A bizottság adatai:
A bizottság azonosító jele MSZT/MB 602
A bizottság neve Olajmagvak, állati és növényi zsírok és olajok
A bizottság tevékenységi területe Állati és növényi zsírok és olajok (ICS 67.200.10), olajmagvak (ICS 67.200.20)
Az MB-hez tartozó szabványok
MSZ 3601:1984

Zsiradékok tokoferoltartalmának meghatározása

MSZ 3624:1982

Zsiradékok epihidrin-aldehid tartalmának kimutatása (Kreiss-féle próba)

MSZ 3629:1976

Zsiradékok vizsgálata. Hidroxil-szám és acetil-szám meghatározása

MSZ 3633:1981

Zsiradékok savszámának, szabad zsírsavtartalmának, elszappanosítási számának és észterszámának meghatározása

MSZ 3635:1982

Zsiradékok antioxidáns-tartalmának kimutatása és mennyiségi meghatározása

MSZ 3638:1981

Zsiradékok oxidált zsírsavtartalmának meghatározása

MSZ 3639:1973

Zsiradékok vizsgálata. Reichert-Meissl-, Polenske- és Kirschner-szám meghatározása

MSZ 3642:1984

Zsiradékok Bőmer-számának meghatározása

MSZ 3668:1984

Zsiradékok A- és B-számának meghatározása

MSZ 15475:1981

Zsiradékok ólom- és kadmiumtartalmának meghatározása

MSZ 15476:1981

Zsiradékok cinktartalmának meghatározása

MSZ 15477:1981

Zsiradékok óntartalmának meghatározása

MSZ 15478:1982

Zsírok és olajok izolált transz-telítetlen komponenseinek meghatározása

MSZ 19816:1982

Zsiradékok víztartalmának meghatározása

MSZ 19821:1982

Zsiradékok csúszáspontjának és differenciaszámának meghatározása

MSZ 19833:1981

Zsiradékok keménységének meghatározása

MSZ 19842:1978

Zsiradékok avasodási számának meghatározása

MSZ 15479:1980

Margarin mikrobiológiai vizsgálata

MSZ 19843:1978

Étolaj átlátszóságának vizsgálata

MSZ 19810:1984

Növényi foszfatidok vizsgálati módszerei

MSZ 15485-1:1979

Margarinok vizsgálata. Nikkeltartalom meghatározása

MSZ 15485-2:1980

Margarinok vizsgálata. Penetráció meghatározása

MSZ 15485-3:1980

Margarinok vizsgálata. Viszkozitás meghatározása

MSZ 15485-4:1980

Margarinok vizsgálata. Konyhasótartalom meghatározása

MSZ 15485-5:1980

Margarinok vizsgálata. Réz- és vastartalom meghatározása

MSZ 15485-6:1982

Margarinok vizsgálata. Citromsavtartalom meghatározása

MSZ 15485-7:1982

Margarinok vizsgálata. Tartósítószer-tartalom meghatározása

MSZ 15485-8:1983

Margarinok vizsgálata. Az A-vitamin meghatározása

MSZ 19900:1982

Extrahált olajmagdarák oldószermaradványának meghatározása

MSZ 7009:1983

Olajmagvak olajtartalmának meghatározása

MSZ 15484:1979

Szója termékek ureázaktivitásának meghatározása

MSZ 15488:1983

Extrahált olajmagdarákban a benzol- és toluolmaradvány meghatározása

MSZ 16891:1984

Extrahált szójadara

MSZ 16892:1984

Extrahált napraforgódara

MSZ 6361:1984

Olajlenmag ipari célra

MSZ 6380:1982

Szója ipari célra

MSZ 6176:1978

Étkezési magbelek érzékszervi vizsgálata

MSZ-08-1513:1981

Olajmagvak és darák kéntartalmú glükozinolát-tartalmának meghatározása

MSZ-08-1538:1979

Extrahált földimogyoró dara

MSZ-08-1514:1981

Növényolajok kéntartalmának meghatározása

MSZ-08-1026:1970

Ipari olvasztott faggyú

MSZ-08-1030:1970

Olvasztani való sertészsiradék ipari célra

MSZ-08-1544:1971

Csontzsír. Ipari

MSZ-08-1523:1979

Keményített növényi olaj ipari célra

MSZ-08-1536:1971

Vegyes és kevert növényi és állati eredetű ipari zsiradékok

MSZ-08-1516:1979

Vegyes növényi eredetű ipari olajok

MSZ-08-1517:1979

Nyers, csökkentett erukasavtartalmú repceolaj

MSZ-08-1531:1979

Nyers napraforgóolaj

MSZ-08-1535:1979

Repceolaj nyers és ipari célra finomított

MSZ-08-1546:1971

Szulfonált növényi olajok

MSZ-08-1528:1971

Olein (Elain)

MSZ-08-1832:1983

Teljes olajtartalmú extrudált szójatermékek étkezési célra

MSZ-08-1534:1977

Sztearin

MSZ-08-1831:1983

Teljes olajtartalmú hántolt szója

MSZ-08-0707:1985

Pörkölt napraforgóbél étkezési célra

MSZ-08-1143:1985

Napraforgómag madáreleség céljára

MSZ-08-0710:1986

Diópótló. Napraforgóbél és búzacsíra keverék

MSZ-08-1537:1988

Zsírsav ipari célra

MSZ-08-1525:1990

Növényi foszfatid

MSZ-08-1908:1989

Repcemagok és repcedarák glükozinoláttartalmának meghatározása

MSZ 3649:1985

Zsiradékok természetes színezőanyag-tartalmának meghatározása

MSZ 19817:1985

Finomított növényi és állati zsiradékok szappantartalmának meghatározása

MSZ 16894:1985

Exrahált kukoricacsíra-dara

MSZ 3609:1985

Zsiradékok színének meghatározása

MSZ 19928:1986

Zsírsavmetilészterek előállítása gázkromatográfiás vizsgálatok céljára

MSZ 19905:1986

Zsiradékok dilatációjának meghatározása

MSZ 3683:1987

Napraforgóolaj viasztartalmának meghatározása

MSZ 16895:1988

Extrahált lenmagdara

MSZ 21175:1988

Szója és szójatermékek tripszininhibitor-aktivitásának meghatározása

MSZ 16897:1988

Hőkezelt, teljes zsírtartalmú szójabab és szójatermékek takarmányozási célra

MSZ 16893:1990

Extrahált repcedara

MSZ 6363:1991

Káposztarepcemag növényolaj-ipari célra

MSZ ISO 3595:1991

A növényi zsiradék kimutatása tejzsírban fitoszterin-acetátos módszerrel

MSZ ISO 3656:1990

Állati és növényi zsírok és olajok ultraibolyafény-elnyelésének meghatározása

MSZ ISO 7366:1990

Állati és növényi zsírok és olajok 1-monoglicerid- és szabad glicerin-tartalmának meghatározása

