Szabványkereső

Hivatkozási szám, azonosító jelzet, vagy a szabványcímben előforduló kulcsszó szerinti keresés:


ICS (a szabványok nemzetközi osztályozási rendszere) szerinti keresés

Nettó ár: 8640 Ft
Kosárba tesz
Alapadatok
Hivatkozási szám
MSZ EN ISO 4833-2:2014
Dokumentumazonosító
157391
Cím
Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. Horizontális módszer a mikroorganizmusok számlálására. 2. rész: Telepszámlálás 30 °C-on felületi szélesztéses módszerrel (ISO 4833-2:2013)
Angol cím
Microbiology of the food chain. Horizontal method for the enumeration of microorganisms. Part 2: Colony count at 30 degrees C by the surface plating technique (ISO 4833-2:2013)
Alkalmazási terület
This part of ISO 4833 specifies a horizontal method for enumeration of microorganisms that are able to grow and form colonies on the surface of a solid medium after aerobic incubation at 30 °C. The method is applicable to: a) products intended for human consumption or for animal feed; b) environmental samples in the area of food and feed production and food handling. This part of ISO 4833 is applicable to: 1) products containing heat-sensitive organisms that are likely to form a significant proportion of the total flora (e.g. psychrotrophic organisms in chilled and frozen foods, dried foods, other foods that may contain heat-sensitive organisms); 2) products containing obligately aerobic bacteria that are likely to form a significant proportion of the total flora (e.g. Pseudomonas spp.); 3) products that contain small particles that can prove difficult to distinguish from colonies in a pour plate; 4) products whose intense colour prevents the recognition of colonies in a pour plate; 5) products for which distinction between different types of colony is required as part of the assessment of food quality. In addition to the manual spread plating technique, this part of ISO 4833 also specifies the use of a spiral plater, a rapid method of performing surface colony counts (Annex A). The applicability of this part of ISO 4833 to the examination of certain fermented food and animal feeds is limited and other media or incubation conditions can be more appropriate. However, this method can be applied to such products even though it is possible that the predominant microorganisms in these products are not detected effectively. For some matrices, the method described in this part of ISO 4833 can give different results to those obtained using the method described in ISO 4833-1.
ICS
07.100.30 Élelmiszer-mikrobiológia
A szabvány nyelve
angol
Az érvényesség kezdete
2014-01-01
További adatok
Forrás
idt ISO 4833-2:2013; idt EN ISO 4833-2:2013/AC:2014; idt EN ISO 4833-2:2013
Utód
SZK-közlemények
2014/04: Helyesbítés; 2021/10: Helyesbítés
Kapcsolódó európai jogszabály
Kereskedelmi adatok
A szabvány
kapható formátuma
Papír ,
PDF (letöltés) (a fájl mérete: 522535) ,
oldalszáma
16 oldal; H kategória
ára
Nettó: 8640 Ft
Bruttó:
Papír formátum esetén (5% Áfával): 10886 Ft
PDF (letöltés) formátum esetén (27% Áfával): 10973 Ft
Szabvány életútja
Megtekintett szabvány

MSZ EN ISO 4833-2:2014

2014-01-01

Utódok

Jelenleg nincsenek utódok