Szabványkereső

Hivatkozási szám, azonosító jelzet, vagy a szabványcímben előforduló kulcsszó szerinti keresés:


ICS (a szabványok nemzetközi osztályozási rendszere) szerinti keresés

Nettó ár: 11980 Ft
Kosárba tesz
Alapadatok
Hivatkozási szám
MSZ EN ISO 6888-1:2021
Dokumentumazonosító
177826
Cím
Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. Horizontális módszer a koagulázpozitív sztafilokokkuszok (Staphylococcus aureus és más fajok) számának meghatározására. 1. rész: Baird–Parker-agar táptalajos módszer (ISO 6888-1:2021)
Angol cím
Microbiology of the food chain. Horizontal method for the enumeration of coagulase-positive staphylococci (Staphylococcus aureus and other species). Part 1: Method using Baird-Parker agar medium (ISO 6888-1:2021)
Alkalmazási terület
This document specifies a horizontal method for the enumeration of coagulase-positive staphylococci by counting the colonies obtained on a solid medium (Baird-Parker medium)[10] after aerobic incubation at 34 °C to 38 °C and coagulase confirmation. This document is applicable to: — products intended for human consumption; — products intended for animal feeding; — environmental samples in the area of food and feed production, handling, and — samples from the primary production stage. This horizontal method was originally developed for the examination of all samples belonging to the food chain. Because of the large variety of products in the food chain, it is possible that this horizontal method is not appropriate in every detail for all products. Nevertheless, it is expected that the required modifications are minimized so that they do not result in a significant deviation from this horizontal method. Based on the information available at the time of publication of this document, this method is not considered to be (fully) suited to the examination of fermented products or other products containing technological flora based on Staphylococcus spp (e.g. S. xylosus) (such as cheeses made from raw milk and certain raw meat products) likely to be contaminated by: — staphylococci forming atypical colonies on a Baird-Parker agar medium; — background flora that can obscure the colonies being sought. Nevertheless, both this document and ISO 6888-2 are given equivalent status.
ICS
07.100.30 Élelmiszer-mikrobiológia
A szabvány nyelve
angol
Az érvényesség kezdete
2021-12-01
További adatok
Forrás
idt ISO 6888-1:2021; idt EN ISO 6888-1:2021
Utód
SZK-közlemények
Kapcsolódó európai jogszabály
Kereskedelmi adatok
A szabvány
kapható formátuma
Papír ,
PDF (letöltés) (a fájl mérete: 1321226) ,
oldalszáma
29 oldal; N kategória
ára
Nettó: 11980 Ft
Bruttó:
Papír formátum esetén (5% Áfával): 15095 Ft
PDF (letöltés) formátum esetén (27% Áfával): 15215 Ft
Szabvány életútja
Megtekintett szabvány

MSZ EN ISO 6888-1:2021

2021-12-01

Utódok

Jelenleg nincsenek utódok