Szabványkereső

Hivatkozási szám, azonosító jelzet, vagy a szabványcímben előforduló kulcsszó szerinti keresés:


ICS (a szabványok nemzetközi osztályozási rendszere) szerinti keresés

Nettó ár: 23380 Ft
Kosárba tesz
Alapadatok
Hivatkozási szám
MSZ EN ISO 22000:2018
Dokumentumazonosító
168386
Cím
Élelmiszer-biztonsági irányítási rendszerek. Az élelmiszerláncban részt vevő szervezetekre vonatkozó követelmények (ISO 22000:2018)
Angol cím
Food safety management systems. Requirements for any organization in the food chain (ISO 22000:2018)
Alkalmazási terület
Ez a dokumentum az élelmiszer-biztonsági irányítási rendszer (ÉBIR) követelményeit írja elő lehetővé téve az élelmiszerláncban közvetlenül vagy közvetetten részt vevő szervezet számára, hogy a) megtervezzen, bevezessen, működtessen, fenntartson és aktualizáljon egy ÉBIR-t, amely rendeltetésszerű felhasználás esetén biztonságos termékeket és szolgáltatásokat nyújt; b) bizonyítsa az élelmiszer-biztonsággal összefüggő alkalmazható jogszabályi és egyéb szabályozó követelményeknek való megfelelést; c) értékelje és felmérje a kölcsönösen elfogadott vevői élelmiszer-biztonsági követelményeket és bizonyítsa a velük való összhangot; d) eredményesen kommunikálja az élelmiszer-biztonsági eseteket az élelmiszerláncban részt vevő érdekelt felekkel; e) biztosítsa a szervezet kinyilvánított élelmiszer-biztonsági politikájának való megfelelőségét; f) bizonyítsa a lényeges érdekelt feleknek való megfelelőséget; g) kérje ÉBIR-je külső szervezet általi tanúsítását vagy regisztrálását, vagy végezzen önértékelést, vagy tegyen nyilatkozatot ennek a dokumentumnak való megfelelőségéről. Ennek a dokumentumnak minden követelménye általános érvényű, és szándék szerint az élelmiszerlánc valamennyi szervezetére alkalmazható, tekintet nélkül annak méretére és összetettségére. A közvetlenül vagy közvetetten részt vevő szervezetek, a teljesség igénye nélkül, a takarmány-előállítók, az állateledelt előállítók, a vadon élő növények és állatok betakarításával foglalkozók, a mezőgazdasági kistermelők, az élelmiszerösszetevőket előállítók, az élelmiszergyártók, a kiskereskedők, az élelmiszerekkel kapcsolatos szolgáltatásokat végző, a vendéglátó-ipari tevékenységet folytató, a tisztítási és fertőtlenítési szolgáltatásokat, a szállítást, a raktározást és a forgalmazási szolgáltatást végző, a berendezéseket, a tisztító- és fertőtlenítőszereket, a csomagolóanyagokat és más, az élelmiszerekkel érintkező anyagokat szállító szervezetek. Ez a dokumentum lehetővé teszi bármely szervezet számára, beleértve a kisvállalkozásokat és/vagy a kevésbé fejlett szervezeteket (pl. mezőgazdasági kistermelő, csomagolással, szállítással foglalkozó kisvállalkozó, kiskereskedő vagy kifőzdét üzemeltető), hogy ÉBIR-jébe külső forrás által kidolgozott elemeket vezessen be. Ezen dokumentum követelményeinek való megfeleléshez belső és/vagy külső erőforrások is használhatók.
ICS
03.100.70 Irányítási rendszerek
67.020 Élelmiszeripari eljárások
A szabvány nyelve
magyar
Az érvényesség kezdete
2018-08-01
További adatok
Forrás
idt ISO 22000:2018; idt EN ISO 22000:2018
Utód
Módosítás
Kiegészítő információk
SZK-közlemények
Kapcsolódó európai jogszabály
Kereskedelmi adatok
A szabvány
kapható formátuma
Papír ,
PDF (letöltés) (a fájl mérete: 1825184) ,
oldalszáma
105 oldal; XA kategória
ára
Nettó: 23380 Ft
Bruttó:
Papír formátum esetén (5% Áfával): 29459 Ft
PDF (letöltés) formátum esetén (27% Áfával): 29693 Ft
Szabvány életútja
Megtekintett szabvány

MSZ EN ISO 22000:2018

2018-08-01

Utódok

Jelenleg nincsenek utódok