MSZ 15611:1991

Zsírbontó mikroorganizmusok kimutatása margarinban

MSZ ISO 659:1990

Olajmagvak olajtartalmának meghatározása extrakcióval

MSZ ISO 661:1991

Állati és növényi zsírok és olajok vizsgálati mintáinak előkészítése

MSZ ISO 3960:1991

Állati és növényi zsírok és olajok peroxidszámának meghatározása

MSZ ISO 3961:1991

Állati és növényi zsírok és olajok jódszámának meghatározása

MSZ ISO 665:1991

Olajmagvak nedvesség- és illóanyag-tartalmának meghatározása

MSZ ISO 664:1991

Olajmagvak vizsgálati mintáinak készítése laboratóriumi mintából

MSZ ISO 5511:1991

Olajmagvak olajtartalmának meghatározása kis felbontóképességű mágneses magrezonancia spektroszkópiával

MSZ ISO 935:1992

Zsiradékok és zsírsavak titerének meghatározása

MSZ ISO 5508:1992

A zsírsavösszetétel meghatározása gázkromatográfiás módszerrel

MSZ ISO 6320:1992

Zsiradékok fénytörésmutatójának meghatározása

MSZ ISO 6883:1992

Zsírok és olajok tömegsűrűségének meghatározása

MSZ ISO 6885:1992

Zsiradékok anizidinszámának meghatározása

MSZ ISO 542:1992

Olajmagvak mintavétele

MSZ ISO 729:1992

Az olajmagvakban lévő olaj savasságának meghatározása

MSZ ISO 3594:1992

A növényi zsiradék kimutatás a tejzsírban a szterinek gázkromatográfiás vizsgálatával

MSZ ISO 749:1992

Olajmagdarák összes hamutartalmának meghatározása

MSZ ISO 771:1992

Olajmagdarák nedvesség- és illóanyag-tartalmának meghatározása

MSZ ISO 5500:1992

Olajmagdarák mintavétele

MSZ ISO 6112:1992

Zsírálló és növényolajálló általános ipari használatú PVC-csizmák követelményei

MSZ ISO 934:1993

Zsiradékok víztartalmának meghatározása desztillációs módszerrel

MSZ ISO 6884:1993

Zsiradékok hamutartalmának meghatározása

MSZ 4684:1993

Zsiradékok füstpontjának meghatározása

MSZ ISO 5555:1993

Állati és növényi zsírok és olajok mintavétele

MSZ ISO 8420:1993

Zsiradékok poláros komponenseinek meghatározása

MSZ ISO 736:1993

Olajmagdarák. A dietil-éteres extraktum meghatározása

MSZ ISO 5502:1993

Olajmagdarák. Vizsgálati minták készítése

MSZ ISO 5506:1993

Szójababtermékek. Az ureázaktivitás meghatározása

MSZ ISO 3596-1:1993

Állati és növényi zsírok és olajok. Az el nem szappanosítható anyagok meghatározása. 1. rész: Dietil-éteres extrakciós módszer (Referenciamódszer)

MSZ ISO 3596-2:1993

Állati és növényi zsírok és olajok. Az el nem szappanosítható anyagok meghatározása. 2. rész: Hexános extrakciós gyors módszer

MSZ ISO 735:1993

Olajmagdarák. A sósavban oldhatatlan hamu meghatározása

MSZ ISO 5507:1993

Olajmagvak elnevezése

MSZ ISO 5514:1994

Szójababtermékek. A krezolvörösindex meghatározása

MSZ ISO 3657:1994

Állati és növényi zsírok és olajok. Az elszappanosítási szám meghatározása

MSZ ISO 7847:1994

Állati és növényi zsírok és olajok többszörösen telítetlen cisz, cisz-1, 4-dién-szerkezetű zsírsavak meghatározása

MSZ ISO 9832:1994

Állati és növényi zsírok és olajok. A technikaihexán-maradvány meghatározása

MSZ ISO 662:1994

Állati és növényi zsírok és olajok. A nedvesség- és az illóanyagú tartalom meghatározása

MSZ ISO 663:1994

Állati és növényi zsírok és olajok. Az oldhatatlan szennyezőanyag-tartalom meghatározása

MSZ ISO 9289:1994

Olajmagdarák. A szabad hexánmaradék meghatározása

MSZ ISO 8892:1994

Olajmagdarák. Az összes hexánmaradék meghatározása

MSZ ISO 660:1995

Állati és növényi zsírok és olajok. A savszám és a savasság meghatározása

MSZ ISO 5504:1995

Olajmagdarák. Az izotiocianát- és a vinil-tiooxazolidon-tartalom meghatározása

MSZ 6368:1998

Napraforgómag növényolajipari célra

MSZ EN ISO 8292:1998

Állati és növényi zsírok és olajok. A szilárdzsír-tartalom meghatározása. Pulzáló mágneses magrezonancia módszer (ISO 8292:1991)

MSZ EN ISO 659:2000

Olajmagvak. Az olajtartalom meghatározása (Referenciamódszer) (ISO 659:1998)

MSZ EN ISO 5511:2000

Olajmagvak. Az olajtartalom meghatározása. Folytonos hullámú, kis felbontóképességű, mágneses magrezonanciás spektrometriás módszer (Gyors módszer) (ISO 5511:1992)

MSZ EN ISO 9167-1:2000

Repcemag. A glükozinoláttartalom meghatározása. 1. rész: Nagy felbontású folyadékkromatográfiás módszer (ISO 9167-1:1992)

MSZ EN ISO 9167-2:2000

Repcemag. A glükozinoláttartalom meghatározása. 2. rész: Röntgenfluoreszcenciás spektrometriás módszer (ISO 9167-2:1994)

MSZ EN ISO 10565:2000

Olajmagvak. Az olaj- és víztartalom egyidejű meghatározása. Pulzáló mágneses magrezonanciás spektrometriás módszer (ISO 10565:1998)

MSZ EN ISO 3960:2000

Állati és növényi zsírok és olajok. A peroxidszám meghatározása (ISO 3960:1998)

MSZ EN ISO 658:2000

Olajmagvak. A szennyezőanyag-tartalom meghatározása (ISO 658:1988)

MSZ EN ISO 3596-1:2000

Állati és növényi zsírok és olajok. Az el nem szappanosítható anyag meghatározása. 1. rész: Dietil-éteres extrakciós módszer (Referencia-módszer) (ISO 3596-1:1988, beleértve az 1:1997 módítást)

MSZ EN ISO 5509:2000

Állati és növényi zsírok és olajok. Zsírsav-metil-észterek előállítása (ISO 5509:2000)

MSZ EN ISO 6320:2000

Állati és növényi zsírok és olajok. A törésmutató meghatározása (ISO 6320:2000)

MSZ EN ISO 9832:2000

Növényi zsírok és olajok. A maradék technikaihexán-tartalom meghatározása (ISO 9832:1992; beleértve az 1:1998 módosítást)

MSZ EN ISO 12228:2000

Állati és növényi zsírok és olajok. Az egyedi és az összes szterintartalom meghatározása. Gázkromatográfiás módszer (ISO 12228:1999)

MSZ EN ISO 12193:2000

Állati és növényi zsírok és olajok. Az ólomtartalom meghatározása. Grafitkemencés atomabszorpciós módszer (ISO 12193:1994)

