadalmaztatott (saját) módszerek laboratóriumok közötti, faktoriális validálásának protokollja (ISO 16140-5:2020)

MSZ EN ISO 6887-3:2017/A1:2021

Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. A vizsgálati minták, az alapszuszpenzió és a decimális hígítások elkészítése mikrobiológiai vizsgálathoz. 3. rész: A halak és a halászati termékek előkészítésének specifikus szabályai. 1. módosítás: Minta-előkészítés nyers tengeri csigák esetén (ISO 6887-3:2017/Amd 1:2020)

MSZ EN ISO 15216-1:2017/A1:2021

Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. Horizontális módszer a Hepatitis A és a norovírus meghatározására valós idejű RT-PCR-rel. 1. rész: Mennyiségi meghatározási módszer. 1. módosítás (ISO 15216-1:2017/Amd 1:2021)

MSZ EN ISO 16140-3:2021

Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. Módszervalidálás. 3. rész: A referencia-módszerek és a validált alternatív módszerek verifikálásának protokollja egyetlen laboratóriumban (ISO 16140-3:2021)

MSZ EN ISO 23036-1:2021

Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. Módszerek az Anisakidae L3 lárvák kimutatására halakban és halászati termékekben. 1. rész: UV-nyomásos módszer (ISO 23036-1:2021)

MSZ EN ISO 23036-2:2021

Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. Módszerek az Anisakidae L3 lárvák kimutatására halakban és halászati termékekben. 2. rész: Mesterséges emésztéses módszer (ISO 23036-2:2021)

MSZ EN ISO 6888-1:2021

Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. Horizontális módszer a koagulázpozitív sztafilokokkuszok (Staphylococcus aureus és más fajok) számának meghatározására. 1. rész: Baird–Parker-agar táptalajos módszer (ISO 6888-1:2021)

MSZ EN ISO 6888-2:2021

Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. Horizontális módszer a koagulázpozitív sztafilokokkuszok (Staphylococcus aureus és más fajok) számának meghatározására. 2. rész: Nyúlplazmás fibrinogénagar táptalajos módszer (ISO 6888-2:2021)

MSZ EN ISO 20836:2022

Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. Polimeráz-láncreakció (PCR) a mikroorganizmusok kimutatására. A termikus ciklusok hőteljesítményének vizsgálata (ISO 20836:2021)

MSZ EN ISO 4833-1:2013/A1:2022

Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. Horizontális módszer a mikroorganizmusok számlálására. 1. rész: Telepszámlálás 30 °C-on lemezöntéses módszerrel. 1. módosítás: Az alkalmazási terület pontosítása (ISO 4833-1:2013/Amd 1:2022)

MSZ EN ISO 4833-2:2013/A1:2022

Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. Horizontális módszer a mikroorganizmusok számlálására. 2. rész: Telepszámlálás 30 °C-on felületi szélesztéses módszerrel. 1. módosítás: Az alkalmazási terület pontosítása (ISO 4833-2:2013/Amd 1:2022)

MSZ EN ISO 16654:2001

Élelmiszerek és takarmányok mikrobiológiája. Horizontális módszer az Escherichia coli O 157 kimutatására (ISO 16654:2001)

MSZ EN ISO 4833:2003

Élelmiszerek és takarmányok mikrobiológiája. Horizontális módszer a mikroorganizmusok számlálásához. Telepszámlálási technika 30 °C-on (ISO 4833:2003)

MSZ EN ISO 6887-2:2004

Élelmiszerek és takarmányok mikrobiológiája. A vizsgálati minták, az alapszuszpenzió és a decimális hígítások elkészítése mikrobiológiai vizsgálathoz. 2. rész: A hús és hústermékek előkészítésének specifikus szabályai (ISO 6887-2:2003)

MSZ EN ISO 6888-1:1999/A1:2004

Élelmiszerek és takarmányok mikrobiológiája. Horizontális módszer a koagulázpozitív staphylococcusok (Staphylococcus aureus és más fajok) számának meghatározására. 1. rész: Baird–Parker-agar táptalajt alkalmazó eljárás. 1. módosítás: A precíziós adatok megadása (ISO 6888-1:1999/Amd.1:2003)

MSZ EN ISO 10273:2004

Élelmiszerek és takarmányok mikrobiológiája. Horizontális módszer a feltételezetten patogén Yersinia enterocolitica kimutatására (ISO 10273:2003)

