Szabványkereső

Hivatkozási szám, azonosító jelzet, vagy a szabványcímben előforduló kulcsszó szerinti keresés:


ICS (a szabványok nemzetközi osztályozási rendszere) szerinti keresés

Nettó ár: 17330 Ft
Kosárba tesz
Alapadatok
Hivatkozási szám
MSZ EN ISO 6887-3:2025 EV
Dokumentumazonosító
185044
Cím
Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. A vizsgálati minták, az alapszuszpenzió és a decimális hígítások elkészítése mikrobiológiai vizsgálathoz. 3. rész: A halak és a halászati termékek előkészítésének specifikus szabályai (ISO 6887-3:2017 + Amd 1:2020) EGYESÍTETT VÁLTOZAT
Angol cím
Microbiology of the food chain. Preparation of test samples, initial suspension and decimal dilutions for microbiological examination. Part 3: Specific rules for the preparation of fish and fishery products (ISO 6887-3:2017 + Amd 1:2020) CONSOLIDATED VERSION
Alkalmazási terület
Ez a dokumentum a halak és a halászati termékminták és ezek szuszpenzióinak mikrobiológiai vizsgálat céljára való elkészítését írja le, ha a minták az ISO 6887-1-ben leírt módszerektől eltérő elkészítést igényelnek. Az ISO 6887-1 meghatározza az alapszuszpenzió és a hígítások mikrobiológiai vizsgálathoz való elkészítésének általános szabályait. Ez a dokumentum magában foglalja az elsődleges termelési területekről származó nyers puhatestűek, előgerinchúrosok és tüskésbőrűek mintavételére vonatkozó speciális eljárásokat. 1. MEGJEGYZÉS: Ez a dokumentum magában foglalja az elsődleges termelési területekről származó nyers puhatestűek, előgerinchúrosok és tüskésbőrűek mintavételét, az ISO 13307 inkább a szárazföldi elsődleges termelési szakaszból történő mintavétel szabályait határozza meg. Ez a dokumentum nem terjed ki az olyan számlálási és kimutatási vizsgálati módszerhez tartozó minta-előkészítésre, amelynek részletei a releváns nemzetközi szabványokban vannak előírva (pl. az ISO/TS 15216-1-ben és az ISO/TS 15216-2-ben a hepatitis A-vírus és a norovírus élelmiszerekből, valós idejű RT-PCR-rel történő meghatározása). Ezt a dokumentumot az ISO 6887-1-gyel együtt kell alkalmazni. A következő nyers, feldolgozott vagy fagyasztott halakra, kagylókra és az ezekből készült termékekre kell alkalmazni (a főbb taxonok osztályozását lásd az A mellékletben): a) Nyers halászati termékekre, puhatestűekre, előgerinchúrosokra és tüskésbőrűekre, beleértve: - az egész vagy filézett halakat bőrrel és fejjel vagy azok anélkül, valamint belezve; - az egész vagy tisztított rákokat; - a lábasfejűeket; - a kéthéjú puhatestűeket; - a csigákat; - az előgerinchúrosokat és tüskésbőrűeket. b) Feldolgozott termékekre, beleértve: - az egész vagy előkészített füstölt halakból készült filét, bőrrel vagy anélkül; - a teljesen vagy részben főtt, egész vagy tisztított rákféléket, puhatestűeket, előgerinchúrosokat és tüskésbőrűeket; - a teljesen vagy részben főtt halakat és a halalapú, több összetevőt tartalmazó termékeket. c) Nyers vagy főtt, – tömbökben vagy egyéb módon – fagyasztott halakra, rákfélékre, puhatestűekre és egyebekre, beleértve: - a halakat, a halfiléket és -darabokat; - az egész vagy tisztított rákféléket (pl. pelyhesített rák, garnélarákok), puhatestűeket, előgerinchúrosokat és tüskésbőrűeket. 2. MEGJEGYZÉS: Az ilyen típusú minták vizsgálata elvégezhető higiéniai vizsgálat vagy minőség-ellenőrzés céljából. Azonban az e dokumentumban leírt mintavételi technikák (izomszövetekből) elsősorban a higiéniai vizsgálatra vonatkoznak.
ICS
07.100.30 Élelmiszer-mikrobiológia
A szabvány nyelve
magyar
Az érvényesség kezdete
2025-01-01
További adatok
Forrás
idt ISO 6887-3:2017; idt EN ISO 6887-3:2017/A1:2020; idt EN ISO 6887-3:2017; idt ISO 6887-3:2017/Amd 1:2020
Utód
Módosítás
Kiegészítő információk
SZK-közlemények
Kapcsolódó európai jogszabály
Kereskedelmi adatok
A szabvány
kapható formátuma
Papír ,
PDF (letöltés) (a fájl mérete: 619747) ,
oldalszáma
28 oldal; S kategória
ára
Nettó: 17330 Ft
Bruttó:
Papír formátum esetén (5% Áfával): 21836 Ft
PDF (letöltés) formátum esetén (27% Áfával): 22009 Ft
Szabvány életútja
Megtekintett szabvány

MSZ EN ISO 6887-3:2025 EV

2025-01-01

Utódok

Jelenleg nincsenek utódok