MSZ EN ISO 8294:2000

Állati és növényi zsírok és olajok. A réz-, a vas- és a nikkeltartalom meghatározása. Grafitkemencés atomabszorpciós módszer (ISO 8294:1994)

MSZ 9135:2000

Növényolajok metilészterei. A metanoltartalom meghatározása

MSZ 9136:2000

Növényolajok metilészterei. A szabad és az összes glicerintartalom, továbbá a mono-, a di- és a trigliceridtartalom meghatározása

MSZ 9137:2000

Növényolajok metilészterei. A foszfortartalom meghatározása induktív csatolású plazmaemissziós spektrometriával

MSZ 9138:2000

Növényolajok metilészterei. A nátriumtartalom meghatározása atomabszorpciós spektrometriával

MSZ 9139:2000

Növényolajok metilészterei. A káliumtartalom meghatározása atomabszorpciós spektrometriával

MSZ EN ISO 6800:2000

Állati és növényi zsírok és olajok. A trigliceridmolekulák 2-es helyzetében kapcsolódó zsírsavak összetételének meghatározása (ISO 6800:1997)

MSZ EN ISO 3961:2000

Állati és növényi zsírok és olajok. A jódszám meghatározása (ISO 3961:1996)

MSZ EN ISO 660:2000

Állati és növényi zsírok és olajok. A savszám és a savasság meghatározása (ISO 660:1996)

MSZ EN ISO 3596-2:2000

Állati és növényi zsírok és olajok. Az el nem szappanosítható anyagok meghatározása. 2. rész: Hexános extrakciós, gyors módszer (ISO 3596-2:1988, tartalmazza az 1999. évi 1. módosítást)

MSZ EN ISO 734-2:2000

Olajmagdarák. Az olajtartalom meghatározása. 2. rész: Gyors extrakciós módszer (ISO 734-2:1998)

MSZ EN ISO 734-1:2000

Olajmagdarák. Az olajtartalom meghatározása. 1. rész: Hexános (vagy petroléteres) extrakciós módszer (ISO 734-1:1998)

MSZ EN ISO 6885:2000

Állati és növényi zsírok és olajok. Az anizidinszám meghatározása (ISO 6885:1998)

MSZ EN ISO 10519:2000

Repcemag. A klorofilltartalom meghatározása. Spektrometriás módszer (ISO 10519:1997)

MSZ EN ISO 662:2001

Állati és növényi zsírok és olajok. A nedvesség- és az illóanyag-tartalom meghatározása (ISO 662:1998)

MSZ EN ISO 665:2001

Olajmagvak. A nedvesség- és illóanyag-tartalom meghatározása (ISO 665:2000)

MSZ ISO 3960:2001

Állati és növényi zsírok és olajok. A peroxidszám meghatározása

MSZ EN ISO 15774:2001

Állati és növényi zsírok és olajok. A kadmiumtartalom meghatározása közvetlen grafitkemencés atomabszorpciós spektrometriával (ISO 15774:2000)

MSZ EN ISO 15788-1:2001

Állati és növényi zsírok és olajok. A sztigmasztadiének meghatározása növényi olajokban. 1. rész: Kapillároszlopos gázkromatográfiás módszer (referencia-módszer) (ISO 15788-1:1999)

MSZ EN ISO 3596:2002

Állati és növényi zsírok és olajok. Az el nem szappanosítható rész meghatározása. Dietil-éteres extrakciós módszer (ISO 3596:2000)

MSZ EN ISO 18609:2002

Állati és növényi zsírok és olajok. Az el nem szappanosítható rész meghatározása. Hexánextrakciós módszer (ISO 18609:2000)

MSZ EN ISO 663:2002

Állati és növényi zsírok és olajok. Az oldhatatlan szennyezőanyag-tartalom meghatározása (ISO 663:2000)

MSZ EN ISO 5555:2002

Állati és növényi zsírok és olajok. Mintavétel (ISO 5555:2001)

MSZ EN ISO 15301:2002

Állati és növényi zsírok és olajok. A nyers zsírok és olajok üledéktartalmának meghatározása. Centrifugálásos módszer (ISO 15301:2001)

MSZ EN ISO 16931:2002

Állati és növényi zsírok és olajok. Polimerizált trigliceridek meghatározása nagy hatékonyságú méretkizárásos kromatográfiával (HPSEC) (ISO 16931:2001)

MSZ EN ISO 658:2002

Olajmagvak. A szennyezőanyag-tartalom meghatározása (ISO 658:2002)

MSZ EN ISO 3656:2002

Állati és növényi zsírok és olajok. Specifikus UV-extinkcióként kifejezett ultraibolya-abszorbancia meghatározása (ISO 3656:2002)

MSZ EN ISO 6321:2002

Állati és növényi zsírok és olajok. A zsíradékok olvadáspontjának meghatározása nyitott kapilláriscsövekben (csúszáspont) (ISO 6321:2002)

MSZ EN ISO 8420:2002

Állati és növényi zsírok és olajok. A poláros komponensek mennyiségének meghatározása (ISO 8420:2002)

MSZ EN ISO 10539:2002

Állati és növényi zsírok és olajok. A lúgosság meghatározása (ISO 10539:2002)

MSZ EN ISO 15304:2002

Állati és növényi zsírok és olajok. A növényi zsírok és olajok transz-izomer zsírsavtartalmának meghatározása. Gázkromatográfiás módszer (ISO 15304:2002)

MSZ EN 14103:2004

Zsír- és olajszármazékok. Zsírsav-metil-észterek (FAME). Az észter- és a linolénsav-metil-észter-tartalom meghatározása

MSZ EN 14104:2004

Zsír- és olajszármazékok. Zsírsav-metil-észterek (FAME). A savszám meghatározása

MSZ EN 14105:2004

Zsír- és olajszármazékok. Zsírsav-metil-észterek (FAME). A szabad és az összes glicerintartalom, valamint a mono-, di- és a trigliceridtartalom meghatározása (referencia-módszer)

MSZ EN 14106:2004

Zsír- és olajszármazékok. Zsírsav-metil-észterek (FAME). A szabad glicerintartalom meghatározása

MSZ EN 14107:2004

Zsír- és olajszármazékok. Zsírsav-metil-észterek (FAME). A foszfortartalom meghatározása induktív csatolású plazma sugárforrású emissziós (ICP) spektrometriával

MSZ EN 14108:2004

Zsír- és olajszármazékok. Zsírsav-metil-észterek (FAME). A nátriumtartalom meghatározása atomabszorpciós spektrometriával

MSZ EN 14109:2004

Zsír- és olajszármazékok. Zsírsav-metil-észterek (FAME). A káliumtartalom meghatározása atomabszorpciós spektrometriával

MSZ EN 14110:2004

Zsír- és olajszármazékok. Zsírsav-metil-észterek (FAME). A metanoltartalom meghatározása

MSZ EN 14111:2004

Zsír- és olajszármazékok. Zsírsav-metil-észterek (FAME). A jódszám meghatározása

MSZ EN 14112:2004

Zsír- és olajszármazékok. Zsírsav-metil-észterek (FAME). Az oxidációs stabilitás meghatározása (gyorsított oxidációs vizsgálat)