MSZ EN ISO 11290-1:1996/A1:2005

Élelmiszerek és takarmányok mikrobiológiai vizsgálata. Horizontális módszer a Listeria monocytogenes kimutatására és számlálására. 1. rész: Kimutatási módszer. 1. módosítás: Az izoláló tápközeg és a hemolízisvizsgálat módosítása, valamint a precizitási adatok megadása (ISO 11290-1:1996/AM1:2004)

MSZ EN ISO 22174:2005

Élelmiszerek és takarmányok mikrobiológiája. Polimeráz-láncreakció (PCR) az élelmiszer-eredetű patogén mikroorganizmusok kimutatására. Általános követelmények és meghatározások (ISO 22174:2005)

MSZ EN ISO 6579:2002/A1:2007

Élelmiszerek és takarmányok mikrobiológiája. Horizontális módszer a szalmonellafajok kimutatására. 1. módosítás: D melléklet: Szalmonellafajok kimutatása állati ürülékből és az elsődleges gyártási szakasz környezeti mintáiból (ISO 6579:2002/Amd 1:2007)

MSZ EN ISO 13720:2011

Hús és húskészítmények. A feltételezett Pseudomonas spp. megszámlálása (ISO 13720:2010)

MSZ EN ISO 6887-6:2013

Élelmiszerek és takarmányok mikrobiológiája. A vizsgálati minták, az alapszuszpenzió és a decimális hígítások elkészítése mikrobiológiai vizsgálathoz. 6. rész: Az elsődleges termelési szakaszban vett minták előkészítésének specifikus szabályai (ISO 6887-6:2013)

MSZ EN ISO 4833-1:2014

Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. Horizontális módszer a mikroorganizmusok számlálására. Telepszámlálás 30 °C-on lemezöntéses módszerrel (ISO 4833-1:2013)

MSZ EN ISO 17604:2015

Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. A hasított állati test mintavétele mikrobiológiai vizsgálatokhoz (ISO 17604:2015)

MSZ EN ISO 6579-1:2017

Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. Horizontális módszer a Salmonella kimutatására, számlálására és szerotipizálására. 1. rész: A Salmonella spp. kimutatása (ISO 6579-1:2017)

MSZ EN ISO 10273:2017

Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. Horizontális módszer a patogén Yersinia enterocolitica kimutatására (ISO 10273:2017)

MSZ EN ISO 16654:2001/A1:2017

Élelmiszerek és takarmányok mikrobiológiája. Horizontális módszer az Escherichia coli O 157 kimutatására. 1. módosítás: B melléklet: A körvizsgálatok eredményei (ISO 16654:2001/Amd 1:2017)

MSZ EN ISO 22964:2017

Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. Horizontális módszer a Cronobacter spp. kimutatására (ISO 22964:2017)

MSZ EN ISO 6887-1:2017

Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. A vizsgálati minták, az alapszuszpenzió és a decimális hígítások elkészítése mikrobiológiai vizsgálathoz. 1. rész: Az alapszuszpenzió és a decimális hígítások elkészítésének általános szabályai (ISO 6887-1:2017)

MSZ EN ISO 6887-2:2017

Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. A vizsgálati minták, az alapszuszpenzió és a decimális hígítások elkészítése mikrobiológiai vizsgálathoz. 2. rész: A hús és hústermékek előkészítésének specifikus szabályai (ISO 6887-2:2017)

MSZ EN ISO 6887-3:2017

Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. A vizsgálati minták, az alapszuszpenzió és a decimális hígítások elkészítése mikrobiológiai vizsgálathoz. 3. rész: A hal és halászati termékek előkészítésének specifikus szabályai (ISO 6887-3:2017)

MSZ EN ISO 6887-4:2017

Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. A vizsgálati minták, az alapszuszpenzió és a decimális hígítások elkészítése mikrobiológiai vizsgálathoz. 4. rész: Különféle termékek előkészítésének specifikus szabályai (ISO 6887-4:2017)

MSZ EN ISO 10272-1:2017

Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. Horizontális módszer a Campylobacter spp. kimutatására és számlálására. 1. rész: Kimutatási módszer (ISO 10272-1:2017)

MSZ EN ISO 10272-2:2017

Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. Horizontális módszer a Campylobacter spp. kimutatására és számlálására. 2. rész: Telepszámlálásos módszer (ISO 10272-2:2017)

MSZ EN ISO 19343:2017

Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. A hisztamin kimutatása és mennyiségi meghatározása halakban és halászati termékekben. HPLC-módszer (ISO 19343:2017)

