A bizottság adatai:
A bizottság azonosító jele MSZT/MB 635
A bizottság neve Élelmiszer-biztonsági irányítási rendszerek
A bizottság tevékenységi területe Élelmiszer-biztonsági irányítási rendszerek, élelmiszer-biztonsági előfeltételi programok, nyomonkövethetőség a takarmány- és az élelmiszerláncban, az ISO 9001:2000 alkalmazása a mezőgazdaságban
Az MB-hez tartozó szabványok
MSZ EN ISO 22000:2005

Élelmiszer-biztonsági irányítási rendszerek. Az élelmiszerláncban részt vevő szervezetekre vonatkozó követelmények (ISO 22000:2005)

MSZ EN ISO 22005:2007

Nyomonkövethetőség a takarmány- és az élelmiszerláncban. Általános elvek és alapkövetelmények a rendszer tervezéséhez és bevezetéséhez (ISO 22005:2007)

MSZ ISO/TS 22002-1:2011

Élelmiszer-biztonsági előfeltételi programok. 1. rész: Élelmiszergyártás

MSZ ISO/TS 22003:2014

Élelmiszer-biztonsági irányítási rendszerek. Az élelmiszer-biztonsági irányítási rendszerek auditját és tanúsítását végző testületekre vonatkozó követelmények

MSZ ISO 22004:2015

Élelmiszer-biztonsági irányítási rendszerek. Útmutató az ISO 22000 alkalmazásához

MSZ ISO/TS 22002-2:2015

Élelmiszer-biztonsági előfeltételi programok. 2. rész: Vendéglátás és közétkeztetés

MSZ ISO/TS 22002-3:2016

Élelmiszer-biztonsági előfeltételi programok. 3. rész: Agrárgazdálkodás

MSZ ISO/TS 22002-4:2016

Élelmiszer-biztonsági előfeltételi programok. 4. rész: Az élelmiszer-csomagoló anyag/eszköz gyártása

MSZ EN ISO 22000:2018

Élelmiszer-biztonsági irányítási rendszerek. Az élelmiszerláncban részt vevő szervezetekre vonatkozó követelmények (ISO 22000:2018)

MSZ ISO/TS 22002-5:2021

Élelmiszer-biztonsági előfeltételi programok. 5. rész: Szállítás és tárolás

MSZ EN 17444:2021

Doppingmegelőzés a sportban. Jó fejlesztési és gyártási gyakorlatok a tiltott anyagok jelenlétének megakadályozására a sportolóknak szánt élelmiszerekben és étrend-kiegészítőkben

MSZ ISO 22095:2022

Felügyeleti lánc. Általános terminológia és modellek

MSZ ISO/TS 22002-6:2022

Élelmiszer-biztonsági előfeltételi programok. 6. rész: Takarmány- és állateledel-előállítás

MSZ EN ISO 22005:2007

Nyomonkövethetőség a takarmány- és az élelmiszerláncban. Általános elvek és alapkövetelmények a rendszer tervezéséhez és bevezetéséhez (ISO 22005:2007)

MSZ EN ISO 22000:2018

Élelmiszer-biztonsági irányítási rendszerek. Az élelmiszerláncban részt vevő szervezetekre vonatkozó követelmények (ISO 22000:2018)

MSZ ISO/TS 22002-5:2021

Élelmiszer-biztonsági előfeltételi programok. 5. rész: Szállítás és tárolás

MSZ ISO 22095:2022

Felügyeleti lánc. Általános terminológia és modellek

MSZ ISO/TS 22002-6:2022

Élelmiszer-biztonsági előfeltételi programok. 6. rész: Takarmány- és állateledel-előállítás

MSZ ISO 22003-1:2024

Élelmiszer-biztonság. 1. rész: Az élelmiszer-biztonsági irányítási rendszerek auditálását és tanúsítását végző testületekre vonatkozó követelmények

MSZ ISO 22003-1:2024

Élelmiszer-biztonság. 1. rész: Az élelmiszer-biztonsági irányítási rendszerek auditálását és tanúsítását végző testületekre vonatkozó követelmények

Elnök Dr. Erdélyi Mihály
Titkár Szalay Anna
Megalakulás 2014-06-30

Az MB-hez kapcsolódó európai TC-k
Azonosító jele Neve magyarul Neve angolul
CEN/TC 415 Fenntartható és nyomon követhető kakaóbab-előállítás Sustainable and Traceable Cocoa
CEN/TC 453 A doppingszerektől mentes értend-kiegészítők és sportolóknak szánt élelmiszerek Dietary supplements and sports food free of doping substances

Az MB-hez kapcsolódó nemzetközi TC-k
Azonosító jele Neve magyarul Neve angolul
ISO/TC 34/SC 17 Élelmiszer-biztonsági irányítási rendszerek Management systems for food safety
ISO/TC 315 A hűtési lánc logisztikája Cold chain logistics
ISO/TC 308 Felügyeleti lánc Chain of custody

Az MB-be belépett MSZT tagszervezetek
MB-tag neve MB-tag képviselőjének neve
Magyar Antidopping Csoport Közhasznú Nonprofit Kft. Dr. Tiszeker Ágnes
ÉMI-TÜV SÜD Minőségügyi és Biztonságtechnikai Kft. Gyöngy István
EMT Első Magyar Tanúsító Zrt. Dr. Erdélyi Mihály
GS1 MAGYARORSZÁG Globális Azonosító és Kommunikációs Rendszereket Működtető Közhasznú Nonprofit Zrt. Vatai Krisztina
Nemzeti Akkreditáló Hatóság Ispány Judit
CERTOP Termék- és Rendszertanúsító Ház Kft. Mikó Mihály
Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Dr. Nagy Attila
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Dr. Tömösközi Sándor
SZENZOR Gazdaságmérnöki Kft. Ugrayné Litauszki Erzsébet
Pálinka Nemzeti Tanács Dull Péter
Agrárminisztérium Temesfalvi Rita
Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Dr. Sipos László
Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar Dr. Sinka Magdolna
Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Dr. Szilágyi-Utczás Margita
Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ Schmidt Richárd