MSZ EN ISO 3657:2004

Állati és növényi zsírok és olajok. Az elszappanosítási szám meghatározása (ISO 3657:2002)

MSZ EN ISO 9832:2004

Állati és növényi zsírok és olajok. A visszamaradt technikaihexán-tartalom meghatározása (ISO 9832:2002)

MSZ EN ISO 19219:2004

Állati és növényi zsírok és olajok. A látható lerakódások meghatározása nyers zsírokban és olajokban (ISO 19219:2002)

MSZ EN ISO 12193:2004

Állati és növényi zsírok és olajok. Az ólomtartalom meghatározása közvetlen grafitkemencés atomabszorpciós spektrometriával (ISO 12193:2004)

MSZ EN ISO 3960:2005

Állati és növényi zsírok és olajok. A peroxidszám meghatározása (ISO 3960:2001)

MSZ EN ISO 15788-2:2005

Állati és növényi zsírok és olajok. A sztigmasztadiének meghatározása növényi olajokban. 2. rész: Nagy felbontású folyadékkromatográfiás módszer (HPLC) (ISO 15788-2:2003)

MSZ EN ISO 660:1999/A1:2006

Állati és növényi zsírok és olajok. A savszám és a savasság meghatározása. 1. módosítás: A szűz olívaolajra vonatkozó precizitási adatok (ISO 660:1996/Amd 1:2003)

MSZ EN ISO 661:2006

Állati és növényi zsírok és olajok. A vizsgálati minták előkészítése (ISO 661:2003)

MSZ EN ISO 13884:2006

Állati és növényi zsírok és olajok. Az izolált transz-izomerek meghatározása infravörös spektrometriával (ISO 13884:2003)

MSZ EN ISO 16035:2006

Állati és növényi zsírok és olajok. Az alacsony forráspontú halogénezett szénhidrogének meghatározása étolajokban (ISO 16035:2003)

MSZ EN ISO 9936:2006

Állati és növényi zsírok és olajok. Tokoferol- és tokotrienol-tartalom meghatározása nagy hatékonyságú folyadékkromatográfiával (ISO 9936:2006)

MSZ EN ISO 734-1:2007

Olajmagdarák. Az olajtartalom meghatározása. 1. rész: Hexános (vagy petroléteres) extrakciós módszer (ISO 734-1:2006)

MSZ EN ISO 15753:2007

Állati és növényi zsírok és olajok. A policiklusos aromás szénhidrogének meghatározása (ISO 15753:2006)

MSZ EN ISO 15302:2007

Állati és növényi zsírok és olajok. A benz[a]pirén-tartalom meghatározása. Fordított fázisú, nagy hatékonyságú folyadékkromatográfiás módszer (ISO 15302:1998)

MSZ ISO 5507:2007

Olajmagvak, növényi olajok és zsírok. Nómenklatúra

MSZ EN ISO 6885:2008

Állati és növényi zsírok és olajok. Az anizidinszám meghatározása (ISO 6885:2006)

MSZ EN ISO 17932:2008

Állati és növényi zsírok és olajok. A fehérítőképességi index leromlásának (DOBI) meghatározása (ISO 17932:2005)

MSZ EN ISO 18395:2008

Állati és növényi zsírok és olajok. A monoacil-gliceridek, diacil-gliceridek, triacil-gliceridek és a glicerin meghatározása nagy hatékonyságú méretkizárásos kromatográfiával (HPSEC) (ISO 18395:2005)

MSZ EN ISO 660:2008

Állati és növényi zsírok és olajok. A savszám és a savasság meghatározása (ISO 660:1996)

MSZ EN ISO 664:2008

Olajmagvak. Vizsgálati minta készítése laboratóriumi mintából (ISO 664:2008)

MSZ EN ISO 734-2:2009

Olajmagdarák. Az olajtartalom meghatározása. 2. rész: Gyors extrakciós módszer (ISO 734-2:2008)

MSZ EN ISO 8534:2009

Állati és növényi zsírok és olajok. A víztartalom meghatározása. Karl Fischer-módszer (piridinmentes) (ISO 8534:2008)

MSZ EN ISO 663:2009

Állati és növényi zsírok és olajok. Az oldhatatlan szennyezőanyag-tartalom meghatározása (ISO 663:2007)

MSZ EN ISO 3960:2009

Állati és növényi zsírok és olajok. A peroxidszám meghatározása. Jodometriás (vizuális) végpont-meghatározás (ISO 3960:2007)

MSZ EN ISO 6886:2009

Állati és növényi zsírok és olajok. Az oxidatív stabilitás meghatározása (gyorsított oxidációs teszt) (ISO 6886:2006)

MSZ EN ISO 15303:2009

Állati és növényi zsírok és olajok. Az illékony szerves szennyező anyagok kimutatása és azonosítása GC/MS-sel (ISO 15303:2001)

MSZ EN ISO 23275-1:2009

Állati és növényi zsírok és olajok. A kakaóvaj és az étcsokoládé kakóvaj-egyenértéke. 1. rész: A kakaóvaj-egyenérték meghatározása (ISO 23275-1:2006)

MSZ EN ISO 23275-2:2009

Állati és növényi zsírok és olajok. A kakaóvaj és az étcsokoládé kakóvaj-egyenértéke. 2. rész: A kakaóvaj-egyenérték mennyiségi meghatározása (ISO 23275-2:2006)

MSZ EN ISO 27107:2009

Állati és növényi zsírok és olajok. A peroxidszám meghatározása. Potenciometriás végpont-meghatározás (ISO 27107:2008)

MSZ EN ISO 660:2009

Állati és növényi zsírok és olajok. A savszám és a savasság meghatározása (ISO 660:2009)

MSZ EN ISO 16931:2009

Állati és növényi zsírok és olajok. Polimerizált trigliceridek meghatározása nagy hatékonyságú méretkizárásos kromatográfiával (HPSEC) (ISO 16931:2009)

MSZ EN ISO 22959:2009

Állati és növényi zsírok és olajok. Policiklusos aromás szénhidrogének meghatározása online donor-akceptor komplexkromatográfiát követő fluoreszcens kimutatásos HPCL-módszerrel (ISO 22959:2009)

MSZ EN ISO 17059:2009

Olajmagvak. Az olaj extrakciója és a triglicerid-zsírsavak metil-észterré való átalakítása gázkromatográfiás elemzéshez (gyors módszer) (ISO 17059:2007)

MSZ EN ISO 659:2010

Olajmagvak. Az olajtartalom meghatározása (referencia-módszer) (ISO 659:2009)

MSZ EN ISO 11701:2010

Növényi zsírok és olajok. A foszfolipid-tartalom meghatározása HPLC-vel fényszórásos detektor alkalmazásával

MSZ EN ISO 11702:2010

Állati és növényi zsírok és olajok. Az összes szterintartalom enzimes meghatározása (ISO 11702:2009)

MSZ EN ISO 12966-3:2010

Állati és növényi zsírok és olajok. Zsírsav-metil-észterek gázkromatográfiás meghatározása 3. rész: A metil-észter meghatározása trimetil-szulfónium-hidroxiddal (TMSH) (ISO 12966-3:2009)

