Magyar Szabványügyi Testület
Magyar Szabványügyi Testület
- MSZT-ről
- Szabványosítás
- Tanúsítás
- MSZT-Akadémia
- Szolgáltatások
- Megrendelt szabványok
- Számláim
- Belépés
hibabejelentő
A bizottság adatai: | |
---|---|
A bizottság azonosító jele | MSZT/MB 635 |
A bizottság neve | Élelmiszer-biztonsági irányítási rendszerek |
A bizottság tevékenységi területe | Élelmiszer-biztonsági irányítási rendszerek, élelmiszer-biztonsági előfeltételi programok, nyomonkövethetőség a takarmány- és az élelmiszerláncban, az ISO 9001:2000 alkalmazása a mezőgazdaságban |
Az MB-hez tartozó szabványok |
MSZ EN ISO 22000:2005
Élelmiszer-biztonsági irányítási rendszerek. Az élelmiszerláncban részt vevő szervezetekre vonatkozó követelmények (ISO 22000:2005) MSZ EN ISO 22005:2007Nyomonkövethetőség a takarmány- és az élelmiszerláncban. Általános elvek és alapkövetelmények a rendszer tervezéséhez és bevezetéséhez (ISO 22005:2007) MSZ ISO/TS 22002-1:2011Élelmiszer-biztonsági előfeltételi programok. 1. rész: Élelmiszergyártás MSZ ISO/TS 22003:2014Élelmiszer-biztonsági irányítási rendszerek. Az élelmiszer-biztonsági irányítási rendszerek auditját és tanúsítását végző testületekre vonatkozó követelmények MSZ ISO 22004:2015Élelmiszer-biztonsági irányítási rendszerek. Útmutató az ISO 22000 alkalmazásához MSZ ISO/TS 22002-2:2015Élelmiszer-biztonsági előfeltételi programok. 2. rész: Vendéglátás és közétkeztetés MSZ ISO/TS 22002-3:2016Élelmiszer-biztonsági előfeltételi programok. 3. rész: Agrárgazdálkodás MSZ ISO/TS 22002-4:2016Élelmiszer-biztonsági előfeltételi programok. 4. rész: Az élelmiszer-csomagoló anyag/eszköz gyártása MSZ EN ISO 22000:2018Élelmiszer-biztonsági irányítási rendszerek. Az élelmiszerláncban részt vevő szervezetekre vonatkozó követelmények (ISO 22000:2018) MSZ ISO/TS 22002-5:2021Élelmiszer-biztonsági előfeltételi programok. 5. rész: Szállítás és tárolás MSZ EN 17444:2021Doppingmegelőzés a sportban. Jó fejlesztési és gyártási gyakorlatok a tiltott anyagok jelenlétének megakadályozására a sportolóknak szánt élelmiszerekben és étrend-kiegészítőkben MSZ ISO 22095:2022Felügyeleti lánc. Általános terminológia és modellek MSZ ISO/TS 22002-6:2022Élelmiszer-biztonsági előfeltételi programok. 6. rész: Takarmány- és állateledel-előállítás MSZ EN ISO 22005:2007Nyomonkövethetőség a takarmány- és az élelmiszerláncban. Általános elvek és alapkövetelmények a rendszer tervezéséhez és bevezetéséhez (ISO 22005:2007) MSZ EN ISO 22000:2018Élelmiszer-biztonsági irányítási rendszerek. Az élelmiszerláncban részt vevő szervezetekre vonatkozó követelmények (ISO 22000:2018) MSZ ISO/TS 22002-5:2021Élelmiszer-biztonsági előfeltételi programok. 5. rész: Szállítás és tárolás MSZ ISO 22095:2022Felügyeleti lánc. Általános terminológia és modellek MSZ ISO/TS 22002-6:2022Élelmiszer-biztonsági előfeltételi programok. 6. rész: Takarmány- és állateledel-előállítás MSZ ISO 22003-1:2024Élelmiszer-biztonság. 1. rész: Az élelmiszer-biztonsági irányítási rendszerek auditálását és tanúsítását végző testületekre vonatkozó követelmények MSZ ISO 22003-1:2024Élelmiszer-biztonság. 1. rész: Az élelmiszer-biztonsági irányítási rendszerek auditálását és tanúsítását végző testületekre vonatkozó követelmények |
Elnök | Dr. Erdélyi Mihály |
Titkár | Szalay Anna |
Megalakulás | 2014-06-30 |
Az MB-hez kapcsolódó európai TC-k | ||
---|---|---|
Azonosító jele | Neve magyarul | Neve angolul |
CEN/TC 415 | Fenntartható és nyomon követhető kakaóbab-előállítás | Sustainable and Traceable Cocoa |
CEN/TC 453 | A doppingszerektől mentes értend-kiegészítők és sportolóknak szánt élelmiszerek | Dietary supplements and sports food free of doping substances |
Az MB-hez kapcsolódó nemzetközi TC-k | ||
---|---|---|
Azonosító jele | Neve magyarul | Neve angolul |
ISO/TC 34/SC 17 | Élelmiszer-biztonsági irányítási rendszerek | Management systems for food safety |
ISO/TC 315 | A hűtési lánc logisztikája | Cold chain logistics |
ISO/TC 308 | Felügyeleti lánc | Chain of custody |
Az MB-be belépett MSZT tagszervezetek | |
---|---|
MB-tag neve | MB-tag képviselőjének neve |
Magyar Antidopping Csoport Közhasznú Nonprofit Kft. | Dr. Tiszeker Ágnes |
ÉMI-TÜV SÜD Minőségügyi és Biztonságtechnikai Kft. | Gyöngy István |
EMT Első Magyar Tanúsító Zrt. | Dr. Erdélyi Mihály |
GS1 MAGYARORSZÁG Globális Azonosító és Kommunikációs Rendszereket Működtető Közhasznú Nonprofit Zrt. | Vatai Krisztina |
Nemzeti Akkreditáló Hatóság | Ispány Judit |
CERTOP Termék- és Rendszertanúsító Ház Kft. | Mikó Mihály |
Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal | Dr. Nagy Attila |
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem | Dr. Tömösközi Sándor |
SZENZOR Gazdaságmérnöki Kft. | Ugrayné Litauszki Erzsébet |
Pálinka Nemzeti Tanács | Dull Péter |
Agrárminisztérium | Temesfalvi Rita |
Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem | Dr. Sipos László |
Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar | Dr. Sinka Magdolna |
Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem | Dr. Szilágyi-Utczás Margita |
Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ | Schmidt Richárd |