Szabványkereső

Hivatkozási szám, azonosító jelzet, vagy a szabványcímben előforduló kulcsszó szerinti keresés:


ICS (a szabványok nemzetközi osztályozási rendszere) szerinti keresés

Nettó ár: 16310 Ft
Kosárba tesz
Alapadatok
Hivatkozási szám
MSZ EN ISO 6579-4:2025
Dokumentumazonosító
185850
Cím
Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. Horizontális módszer a Salmonella kimutatására, számlálására és szerotipizálására. 4. rész: A monofázisos Salmonella Typhimurium (1,4,[5],12:i:-) azonosítása polimeráz-láncreakcióval (PCR) (ISO 6579-4:2025)
Angol cím
Microbiology of the food chain. Horizontal method for the detection, enumeration and serotyping of Salmonella. Part 4: Identification of monophasic Salmonella Typhimurium (1,4,[5],12:i:-) by polymerase chain reaction (PCR) (ISO 6579-4:2025)
Alkalmazási terület
ScopeThis document specifies a horizontal in vitro method for the molecular identification and differentiation of the monophasic variant of Salmonella enterica subsp. enterica serovar Typhimurium (1,4,[5],12:i:-) lacking the second H phase H:1,2, starting from isolates. The method detects specific DNA sequences of an intergenic region of the first H phase flagellin cluster for identification of Salmonella enterica subsp. enterica serovar Typhimurium (further called Salmonella Typhimurium) and specific DNA sequences of genes associated with second H phase flagellar antigen expression.The method is applicable for:— differentiation of the isolate under analysis between monophasic Salmonella Typhimurium and the monophasic variant of another Salmonella non-Typhimurium serovar that has the same antigenic formula; — identification of the isolate under analysis being either monophasic Salmonella Typhimurium or (biphasic) Salmonella Typhimurium. This document is applicable for the analysis of a pure culture belonging to the genus Salmonella, isolated from: — products intended for human consumption; — products intended for animal feeding; — environmental samples in the area of food and feed production and handling; — samples from the primary production stage. This document can also be applied in other domains for identification of monophasic Salmonella Typhimurium (e.g. environmental, human health, animal health). NOTE This method has been validated in a method evaluation study and in an interlaboratory study with a large set of different strains (target and non-target strains), isolated from different sources (food products, animals, animal feed, primary production samples and humans). For detailed information on the validation, see Annex E.
ICS
07.100.30 Élelmiszer-mikrobiológia
A szabvány nyelve
angol
Az érvényesség kezdete
2025-06-01
További adatok
Forrás
idt EN ISO 6579-4:2025; idt ISO 6579-4:2025
Előd
Utód
Módosítás
Kiegészítő információk
SZK-közlemények
Kapcsolódó európai jogszabály
Kereskedelmi adatok
A szabvány
kapható formátuma
Papír ,
PDF (letöltés) (a fájl mérete: 2132697) ,
oldalszáma
40 oldal; R kategória
ára
Nettó: 16310 Ft
Bruttó:
Papír formátum esetén (20% nyomdai költséggel, 5% Áfával): 20551 Ft
PDF (letöltés) formátum esetén ( 27% Áfával): 20714 Ft
Szabvány életútja
Elődök

Jelenleg nincsenek előzmények

Megtekintett szabvány

MSZ EN ISO 6579-4:2025

2025-06-01

Utódok

Jelenleg nincsenek utódok