Szabványkereső

Hivatkozási szám, azonosító jelzet, vagy a szabványcímben előforduló kulcsszó szerinti keresés:


ICS (a szabványok nemzetközi osztályozási rendszere) szerinti keresés

Nettó ár: 10570 Ft
Kosárba tesz
Alapadatok
Hivatkozási szám
MSZ EN ISO 6887-4:2012
Dokumentumazonosító
153318
Cím
Élelmiszerek és takarmányok mikrobiológiája. A vizsgálati minták, az alapszuszpenzió és a decimális hígítások elkészítése mikrobiológiai vizsgálathoz. 4. rész: A tejtől és tejtermékektől, a hústól és hústermékektől, valamint a haltól és haltermékektől különböző termékek előkészítésének specifikus szabályai (ISO 6887-4:2003)
Angol cím
Microbiology of food and animal feeding stuffs. Preparation of test samples, inital suspension and decimal dilutions for microbiological examination. Part 4: Specific rules for the preparation of products other than milk and milk products, meat and meat products, fish and fishery products (ISO 6887-4:2003)
Alkalmazási terület
Az ISO 6887 e része olyan mikrobiológiai vizsgálat céljára való élelmiszertermék-minták előkészítésének és a decimális hígítások készítésének szabályait írja le, amelyek eltérnek az ISO 6887 szabvány más részeiben tárgyaltaktól. Az ISO 6887-1 határozza meg a mikrobiológiai vizsgálathoz az alapszuszpenzió és a decimális hígítások készítésének általános szabályait. Az ISO 6887 e része csak azokat az előkészítési módszereket írja le, amelyek különféle mikroorganizmusokhoz egyidejűleg alkalmazhatók. Kizárja azokat az előkészítéseket, amelyek csak egyetlen mikroorganizmus kimutatására és/vagy számlálására alkalmasak, mivel az előkészítési módszert az adott mikroorganizmusra vonatkozó nemzetközi szabvány írja le. Az ISO 6887 e része a következő termékek esetében alkalmazható: - általános előírások savas termékek esetén (lásd a 8.2. szakaszt); - nagy zsírtartalmú élelmiszerek, kivéve a margarinokat és krémeket (lásd a 8.3. szakaszt); - lisztek, teljes gabonamagvak, gabona-melléktermékek, állati takarmányok és olajpogácsa (lásd a 9.1. szakaszt); - nagyon kemény termékek, pl. manióka (lásd a 9.2. szakaszt); - zselatin (lásd a 9.3. szakaszt); - margarinok és krémek (lásd a 9.4. szakaszt); - dehidratált termékek és fagyasztva szárított termékek (kivéve a tejtermékeket és tojáskészítményeket) (lásd 9.5. szakaszt); - fermentált termékek (élő mikroorganizmusokat tartalmazó termékek) (lásd a 9.7. szakaszt); - sütemények és torták (lásd a 9.8. szakaszt). MEGJEGYZÉS: A tejjel és tejtermékekkel az ISO 8261 foglalkozik.
ICS
07.100.30 Élelmiszer-mikrobiológia
A szabvány nyelve
magyar
Az érvényesség kezdete
2012-04-01
A visszavonás napja
2017-07-01
További adatok
Forrás
idt EN ISO 6887-4:2003; idt EN ISO 6887-4:2003/A1:2011; idt ISO 6887-4:2003
Módosítás
Kiegészítő információk
SZK-közlemények
Kapcsolódó európai jogszabály
Kereskedelmi adatok
A szabvány
kapható formátuma
Papír ,
PDF (letöltés) (a fájl mérete: 213704) ,
oldalszáma
17 oldal; XY kategória
ára
Nettó: 10570 Ft
Bruttó:
Papír formátum esetén (5% Áfával): 13318 Ft
PDF (letöltés) formátum esetén (27% Áfával): 13424 Ft
Szabvány életútja
Megtekintett szabvány

MSZ EN ISO 6887-4:2012

2012-04-01 - 2017-07-01