Szabványkereső

Hivatkozási szám, azonosító jelzet, vagy a szabványcímben előforduló kulcsszó szerinti keresés:


ICS (a szabványok nemzetközi osztályozási rendszere) szerinti keresés

Nettó ár: 21330 Ft
Kosárba tesz
Alapadatok
Hivatkozási szám
MSZ EN ISO 7218:2016
Dokumentumazonosító
162566
Cím
Élelmiszerek és takarmányok mikrobiológiája. A mikrobiológiai vizsgálatok általános követelményei és irányelvei (ISO 7218:2007)
Angol cím
Microbiology of food and animal feeding stuffs. General requirements and guidance for microbiological examinations (ISO 7218:2007)
Alkalmazási terület
Ez a nemzetközi szabvány általános követelményeket és irányelveket/alternatívákat határoz meg három fő felhasználási területen: – a mikroorganizmusok kimutatására és számlálására alkalmazott ISO/TC 34/SC 9 vagy ISO/TC 34/SC 5 szabványok, a továbbiakban „specifikus szabványok”; – helyes laboratóriumi gyakorlat a mikrobiológiai laboratóriumok számára (a nemzetközi szabványnak nem célja ennek részletes leírása, ehhez kézikönyvek állnak rendelkezésre); – az élelmiszer-mikrobiológiai laboratóriumok akkreditálásának irányelvei (ez a nemzetközi szabvány leírja azokat a műszaki követelményeket, amelyek szerint az ISO/IEC 17025:2005 B mellékletében lévő, a mikrobiológiai laboratóriumok nemzeti szervezetek általi akkreditációját végzik. E nemzetközi szabvány követelményei hatályon kívül helyezik az érvényes specifikus szabványokban leírt hasonló követelményeket. A helyszíni molekuláris biológiai vizsgálatokkal kapcsolatos további előírásokat az ISO 22174 tartalmazza. Ez a nemzetközi szabvány a baktériumok, élesztő- és penészgombák vizsgálataival foglalkozik, de specifikus irányelvekkel kiegészítve alkalmazható prionokra, parazitákra és vírusokra is. Nem terjed ki a toxinok, illetve más mikroorganizmusból származó anyagcseretermékek (például aminok) vizsgálatára. E nemzetközi szabvány alkalmazási területe az élelmiszerek, a takarmányok, az élelmiszer-előállítási környezet és az elsődleges termelési környezet mikrobiológiája. Ez a nemzetközi szabvány abból a célból készült, hogy biztosítsa az élelmiszer-mikrobiológiai vizsgálatok helytállóságát, támogatást nyújtson ahhoz, hogy az ilyen vizsgálatok végrehajtása során alkalmazott általános eljárások valamennyi laboratóriumban azonosak legyenek, segítsen abban, hogy a különböző laboratóriumok ugyanolyan eredményt kapjanak, és a fertőzés kockázatának megelőzésével hozzájáruljon a laboratóriumi személyzet biztonságához.
ICS
07.100.30 Élelmiszer-mikrobiológia
A szabvány nyelve
magyar
Az érvényesség kezdete
2016-04-01
További adatok
Forrás
idt EN ISO 7218:2007; idt EN ISO 7218:2007/A1:2013; idt ISO 7218:2007
Utód
Módosítás
Kiegészítő információk
SZK-közlemények
Kapcsolódó európai jogszabály
Kereskedelmi adatok
A szabvány
kapható formátuma
Papír ,
PDF (letöltés) (a fájl mérete: 806066) ,
oldalszáma
89 oldal; X kategória
ára
Nettó: 21330 Ft
Bruttó:
Papír formátum esetén (5% Áfával): 26876 Ft
PDF (letöltés) formátum esetén (27% Áfával): 27089 Ft
Szabvány életútja
Megtekintett szabvány

MSZ EN ISO 7218:2016

2016-04-01

Utódok

Jelenleg nincsenek utódok