MSZ EN ISO 734-2:2010

Olajmagdarák. Az olajtartalom meghatározása. 2. rész: Gyors extrakciós módszer (ISO 734-2:2008, 2009-06-01-i helyesbített változat)

MSZ EN ISO 3960:2010

Állati és növényi zsírok és olajok. A peroxidszám meghatározása. Jodometriás (vizuális) végpont-meghatározás (ISO 3960:2007, 2009-05-15-i helyesbített változat)

MSZ EN ISO 27107:2010

Állati és növényi zsírok és olajok. A peroxidszám meghatározása. Potenciometriás végpont-meghatározás (ISO 27107:2008, 2009. 05. 15-ei helyesbített változat)

MSZ EN ISO 8292-1:2010

Állati és növényi zsírok és olajok. A szilárdzsír-tartalom meghatározása pulzáló NMR-rel. 1. rész: Közvetlen módszer (ISO 8292-1:2008)

MSZ EN ISO 8292-2:2010

Állati és növényi zsírok és olajok. A szilárdzsír-tartalom meghatározása pulzáló NMR-rel. 2. rész: Közvetett módszer (ISO 8292-2:2008)

MSZ EN ISO 15302:2010

Állati és növényi zsírok és olajok. A benz[a]pirén meghatározása. Fordított fázisú, nagy hatékonyságú folyadékkromatográfiás módszer (ISO 15302:2007)

MSZ EN ISO 3656:2011

Állati és növényi zsírok és olajok. Specifikus UV-extinkcióként kifejezett ultraibolya-abszorbancia meghatározása (ISO 3656:2011)

MSZ EN ISO 12966-2:2011

Állati és növényi zsírok és olajok. Zsírsav-metil-észterek gázkromatográfiás meghatározása. 2. rész: A zsírsav-metil-észterek előállítása (ISO 12966-2:2011)

MSZ EN 14103:2012

Zsír- és olajszármazékok. Zsírsav-metil-észterek (FAME). Az észter- és a linolénsav-metil-észtertartalom meghatározása

MSZ EN 14105:2012

Zsír- és olajszármazékok. Zsírsav-metil-észterek (FAME). A szabad és az összes glicerintartalom, valamint a mono-, di- és a trigliceridtartalom meghatározása

MSZ EN ISO 3961:2012

Állati és növényi zsírok és olajok. A jódszám meghatározása (ISO 3961:2009)

MSZ EN ISO 15753:2006/A1:2012

Állati és növényi zsírok és olajok. A policiklusos aromás szénhidrogének meghatározása. Az olívapogácsa-olaj kizárása az alkalmazási területből (ISO 15753:2006/Amd 1:2011)

MSZ EN ISO 17932:2012

Állati és növényi zsírok és olajok. A fehérítőképességi index leromlásának (DOBI) és a karotintartalomnak a meghatározása (ISO 17932:2011)

MSZ 6368:2012

Napraforgómag növény-olajipari célra

MSZ EN ISO 3657:2013

Állati és növényi zsírok és olajok. Az elszappanosítási szám meghatározása (ISO 3657:2013)

MSZ EN ISO 3961:2013

Állati és növényi zsírok és olajok. A jódszám meghatározása (ISO 3961:2013)

MSZ ISO 5502:2013

Olajmagdarák. Vizsgálati minták készítése

MSZ EN ISO 6883:2014

Állati és növényi zsírok és olajok. A hagyományos tömeg per térfogat meghatározása (litertömeg levegőben) (ISO 6883:2007)

MSZ EN ISO 12872:2014

Olívaolaj és olívapogácsa-olaj. A 2-gliceril-monopalmitát-tartalom meghatározása (ISO 12872:2010)

MSZ EN ISO 12873:2014

Olívaolaj és olívapogácsa-olaj. A viasztartalom meghatározása kapilláris-gázkromatográfiával (ISO 12873:2010)

MSZ EN ISO 29822:2014

Állati és növényi zsírok és olajok. Izomer diacil-gliceridek. Az 1,2- és a 1,3-diacil-gliceridek relatív mennyiségének meghatározása (ISO 29822:2009)

MSZ EN ISO 29841:2014

Növényi zsírok és olajok. A klorofill-a és -a’ degradációs termékeinek meghatározása (feofitin-a és -a’ és pirofeofitinek) (ISO 29841:2009)

MSZ EN ISO 5555:2001/A1:2014

Állati és növényi zsírok és olajok. Mintavétel. 1. módosítás: Flexitartályok (ISO 5555:2001/Amd 1:2014)

MSZ EN ISO 12228-1:2014

Az egyedi és az összes szterintartalom meghatározása. Gázkromatográfiás módszer. 1. rész: Állati és növényi zsírok és olajok (ISO 12228-1:2014)

MSZ ISO 749:2015

Olajmagdarák. Az összes hamu meghatározása

MSZ EN ISO 12228-2:2015

Az egyedi és az összes szterintartalom meghatározása. Gázkromatográfiás módszer. 2. rész: Olíva- és olívapogácsa-olaj (ISO 12228-2:2014)

MSZ EN ISO 12966-1:2015

Állati és növényi zsírok és olajok. Zsírsav-metil-észterek gázkromatográfiás meghatározása. 1. rész: Irányelvek a zsírsav-metil-észterek modern gázkromatográfiájához (ISO 12966-1:2014)

MSZ EN ISO 12966-4:2015

Állati és növényi zsírok és olajok. Zsírsav-metil-észterek gázkromatográfiás meghatározása. 4. rész: Kapilláris gázkromatográfiás meghatározás (ISO 12966-4:2015)

MSZ EN ISO 10519:2015

Repcemag. A klorofilltartalom meghatározása. Spektrometriás módszer (ISO 10519:2015)

MSZ 6363:2016

Káposztarepcemag növényolajipari célra

MSZ EN ISO 22630:2016

Olajmagdarák. Az olajtartalom meghatározása. Gyors extrakciós módszer (ISO 22630:2015)

MSZ EN ISO 734:2016

Olajmagdarák. Az olajtartalom meghatározása. Hexános (vagy petroléteres) extrakciós módszer (ISO 734:2015)

MSZ EN ISO 29841:2014/A1:2016

Növényi zsírok és olajok. A klorofill-a és -a’ degradációs termékeinek meghatározása (feofitin-a és -a’ és pirofeofitinek) (ISO 29841:2009/AMD 1:2016)

MSZ EN ISO 6885:2016

Állati és növényi zsírok és olajok. Az anizidinszám meghatározása (ISO 6885:2016)

MSZ EN ISO 6886:2016

Állati és növényi zsírok és olajok. Az oxidatív stabilitás meghatározása (gyorsított oxidációs teszt) (ISO 6886:2016)

MSZ EN ISO 15753:2016

Állati és növényi zsírok és olajok. A policiklusos aromás szénhidrogének meghatározása (ISO 15753:2016)

MSZ EN ISO 662:2016

Állati és növényi zsírok és olajok. A nedvesség- és az illóanyag-tartalom meghatározása (ISO 662:2016)

