MSZ 6372:1978
Árpa takarmányozási célra
MSZ 6990:1980
Állatorvoslásban használatos diagnosztikai és szerobakteriológiai készítmények mintavétele
MSZ 6316:1979
Takarmányszalma
MSZ 6830-1:1983
Takarmányok táplálóértékének megállapítása. Érzékszervi vizsgálat
MSZ 6830-4:1981
Takarmányok táplálóértékének megállapítása. Nitrogéntartalom meghatározása makro-Kjeldahl-módszerrel a nyersfehérje-tartalom számításához
MSZ 6830-6:1984
Takarmányok táplálóértékének megállapítása. Nyerszsírtartalom meghatározása dietil-éteres extrahálással
MSZ 6830-7:1981
Takarmányok táplálóértékének megállapítása. Nyersrosttartalom meghatározása
MSZ 6830-10:1978
Takarmányok táplálóértékének megállapítása. Karbonáttartalom meghatározása takarmánymész-tartalom számításához
MSZ 6830-14:1984
Takarmányok táplálóértékének megállapítása. Karotin- és xantofilltartalom meghatározása
MSZ 6830-19:1979
Takarmányok táplálóértékének megállapítása. Nyers zsírtartalom meghatározása hexános kivonással
MSZ 6830-21:1980
Takarmányok táplálóértékének megállapítása. Magnéziumtartalom meghatározása atomabszorpciós módszerrel
MSZ 6830-22:1980
Takarmányok táplálóértékének megállapítása. Vastartalom meghatározása atomabszorpciós módszerrel
MSZ 6830-23:1980
Takarmányok táplálóértékének megállapítása. Réztartalom meghatározása atomabszorpciós módszerrel
MSZ 6830-24:1980
Takarmányok táplálóértékének megállapítása. Mangántartalom meghatározása atomabszorpciós módszerrel
MSZ 6830-25:1980
Takarmányok táplálóértékének megállapítása. Cinktartalom meghatározása atomabszorpciós módszerrel
MSZ 6830-28:1980
Takarmányok táplálóértékének megállapítása. Összes káliumtartalom meghatározása lángfotometriás módszerrel
MSZ 6830-29:1980
Takarmányok táplálóértékének megállapítása. Összes nátriumtartalom meghatározása lángfotometriás módszerrel
MSZ 6830-31:1981
Takarmányok táplálóértékének megállapítása. Atomabszorpciós spektrofotométerek takarmányvizsgálati előírásai
MSZ 6830-32:1982
Takarmányok táplálóértékének megállapítása. Takarmány-alapanyagok festékmegkötő lizintartalmának meghatározása
MSZ 6830-33:1982
Takarmányok táplálóértékének megállapítása. Ólomtartalom meghatározása atomabszorpciós módszerrel
MSZ 6830-34:1981
Takarmányok táplálóértékének megállapítása. Szója-ureázaktivitás meghatározása
MSZ 6830-35:1984
Takarmányok táplálóértékének megállapítása. Arzéntartalom meghatározása
MSZ 6962:1984
Ipari takarmányok mintavétele
MSZ 17634:1984
Széna-, szalmafélék és silózott takarmányok mintavétele, vizsgálata és minősítése
MSZ 17672:1984
Korpa takarmányozási célra
MSZ 17676:1984
Rizstakarmányliszt
MSZ 21339:1981
Zöldtakarmányliszt
MSZ-08-0383:1983
Foszfátvegyületek takarmányozási célra
MSZ-08-1141:1983
Takarmánysó
MSZ-08-1358:1981
Búzaőrlemények takarmányozási célra
MSZ-08-1360:1979
Teljes kukorica zöldliszt vagy pellet
MSZ-08-1366:1982
Takarmánymészkőliszt CaCOˇ3^
MSZ-08-1367:1981
Darált rozs takarmányozási célra
MSZ-08-0702:1983
Szudáni fűmag takarmányozásra
MSZ-08-1139:1984
Búzacsíra. Takarmányozási célra
MSZ-08-1357:1973
Triticale takarmányozási célra
MSZ-08-0055:1968
Édescsillagfürtmag ipari és takarmányozási célra
MSZ-08-1362:1980
Édes csillagfürt ipari takarmánygyártás céljára
MSZ-08-1365:1980
Takarmány lóbab
MSZ-08-1354:1985
Szárazborsó takarmányozási célra
MSZ-08-0712:1986
Vinasz takarmányozási célra
MSZ-08-0713:1986
Kukorica gluten takarmányozási célra
MSZ-08-0715:1987
Hántolt zabfélék takarmányozási célra
MSZ-08-1144:1987
Szárított takarmányélesztő
MSZ-08-1356:1988
Cirokmag takarmányozási célra
MSZ-08-0332:1988
Házinyúl törzskönyvezése
MSZ-08-0364:1988
Angóranyúl törzskönyvezése
MSZ-08-0365:1988
Prémes állatok törzskönyvezése
MSZ-08-0366:1988
Az ezüstróka küllemi bírálata
MSZ-08-0367:1988
A sarki róka küllemi bírálata
MSZ-08-0368:1988
A nutria küllemi bírálata
MSZ-08-0370:1988
A prémgörény küllemi bírálata
MSZ-08-0371:1988
A csincsilla küllemi bírálata
MSZ-08-0369:1988
A nyérc küllemi bírálata
MSZ-08-1148:1989
Hántolóipari takarmányok
MSZ 6326:1985
Zab
MSZ 6340:1985
Köles
MSZ 6830-30:1985
Takarmányok táplálóértékének megállapítása. Aflatoxintartalom meghatározása