MSZ EN ISO 21528-1:2017

Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. Horizontális módszer az Enterobacteriaceae kimutatására és számlálására. 1. rész: Az Enterobacteriaceae kimutatása (ISO 21528-1:2017)

MSZ EN ISO 21528-2:2017

Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. Horizontális módszer az Enterobacteriaceae kimutatására és számlálására. 2. rész: Telepszámlálásos módszer (ISO 21528-2:2017, 2018. 06. 01-jei helyesbített változat)

MSZ EN ISO 19020:2017

Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. Horizontális módszer a Staphylococcus enterotoxinok immunenzimatikus kimutatására élelmiszerekben (ISO 19020:2017)

MSZ EN ISO 18593:2018

Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. Horizontális módszerek a felületi mintavételre (ISO 18593:2018)

MSZ EN ISO 6887-5:2020

Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. A vizsgálati minták, az alapszuszpenzió és a decimális hígítások elkészítése mikrobiológiai vizsgálathoz. 5. rész: A tej és tejtermékek előkészítésének specifikus szabályai (ISO 6887-5:2020)

MSZ EN ISO 23418:2022

Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. Teljes genomszekvenálás a baktériumok tipizálására és genomikai jellemzésére. Általános követelmények és útmutatás (ISO 23418:2022)

MSZ EN ISO 11133:2014/A2:2020

Élelmiszer, takarmány és víz mikrobiológiája. A tápközegek előkészítése, előállítása, tárolása és teljesítményvizsgálata. 2. módosítás (ISO 11133:2014/Amd 2:2020)

MSZ EN ISO 4833-1:2013/A1:2022

Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. Horizontális módszer a mikroorganizmusok számlálására. 1. rész: Telepszámlálás 30 °C-on lemezöntéses módszerrel. 1. módosítás: Az alkalmazási terület pontosítása (ISO 4833-1:2013/Amd 1:2022)

MSZ EN ISO 20976-2:2023

Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. Az élelmiszertermékek és takarmányfélék „challenge” tesztjeire vonatkozó követelmények és irányelvek. 2. rész: „Challenge” tesztek az inaktiválási potenciál és a kinetikai paraméterek vizsgálatára (ISO 20976-2:2022)

MSZ EN ISO 10272-1:2017/A1:2023

Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. Horizontális módszer a Campylobacter spp. kimutatására és számlálására. 1. rész: Kimutatási módszer. 1. módosítás: Kiegészítés a termotoleráns Campylobacter spp. molekuláris megerősítésére és azonosítására szolgáló módszerekkel, a növekedési kiegészítéssel a Preston-tápközegben és a tápközegek teljesítményvizsgálatának változásával (ISO 10272-1:2017/Amd 1:2023)

MSZ EN ISO 10272-2:2017/A1:2023

Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. Horizontális módszer a Campylobacter spp. kimutatására és számlálására. 2. rész: Telepszámlálásos módszer. 1. módosítás: Kiegészítés a termotoleráns Campylobacter spp. molekuláris megerősítésére és azonosítására szolgáló módszerekkel és a tápközegek teljesítményvizsgálatának változásával (ISO 10272-2:2017/Amd 1:2023)

MSZ EN ISO 15213-1:2023

Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. Horizontális módszer a Clostridium spp. kimutatására és számlálására. 1. rész: A szulfitredukáló Clostridium spp. megszámlálása telepszámlálásos módszerrel (ISO 15213-1:2023)

MSZ EN ISO 16654:2001/A2:2023

Élelmiszerek és takarmányok mikrobiológiája. Horizontális módszer az Escherichia coli O157 kimutatására. 2. módosítás: Kiegészítés az összes tápközeg és reagens teljesítményvizsgálatával (ISO 16654:2001/Amd 2:2023)

MSZ EN ISO 21872-1:2017/A1:2023

Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. Horizontális módszer a Vibrio spp. meghatározására. 1. rész: A potenciálisan enteropatogén Vibrio parahaemolyticus, Vibrio cholerae és Vibrio vulnificus kimutatása. 1. módosítás: Kiegészítés a tápközegek és reagensek teljesítményvizsgálatával (ISO 21872-1:2017/Amd 1:2023)

MSZ ISO 4832:2023

Élelmiszerek és takarmányok mikrobiológiája. Horizontális módszer a koliformok megszámlálására. Telepszámlálásos módszer