MSZ EN ISO 9936:2016

Állati és növényi zsírok és olajok. Tokoferol- és tokotrienoltartalom meghatározása nagy hatékonyságú folyadékkromatográfiával (ISO 9936:2016)

MSZ EN ISO 12966-3:2016

Állati és növényi zsírok és olajok. Zsírsav-metil-észterek gázkromatográfiás meghatározása. 3. rész: A metil-észterek előállítása trimetil-szulfónium-hidroxiddal (TMSH) (ISO 12966-3:2016)

MSZ EN ISO 11702:2016

Állati és növényi zsírok és olajok. Az összes szterintartalom enzimes meghatározása (ISO 11702:2016)

MSZ EN ISO 14244:2016

Olajmagdarák. A kálium-hidroxid-oldatban oldódó fehérjék meghatározása (ISO 14244:2014)

MSZ EN 14112:2016

Zsír- és olajszármazékok. Zsírsav-metil-észterek (FAME). Az oxidációs stabilitás meghatározása (gyorsított oxidációs vizsgálat)

MSZ EN ISO 15774:2017

Állati és növényi zsírok és olajok. A kadmiumtartalom meghatározása közvetlen grafitkemencés atomabszorpciós spektrometriával (ISO 15774:2017)

MSZ EN ISO 3960:2017

Állati és növényi zsírok és olajok. A peroxidszám meghatározása. Jodometriás (vizuális) végpont-meghatározás (ISO 3960:2017)

MSZ EN ISO 663:2017

Állati és növényi zsírok és olajok. Az oldhatatlan szennyezőanyag-tartalom meghatározása (ISO 663:2017)

MSZ EN ISO 6883:2017

Állati és növényi zsírok és olajok. A hagyományos tömeg per térfogat meghatározása (litertömeg levegőben) (ISO 6883:2017)

MSZ EN ISO 8534:2017

Állati és növényi zsírok és olajok. A víztartalom meghatározása. Karl Fischer-módszer (piridinmentes) (ISO 8534:2017)

MSZ 6361:2017

Olajlenmag növényolajipari célra

MSZ 6190:2017

Nagy olajsavtartalmú napraforgómag növényolajipari célra

MSZ EN ISO 6320:2017

Állati és növényi zsírok és olajok. A törésmutató meghatározása (ISO 6320:2017)

MSZ EN ISO 12966-2:2017

Állati és növényi zsírok és olajok. Zsírsav-metil-észterek gázkromatográfiás meghatározása. 2. rész: A zsírsav-metil-észterek előállítása (ISO 12966-2:2017)

MSZ EN ISO 15302:2017

Állati és növényi zsírok és olajok. A benz[a]pirén meghatározása. Fordított fázisú, nagy hatékonyságú folyadékkromatográfiás módszer (ISO 15302:2017)

MSZ EN ISO 3656:2011/A1:2017

Állati és növényi zsírok és olajok. Specifikus UV-extinkcióként kifejezett ultraibolya-abszorbancia meghatározása. 1. módosítás (ISO 3656:2011/Amd 1:2017)

MSZ EN ISO 21294:2017

Olajmagvak. Kézi vagy automata szakaszos mintavétel (ISO 21294:2017)

MSZT/MS 12228-1:2018

Értelmezési segédlet az MSZ EN ISO 12228-1:2014 szabvány szerinti módszerhez

MSZ 6380:2018

Szójabab élelmiszeripari célra

MSZ EN ISO 3961:2018

Állati és növényi zsírok és olajok. A jódszám meghatározása (ISO 3961:2018)

MSZ EN ISO 18363-2:2019

Állati és növényi zsírok és olajok. A zsírsavakhoz kötött klórpropán-diolok (MCPD-k) és a glicidol meghatározása GC/MS-sel. 2. rész: Módszer a 2-MCPD, a 3-MCPD és a glicidol lassú lúgos átészterezésére és mérésére (ISO 18363-2:2018)

MSZ EN 14110:2019

Zsír- és olajszármazékok. Zsírsav-metil-észterek (FAME). A metanoltartalom meghatározása

MSZ EN ISO 9167:2019

Repcemag és repcemagdarák. A glükozinoláttartalom meghatározása. Nagy teljesítményű folyadékkromatográfiás módszer (ISO 9167:2019)

MSZ ISO 5506:2020

Szójababtermékek. Az ureázaktivitás meghatározása

MSZ EN ISO 17059:2020

Olajmagvak. Az olaj extrakciója és a triglicerid-zsírsavak metil-észterré való átalakítása gázkromatográfiás elemzéshez (gyors módszer) (ISO 17059:2019)

MSZ EN 14103:2020

Zsír- és olajszármazékok. Zsírsav-metil-észterek (FAME). Észter- és linolénsav-metil-észter-tartalom meghatározása

MSZ EN ISO 3657:2020

Állati és növényi zsírok és olajok. Az elszappanosítási szám meghatározása (ISO 3657:2020)

MSZ EN ISO 665:2020

Olajmagvak. A nedvesség- és az illóanyag-tartalom meghatározása (ISO 665:2020)

MSZ ISO 11053:2021

Növényi zsírok és olajok. Kakaóvaj-ekvivalensek meghatározása tejcsokoládéban

MSZ EN 14105:2021

Zsír- és olajszármazékok. Zsírsav-metil-észterek (FAME). A szabad és az összes glicerintartalom, valamint a mono-, di- és trigliceridtartalom meghatározása

MSZ EN 14112:2021

Zsír- és olajszármazékok. Zsírsav-metil-észterek (FAME). Az oxidációs stabilitás meghatározása (gyorsított oxidációs vizsgálat)

MSZ EN ISO 660:2021

Állati és növényi zsírok és olajok. A savszám és a savasság meghatározása (ISO 660:2020)

MSZ EN 14104:2021

Zsír- és olajszármazékok. Zsírsav-metil-észterek (FAME). A savszám meghatározása

MSZ EN ISO 18363-4:2021

Állati és növényi zsírok és olajok. A zsírsavakhoz kötött klórpropán-diolok (MCPD-k) és a glicidol meghatározása GC/MS-sel. 4. rész: Módszer a 2-MCPD, a 3-MCPD és a glicidol gyors lúgos átészterezésére és mérésére, GC-MS/MS-sel (ISO 18363-4:2021)

MSZ EN ISO 6321:2021

Állati és növényi zsírok és olajok. A zsiradékok olvadáspontjának meghatározása nyitott kapilláriscsövekben. Csúszáspont (ISO 6321:2021)

MSZ ISO 771:2022

Olajmagdarák. A nedvesség- és az illóanyag-tartalom meghatározása 

MSZ EN ISO 18363-1:2022

Állati és növényi zsírok és olajok. A zsírsavakhoz kötött klórpropán-diolok (MCPD-k) és a glicidol meghatározása GC/MS-sel. 1. rész: Módszer a 3-MCPD gyors lúgos átészterezésére és mérésére, valamint a glicidol különbségként való meghatározása (ISO 18363-1:2015)

MSZ EN ISO 18363-3:2022

Állati és növényi zsírok és olajok. A zsírsavakhoz kötött klórpropán-diolok (MCPD-k) és a glicidol meghatározása GC/MS-sel. 3. rész: Módszer a 2-MCPD, a 3-MCPD és a glicidol savas átészterezésére és mérésére (ISO 18363-3:2017)

