Szabványkereső

Hivatkozási szám, azonosító jelzet, vagy a szabványcímben előforduló kulcsszó szerinti keresés:


ICS (a szabványok nemzetközi osztályozási rendszere) szerinti keresés

Nettó ár: 10600 Ft
Kosárba tesz
Alapadatok
Hivatkozási szám
MSZ EN ISO 6887-3:2017
Dokumentumazonosító
165586
Cím
Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. A vizsgálati minták előkészítése, az alapszuszpenzió és a decimális hígítások elkészítése mikrobiológiai vizsgálathoz. 3. rész: A halak és a halászati termékek előkészítésének specifikus szabályai (ISO 6887-3:2017)
Angol cím
Microbiology of the food chain. Preparation of test samples, initial suspension and decimal dilutions for microbiological examination. Part 3: Specific rules for the preparation of fish and fishery products (ISO 6887-3:2017)
Alkalmazási terület
Ez a dokumentum a halak és a halászati termékek mintáinak és alapszuszpenziójának mikrobiológiai vizsgálatok céljára való előkészítését írja le, amennyiben a minták az ISO 6887-1-ban leírt módszerektől eltérő minta-előkészítést igényelnek. Az ISO 6887-1 határozza meg az alapszuszpenzió és a decimális hígítások készítésének általános szabályait mikrobiológiai vizsgálathoz. Ez a dokumentum specifikus eljárásokat tartalmaz az elsődleges termelési területekről származó nyers kagylókból, tüskésbőrűekből és a zsákállatokból történő mintavételhez. 1. MEGJEGYZÉS: Az elsődleges termelési területekről származó nyers kagylókból, tüskésbőrűekből és a zsákállatokból végzett mintavétellel ez a dokumentum foglalkozik, az ISO 13307 inkább a szárazföldi elsődleges termelésből történő mintavétel specifikus szabályait határozza meg. Ez a dokumentum nem tartalmazza a vonatkozó nemzetközi szabványokban előírt kimutatási és számlálási vizsgálati módszerhez tartozó minta-előkészítés részleteit (pl. az ISO/TS 15216-1 és az ISO/TS 15216-2 a hepatitis A vírus és a norovírus élelmiszerből történő meghatározására, valós idejű RT-PCR módszerrel). Ezt a dokumentumot az ISO 6887-1-gyel együtt kell használni. Azt a következő nyers, feldolgozott vagy fagyasztott hal, kagyló és a belőlük készült termékekre kell alkalmazni (lásd az A mellékletet a nagyobb rendszertani egységek szerinti besoroláshoz): a) Nyers halászati termékek, kagylók, zsákállatok és tüskésbőrűek, beleértve: – az egész vagy filézett halat fejjel és bőrrel, vagy anélkül és belezve; – a rákféléket, egészben vagy tisztítva; – a lábasfejűeket; – a kéthéjú kagylókat; – a csigákat; – a zsákállatokat és tüskésbőrűeket. b) Feldolgozott termékek, beleértve: – a füstölt halat, az egész vagy darabolt filét, bőrrel vagy bőr nélkül; – a teljesen vagy részlegesen hőkezelt, egész vagy tisztított rákféléket, kagylókat, zsákállatokat és tüskésbőrűeket; – a teljesen vagy részlegesen hőkezelt halat, vagy a haltartalmú, több összetevőt tartalmazó termékeket. c) Nyers vagy hőkezelt fagyasztott hal, rákfélék, kagylók és egyebek, tömbben, illetve egyéb módon fagyasztva, beleértve: – a halat, a halfilét, a darabolt halat; – az egész vagy tisztított rákféléket (pl. pettyes rák, garnélarák), kagylókat, zsákállatokat és tüskésbőrűeket. 2. MEGJEGYZÉS: Az ilyen típusú minták vizsgálata történhet higiéniai ellenőrzés vagy minőség-ellenőrzés céljából. Azonban az ezen dokumentumban leírt mintavételi eljárások (izomszövetekből) főként a higiéniai ellenőrzést célozzák.
ICS
07.100.30 Élelmiszer-mikrobiológia
A szabvány nyelve
magyar
Az érvényesség kezdete
2017-07-01
További adatok
Forrás
idt EN ISO 6887-3:2017; idt ISO 6887-3:2017
Utód
SZK-közlemények
Kapcsolódó európai jogszabály
Kereskedelmi adatok
A szabvány
kapható formátuma
Papír ,
PDF (letöltés) (a fájl mérete: 684011) ,
oldalszáma
22 oldal; L kategória
ára
Nettó: 10600 Ft
Bruttó:
Papír formátum esetén (5% Áfával): 13356 Ft
PDF (letöltés) formátum esetén (27% Áfával): 13462 Ft
Szabvány életútja
Megtekintett szabvány

MSZ EN ISO 6887-3:2017

2017-07-01

Utódok

Jelenleg nincsenek utódok