Szabványkereső

Hivatkozási szám, azonosító jelzet, vagy a szabványcímben előforduló kulcsszó szerinti keresés:


ICS (a szabványok nemzetközi osztályozási rendszere) szerinti keresés

Nettó ár: 8000 Ft
Kosárba tesz
Alapadatok
Hivatkozási szám
MSZ EN ISO 6887-6:2013
Dokumentumazonosító
155599
Cím
Élelmiszerek és takarmányok mikrobiológiája. A vizsgálati minták, az alapszuszpenzió és a decimális hígítások elkészítése mikrobiológiai vizsgálathoz. 6. rész: Az elsődleges termelési szakaszban vett minták előkészítésének specifikus szabályai (ISO 6887-6:2013)
Angol cím
Microbiology of food and animal feed. Preparation of test samples, initial suspension and decimal dilutions for microbiological examination. Part 6: Specific rules for the preparation of samples taken at the primary production stage (ISO 6887-6:2013)
Alkalmazási terület
Az ISO 6887 e része szabályokat ír elő az állattartó teleptől a vágóhídig tartó valamennyi termelési szakaszban mikrobiológiai vizsgálat céljából vett minták előkészítésére és ezek alapszuszpenziójára, amennyiben azok az ISO 6887 1 szabványban meghatározott módszerektől eltérő előkészítést igényelnek. Az ISO 6887 1 általános szabályokat határoz meg az alapszuszpenzióra és a decimális hígítások elkészítésére a mikrobiológiai vizsgálatokhoz. Az ISO 6887 e része kizárja a szám meghatározáshoz és kimutatáshoz szükséges minta-előkészítési módsze¬reket, amikor az előkészítést a vonatkozó specifikus nemzetközi szabványok részletesen meghatározzák. Az ISO 6887 e része számos mintatípusra alkalmazható, amelyek származhatnak keltetőből, állattartó telepről, állatszállító járműről, vagy a szállított állatokról, illetve a vágóhídon lévő állatokról és állati testekről, jelezve az állatok adott zoonotikus kórokozóra vonatkozó mikrobiológiai állapotát. Az ISO 6887 e része nem alkalmazható a hús higiéniai állapotának jellemzésére vett minták esetében. Ezekre az ISO 6887 2 vonatkozik. Az ISO 6887 e része nem foglalkozik az elsődleges termelési szakaszban a vízi környezetből (tengervíz vagy édesvíz) vett mintákkal. Ezekre a mintákra az ISO 6887 3 vonatkozik.
ICS
07.100.30 Élelmiszer-mikrobiológia
A szabvány nyelve
magyar
Az érvényesség kezdete
2013-06-01
További adatok
Forrás
idt ISO 6887-6:2013; idt EN ISO 6887-6:2013
Előd
Utód
Módosítás
Kiegészítő információk
SZK-közlemények
Kapcsolódó európai jogszabály
Kereskedelmi adatok
A szabvány
kapható formátuma
Papír ,
PDF (letöltés) (a fájl mérete: 474810) ,
oldalszáma
13 oldal; G kategória
ára
Nettó: 8000 Ft
Bruttó:
Papír formátum esetén (5% Áfával): 10080 Ft
PDF (letöltés) formátum esetén (27% Áfával): 10160 Ft
Szabvány életútja
Elődök

Jelenleg nincsenek előzmények

Megtekintett szabvány

MSZ EN ISO 6887-6:2013

2013-06-01

Utódok

Jelenleg nincsenek utódok