MSZ EN ISO 5509:2000

Állati és növényi zsírok és olajok. A zsírsavak metil-észtereinek előállítása (ISO 5509:2000)

MSZ EN ISO 6320:2000

Állati és növényi zsírok és olajok. A törésmutató meghatározása (ISO 6320:2000)

MSZ EN ISO 734-2:2000

Olajmagdarák. Az olajtartalom meghatározása. 2. rész: Gyors extrakciós módszer (ISO 734-2:1998)

MSZ EN ISO 734-1:2000

Olajmagdarák. Az olajtartalom meghatározása. 1. rész: Extrakciós módszer hexánnal (vagy könnyű petróleummal) (ISO 734-1:1998)

MSZ EN ISO 6885:2000

Állati és növényi zsírok és olajok. Az anzidinszám meghatározása (ISO 6885:1998)

MSZ EN ISO 662:2001

Állati és növényi zsírok és olajok. A nedvesség- és az illóanyag-tartalom meghatározása (ISO 662:1998)

MSZ EN ISO 665:2001

Olajmagvak. A nedvesség- és illóanyag-tartalom meghatározása (ISO 665:2000)

MSZ EN ISO 15774:2001

Állati és növényi zsírok és olajok. A kadmiumtartalom meghatározása közvetlen grafitkemencés atomabszorpciós spektrometriával (ISO 15774:2000)

MSZ EN ISO 15788-1:2001

Állati és növényi zsírok és olajok. A sztigmasztadién meghatározása növényi olajokban. 1. rész: Kapillárkolonnás gázkromatográfiás módszer (referencia-módszer) (ISO 15788-1:1999)

MSZ EN ISO 663:2002

Állati és növényi zsírok és olajok. Az oldhatatlan szennyezőanyag-tartalom meghatározása (ISO 663:2000)

MSZ EN ISO 5555:2002

Állati és növényi zsírok és olajok. Mintavétel (ISO 5555:2001)

MSZ EN ISO 15301:2002

Állati és növényi zsírok és olajok. A nyers zsírok és olajok üledékének meghatározása. Centrifugálásos módszer (ISO 15301:2001)

MSZ EN ISO 16931:2002

Állati és növényi zsírok és olajok. A polimerizált trigliceridek meghatározása nagy hatékonyságú méretkizárásos kromatográfiával (HPSEC) (ISO 16931:2001

MSZ EN ISO 658:2002

Olajmagvak. A tisztaság meghatározása (ISO 658:2002)

MSZ EN ISO 3656:2002

Állati és növényi zsírok és olajok. Specifikus UV-extinkcióként kifejezett ultraibolya-abszorbancia meghatározása (ISO 3656:2002)

MSZ EN ISO 8420:2002

Állati és növényi zsírok és olajok. A zsíradékok poláros komponenseinek meghatározása. (ISO 8420:2002)

MSZ EN ISO 15304:2002

Állati és növényi zsírok és olajok. A növényi zsírok és olajok transz-izomer zsírsavtartalmának meghatározása Gázkromatográfiás módszer (ISO 15304:2002)

MSZ EN 14103:2004

Zsír- és olajszármazékok. Zsírsav-metil-észterek (FAME). Az észter- és a linolénsav-metil-észter-tartalom meghatározása

MSZ EN 14104:2004

Zsír- és olajszármazékok. Zsírsav-metil-észterek (FAME). A savszám meghatározása

MSZ EN 14105:2004

Zsír- és olajszármazékok. Zsírsav-metil-észterek (FAME). A szabad és az összes glicerintartalom, valamint a mono-, di- és a trigliceridtartalom meghatározása (referencia-módszer)

MSZ EN 14106:2004

Zsír- és olajszármazékok. Zsírsav-metil-észterek (FAME). A szabad glicerintartalom meghatározása

MSZ EN 14107:2004

Zsír- és olajszármazékok. Zsírsav-metil-észterek (FAME). A foszfortartalom meghatározása induktív csatolású plazmaemissziós (ICP) spektrometriával

MSZ EN 14108:2004

Zsír- és olajszármazékok. Zsírsav-metil-észterek (FAME). A nátriumtartalom meghatározása atomabszorpciós spektrometriával

MSZ EN 14109:2004

Zsír- és olajszármazékok. Zsírsav-metil-észterek (FAME). A káliumtartalom meghatározása atomabszorpciós spektrometriával

MSZ EN 14110:2004

Zsír- és olajszármazékok. Zsírsav-metil-észterek (FAME). A metanoltartalom meghatározása

MSZ EN 14111:2004

Zsír- és olajszármazékok. Zsírsav-metil-észterek (FAME). A jódszám meghatározása

MSZ EN 14112:2004

Zsír- és olajszármazékok. Zsírsav-metil-észterek (FAME). Az oxidációs stabilitás meghatározása (gyorsított oxidációs vizsgálat)

MSZ EN ISO 9832:2004

Állati és növényi zsírok és olajok. A maradék technikaihexán-tartalom meghatározása (ISO 9832:2002)

MSZ EN ISO 12193:2004

Állati és növényi zsírok és olajok. Az ólomtartalom meghatározása közvetlen grafitkemencés atomabszorpciós spektrometriával (ISO 12193:2004)

MSZ EN ISO 660:1999/A1:2006

Állati és növényi zsírok és olajok. A savszám és a savasság meghatározása. 1. módosítás: Precizítási adatok szűz olivaolajra (ISO 660:1996/Amd.1:2003)

MSZ EN ISO 661:2006

Állati és növényi zsírok és olajok. A vizsgálati minták elkészítése (ISO 661:2003)

MSZ EN ISO 9936:2006

Állati és növényi zsírok és olajok. A tokoferol- és tokotrienoltartalom meghatározása nagy hatékonyságú folyadékkromatográfiával (ISO 9936:2006)

MSZ EN ISO 663:2009

Állati és növényi zsírok és olajok. Az oldhatatlan szennyezőanyag-tartalom meghatározása (ISO 663:2007)

MSZ EN ISO 15303:2009

Állati és növényi zsírok és olajok. Az illékony szerves szennyező anyagok kimutatása és azonosítása GC/MS-sel (ISO 15303:2001)

MSZ EN ISO 660:2009

Állati és növényi zsírok és olajok. A savszám és a savasság meghatározása (ISO 660:2009)

MSZ EN ISO 16931:2009

Állati és növényi zsírok és olajok. Polimerizált trigliceridek meghatározása nagy hatékonyságú méretkizárásos kromatográfiával (HPSEC) (ISO 16931:2009)

MSZ EN ISO 22959:2009

Állati és növényi zsírok és olajok. Policiklusos aromás szénhidrogének meghatározása donor-akceptor komplexes kromatográfiával és HPCL-lel, fluoreszcens detektálással (ISO 22959:2009)

MSZ EN ISO 659:2010

Olajmagvak. Az olajtartalom meghatározása (referencia-módszer) (ISO 659:2009)