MSZ CEN ISO/TS 13136:2024

Élelmiszerek és takarmányok mikrobiológiája. Valós idejű polimeráz-láncreakción (PCR) alapuló módszer az élelmiszer-eredetű patogének kimutatására. Horizontális módszer a Shiga-toxint termelő Escherichia coli (STEC) kimutatására, valamint az O157, O111, O26, O103 és O145 szerocsoportok meghatározására (ISO/TS 13136:2012)

MSZ CEN ISO/TS 17919:2024

Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. Polimeráz-láncreakció (PCR) az élelmiszer-eredetű patogének kimutatására. Az A, B, E és F típusú botulinum neurotoxint termelő klosztridiumok kimutatása (ISO/TS 17919:2013)

MSZ CEN ISO/TS 18867:2024

Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. Polimeráz-láncreakció (PCR) az élelmiszer-eredetű patogének kimutatására. A patogén Yersinia enterocolitica és Yersinia pseudotuberculosis kimutatása (ISO/TS 18867:2015)

MSZ CEN ISO/TS 6579-2:2024

Élelmiszerek és takarmányok mikrobiológiája. Horizontális módszer a Salmonella kimutatására, számlálására és szerotipizálására. 2. rész: Számlálás mikromódszerrel (a legvalószínűbb szám technikájával) (ISO/TS 6579-2:2012)

MSZ EN ISO 18743:2015/A1:2024

Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. A Trichinella lárvák kimutatása húsból mesterséges emésztési módszerrel. 1. módosítás: Módszervalidálási körvizsgálat és teljesítményjellemzők (ISO 18743:2015/Amd 1:2023)

MSZ EN ISO 6888-1:2021/A1:2024

Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. Horizontális módszer a koagulázpozitív sztafilokokkuszok (Staphylococcus aureus és más fajok) számának meghatározására. 1. rész: Baird–Parker-agar táptalajos módszer. 1. módosítás (ISO 6888-1:2021/Amd 1:2023)

MSZ EN ISO 6888-2:2021/A1:2024

Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. Horizontális módszer a koagulázpozitív sztafilokokkuszok (Staphylococcus aureus és más fajok) számának meghatározására. 2. rész: Nyúlplazmás fibrinogénagar táptalajos módszer. 1. módosítás (ISO 6888-2:2021/Amd 1:2023)

MSZ EN ISO 19036:2020

Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. A mérési bizonytalanság becslése mennyiségi meghatározásokhoz (ISO 19036:2019)

MSZ EN ISO 15213-2:2024

Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. Horizontális módszer a Clostridium spp. kimutatására és számlálására. 2. rész: A Clostridium perfringens megszámlálása telepszámlálásos módszerrel (ISO 15213-2:2023)

MSZ EN ISO 17468:2024

Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. Egy szabványos referencia-módszer kidolgozására vagy felülvizsgálatára vonatkozó műszaki követelmények és útmutató (ISO 17468:2023)

Elnök Mohácsiné Dr. Farkas Csilla
Elnökhelyettes Dr. Sréterné Dr. Lancz Zsuzsanna
Titkár Szalay Anna
Megalakulás 1996-05-22

Az MB-hez kapcsolódó európai TC-k
Azonosító jele Neve magyarul Neve angolul
CEN/TC 463 Az élelmiszerlánc mikrobiológiája Microbiology of the food chain

Az MB-hez kapcsolódó nemzetközi TC-k
Azonosító jele Neve magyarul Neve angolul
ISO/TC 34/SC 9 Mikrobiológia Microbiology

Az MB-be belépett MSZT tagszervezetek
MB-tag neve MB-tag képviselőjének neve
SGS Hungária Kft. Czapár Mária
Bálint Analitika Mérnöki Kutató és Szolgáltató Kft. dr. Beyer Dániel Ernő
Mertcontrol Hungary Kft. Bóza Balázs
Energiaügyi Minisztérium Weglárzné dr. Gasztonyi Katalin
Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézet Kft. Hucker Attila
Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Mohácsiné Dr. Farkas Csilla
DABIC Dél-Alföldi Bio-Innovációs Centrum Nonprofit Kft. Győrfi Zsolt
QualcoDuna Proficiency Testing Hungary Nonprofit Kft. Gasparikné dr. Reichardt Judit
Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Dr. Sréterné Dr. Lancz Zsuzsanna
Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamara Pető Krisztina
Agrárminisztérium Bognár Kitti Annamária