Szabványkereső

Hivatkozási szám, azonosító jelzet, vagy a szabványcímben előforduló kulcsszó szerinti keresés:


ICS (a szabványok nemzetközi osztályozási rendszere) szerinti keresés

Nettó ár: 11290 Ft
Kosárba tesz
Alapadatok
Hivatkozási szám
MSZ EN ISO 6887-3:2017
Dokumentumazonosító
665586
Cím
Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. A vizsgálati minták, az alapszuszpenzió és a decimális hígítások elkészítése mikrobiológiai vizsgálathoz. 3. rész: A hal és halászati termékek előkészítésének specifikus szabályai (ISO 6887-3:2017)
Angol cím
Microbiology of the food chain. Preparation of test samples, initial suspension and decimal dilutions for microbiological examination. Part 3: Specific rules for the preparation of fish and fishery products (ISO 6887-3:2017)
Alkalmazási terület
This document specifies rules for the preparation of fish and fishery product samples and their suspension for microbiological examination when the samples require a different preparation from the methods described in ISO 6887-1. ISO 6887-1 defines the general rules for the preparation of the initial suspension and dilutions for microbiological examination. This document includes special procedures for sampling raw molluscs, tunicates and echinoderms from primary production areas. NOTE 1 Sampling of raw molluscs, tunicates and echinoderms from primary production areas is included in this document, rather than ISO 13307, which specifies rules for sampling from the terrestrial primary production stage. This document excludes preparation of samples for both enumeration and detection test methods where preparation details are specified in the relevant International Standards (e.g. ISO/TS 15216-1 and ISO/TS 15216-2 for determination of hepatitis A virus and norovirus in food using real-time RT-PCR). This document is intended to be used in conjunction with ISO 6887-1. It is applicable to the following raw, processed or frozen fish and shellfish and their products (see Annex A for classification of major taxa): a) Raw fishery products, molluscs, tunicates and echinoderms including: — whole fish or fillets, with or without skin and heads, and gutted; — crustaceans, whole or shelled; — cephalopods; — bivalve molluscs; — gastropods; — tunicates and echinoderms. B) Processed products including: — smoked fish, whole or prepared fillets, with or without skin; — cooked or partially cooked, whole or shelled crustaceans, molluscs, tunicates and echinoderms; — cooked or partially cooked fish and fish-based multi-component products. C) Raw or cooked frozen fish, crustaceans, molluscs and others, in blocks or otherwise, including: — fish, fish fillets and pieces; — whole and shelled crustacean (e.g. flaked crab, prawns), molluscs, tunicates and echinoderms. NOTE 2 The purpose of examinations performed on these samples can be either hygiene testing or quality control. However, the sampling techniques described in this document relate mainly to hygiene testing (on muscle tissues).
ICS
07.100.30 Élelmiszer-mikrobiológia
A szabvány nyelve
angol
Az érvényesség kezdete
2017-07-01
További adatok
Forrás
idt EN ISO 6887-3:2017; idt ISO 6887-3:2017
Utód
SZK-közlemények
Kapcsolódó európai jogszabály
Kereskedelmi adatok
A szabvány
kapható formátuma
Papír ,
PDF (letöltés) (a fájl mérete: 684011) ,
oldalszáma
25 oldal; M kategória
ára
Nettó: 11290 Ft
Bruttó:
Papír formátum esetén (5% Áfával): 14225 Ft
PDF (letöltés) formátum esetén (27% Áfával): 14338 Ft
Szabvány életútja
Megtekintett szabvány

MSZ EN ISO 6887-3:2017

2017-07-01

Utódok

Jelenleg nincsenek utódok