MSZ EN ISO 3960:2010

Állati és növényi zsírok és olajok. A peroxidszám meghatározása. Jodometriás (vizuális) végpont-meghatározás (ISO 3960:2007, 2009-05-15-i helyesbített változat)

MSZ EN ISO 27107:2010

Állati és növényi zsírok és olajok. A peroxidszám meghatározása. Potenciometriás végpont-meghatározás (ISO 27107:2008, 2009. 05. 15-ei helyesbített változat)

MSZ EN ISO 12966-2:2011

Állati és növényi zsírok és olajok. Zsírsav-metil-észterek gázkromatográfiás meghatározása. 2. rész: A zsírsav-metil-észterek előkészítése (ISO 12966-2:2011)

MSZ EN 14105:2012

Zsír- és olajszármazékok. Zsírsav-metil-észterek (FAME). A szabad és az összes glicerintartalom, valamint a mono-, di- és a trigliceridtartalom meghatározása

MSZ EN ISO 3657:2013

Állati és növényi zsírok és olajok. Az elszappanosítási szám meghatározása (ISO 3657:2013)

MSZ EN ISO 12228-1:2014

Az egyedi és az összes szterintartalom meghatározása. Gázkromatográfiás módszer. 1. rész: Állati és növényi zsírok és olajok (ISO 12228-1:2014)

MSZ EN ISO 12966-4:2015

Állati és növényi zsírok és olajok. Zsírsav-metil-észterek gázkromatográfiás meghatározása. 4. rész: Kapilláris gázkromatográfiás meghatározás (ISO 12966-4:2015)

MSZ EN ISO 12966-2:2017

Állati és növényi zsírok és olajok. Zsírsav-metil-észterek gázkromatográfiás meghatározása. 2. rész: A zsírsav-metil-észterek előállítása (ISO 12966-2:2017)

MSZ EN ISO 21294:2017

Olajmagvak. Kézi vagy automatikus szakaszos mintavétel (ISO 21294:2017)

MSZ EN ISO 665:2020

Olajmagvak. A nedvesség- és az illóanyag-tartalom meghatározása (ISO 665:2020)

MSZ ISO 11053:2021

Növényi zsírok és olajok. Kakaóvaj-ekvivalensek meghatározása tejcsokoládéban

MSZ EN 14111:2022

Zsír- és olajszármazékok. Zsírsav-metil-észterek (FAME). A jódszám meghatározása

MSZ EN ISO 9936:2016

Állati és növényi zsírok és olajok. Tokoferol- és tokotrienoltartalom meghatározása nagy hatékonyságú folyadékkromatográfiával (ISO 9936:2016)

MSZ EN ISO 5555:2001/A1:2014

Állati és növényi zsírok és olajok. Mintavétel. 1. módosítás: Flexitartályok (ISO 5555:2001/Amd 1:2014)

MSZ EN ISO 660:2021

Állati és növényi zsírok és olajok. A savszám és a savasság meghatározása (ISO 660:2020)

MSZ EN ISO 12872:2023

Olívaolaj és olívapogácsa-olaj. A 2-gliceril-monopalmitát-tartalom meghatározása (ISO 12872:2022)

MSZ EN ISO 734:2023

Olajmagdarák. Az olajtartalom meghatározása. Hexános (vagy petroléteres) extrakciós módszer (ISO 734:2023)

MSZ ISO 6884:2023

Állati és növényi zsírok és olajok. A hamutartalom meghatározása

MSZ CEN ISO/TS 22115:2024

Állati és növényi zsírok és olajok. A lipidosztályok szétválasztása kapilláris gázkromatográfiával (ujjlenyomatmódszer) (ISO/TS 22115:2021)

MSZ EN ISO 3657:2024

Állati és növényi zsírok és olajok. Az elszappanosítási szám meghatározása (ISO 3657:2023)

MSZ ISO 771:2022

Olajmagdarák. A nedvesség- és az illóanyag-tartalom meghatározása 

MSZ ISO/TS 12788:2024

Repcemag. A glükozinoláttartalom meghatározása. Spektrometriás módszer az összes glükozinolát meghatározására glükózfelszabadulással

MSZ ISO/TS 16465:2024

Állati és növényi zsírok és olajok. A ftalátok meghatározása növényi olajokban

MSZ ISO/TS 17383:2024

Zsírok és olajok triacil-glicerid-összetételének meghatározása. Meghatározás kapilláris gázkromatográfiával

MSZ ISO/TS 23647:2024

Növényi zsírok és olajok. A viasztartalom meghatározása gázkromatográfiával

MSZ 15485-7:2024

Margarinok vizsgálata. 7. rész: A tartósítószer-tartalom meghatározása

MSZ EN ISO 20122:2024

Növényi olajok. Az ásványolaj-eredetű telített szénhidrogének (MOSH) és aromás szénhidrogének (MOAH) meghatározása online csatolású, nagy hatékonyságú folyadékkromatográfiás, gázkromatográfiás, lángionizációs kimutatással (HPLC-GC-FID) történő vizsgálattal. Módszer az alsó mennyiségi meghatározási határértékre (ISO 20122:2024)

MSZ EN ISO 662:2016

Állati és növényi zsírok és olajok. A nedvesség- és az illóanyag-tartalom meghatározása (ISO 662:2016)

MSZ EN ISO 3960:2017

Állati és növényi zsírok és olajok. A peroxidszám meghatározása. Jodometriás (vizuális) végpont-meghatározás (ISO 3960:2017)

Elnök dr. Recseg Katalin
Titkár Szalay Anna
Megalakulás 1996-05-30

Az MB-hez kapcsolódó európai TC-k
Azonosító jele Neve magyarul Neve angolul
CEN/TC 307 Olajmagvak, állati és növényi zsírok és olajok, valamint ezek származékai. Mintavétel és vizsgálati módszerek Oilseeds, vegetable and animal fats and oils and their by-products - Methods of sampling and analysis

Az MB-hez kapcsolódó nemzetközi TC-k
Azonosító jele Neve magyarul Neve angolul
ISO/TC 34/SC 2 Olajos magvak és gyümölcsök, valamint olajmagdarák Oleaginous seeds and fruits and oilseed meals
ISO/TC 34/SC 11 Állati és növényi zsírok és olajok Animal and vegetable fats and oils

Az MB-be belépett MSZT tagszervezetek
MB-tag neve MB-tag képviselőjének neve
SGS Hungária Kft. Molnár Lajos
Gabonatermesztők Országos Szövetsége Petőházi Tamás
QualcoDuna Proficiency Testing Hungary Nonprofit Kft. Balázs Gábor
Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamara Balázs Viktor
Bálint Analitika Mérnöki Kutató és Szolgáltató Kft. dr. Miskucza Mária
Mertcontrol Hungary Kft. Párkányi Gábor
Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Fejesné dr. Tóth Eszter
Concordia Közraktár Zrt. Kocsis Sándorné
BUNGE Zrt. Kutatóintézet dr. Recseg Katalin
Nemzeti Adó- és Vámhivatal Brunner Krisztina
MOL Nyrt. Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt. Halászné Bogos Júlia
Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ Fejes József
Agrárminisztérium Illés Anna