MSZ 6830-36:1985
Takarmányok táplálóértékének megállapítása. A-vitamin-tartalom meghatározása
MSZ 6830-37:1985
Takarmányok táplálóértékének megállapítása. E-vitamin-tartalom meghatározása
MSZ 6830-38:1985
Takarmányok táplálóértékének megállapítása. Kˇ3^-vitamin-tartalom meghatározása
MSZ 6830-39:1986
Takarmányok táplálóértékének megállapítása. Erjesztett takarmányok ecetsav-, vajsav- és tejsavtartalmának meghatározása
MSZ 6830-26:1987
Takarmányok táplálóértékének megállapítása. Cukortartalom meghatározása
MSZ 6830-27:1987
Takarmányok táplálóértékének megállapítása. Tejcukortartalom meghatározása
MSZ 6830-5:1987
Takarmányok táplálóértékének megállapítása. Emészthető nyersfehérje-tartalom meghatározása
MSZ 6830-17:1987
Takarmányok táplálóértékének megállapítása. Összes magnéziumtartalom meghatározása gravimetriás módszerrel
MSZ 6830-41:1987
Takarmányok táplálóértékének megállapítása. Kolin-klorid-tartalom meghatározása takarmánypremixekben
MSZ 6830-42:1988
Takarmányok táplálóértékének megállapítása. Szterigmatocisztin-tartalom meghatározása
MSZ 6978:1988
Mintavétel a takarmányok mikrobiológiai vizsgálatához
MSZ 6830-18:1988
Takarmányok táplálóértékének megállapítása. Keményítőtartalom meghatározása
MSZ 6976:1988
Széna- és szalmafélék tárolása
MSZ 17671:1988
Réti széna és szántóföldi szálastakarmánynövények szénája
MSZ 6830-43:1989
Takarmányok táplálóértékének megállapítása. A nitrit- és a nitráttartalom meghatározása
MSZ 6830-11:1989
Takarmányok táplálóértékének megállapítása. A peroxidszám és a savszám meghatározása
MSZ 6830-46:1989
Takarmányok táplálóértékének megállapítása. A narasin-nátrium-tartalom meghatározása
MSZ ISO 6498:1990
Takarmányok vizsgálati mintáinak előkészítése
MSZ ISO 6491:1990
Takarmányok összes foszfortartalmának meghatározása spektrofotometriás módszerrel
MSZ ISO 6495:1990
Takarmányok vízoldható kloridtartalmának meghatározása
MSZ ISO 5984:1992
Takarmányok nyershamutartalmának meghatározása
MSZ ISO 5985:1992
Takarmányok sósavban oldhatatlan hamutartalmának meghatározása
MSZ ISO 6490-1:1992
Takarmányok kalciumtartalmának meghatározása. Titrimetriás módszer
MSZ ISO 6490-2:1992
Takarmányok kalciumtartalmának meghatározása. Atomabszorpciós spektrofotometriás módszer
MSZ ISO 6496:1993
Takarmányok nedvességtartalmának meghatározása
MSZ ISO 6654:1993
Takarmányok karbamidtartalmának meghatározása
MSZ 6884-3:1993
Takarmányvizsgálati módszerek. A nyersrostartalom meghatározása
MSZ 6884-4:1993
Takarmányvizsgálati módszerek. A teobromintartalom meghatározása
MSZ 6884-5:1993
Takarmányvizsgálati módszerek. A hidrogén-cianid-tartalom meghatározása
MSZ 6884-1:1994
Takarmányvizsgálati módszerek. Általános előírások
MSZ 6884-2:1994
Takarmányvizsgálati módszerek. Mintavétel
MSZ 21340:1995
Állati eredetű takarmányok
MSZ 12540:1998
Morzsolt kukorica takarmányozási célra
MSZ EN 12824:1999
Élelmiszerek és takarmányok mikrobiológiája. Horizontális módszer a szalmonellák kimutatására (Az ISO 6759:1993 módosított változata)
MSZ 6830-40:1999
Takarmányok táplálóértékének megállapítása. A fluortartalom meghatározása
MSZ ISO 4833:1999
Mikrobiológia. Általános útmutató mikroorganizmusok számlálásához. Telepszámlálási technika 30 °C-on
MSZ ISO 7402:1999
Mikrobiológia. Általános útmutató az enterobaktériumok számának reszuszcitáció nélküli meghatározására. MPN és telepszámlálási technika
MSZ ISO 7937:1999
Élelmiszerek és takarmányok mikrobiológiája. A Clostridium perfringens-szám meghatározásának horizontális módszere. Telepszámlálási technika
MSZ ISO 7954:1999
Mikrobiológia. Általános útmutató élesztők és penészek számlálásához. Telepszámlálási technika 25 °C-on
MSZ 6830-11:1999
Takarmányok táplálóértékének megállapítása. A peroxidszám és a savszám meghatározása
MSZ EN ISO 14182:2000
Takarmányok. A szervesfoszfor-tartalmú peszticidmaradékok meghatározása. Gázkromatográfiás módszer (ISO 14182:1999)
MSZ EN ISO 6865:2001
Takarmányok. A nyersrosttartalom meghatározása. Közbenső szűrési módszer (ISO 6865:2000)
MSZ EN ISO 6867:2001
Takarmányok. Az E-vitamin-tartalom meghatározása. Nagy hatékonyságú folyadékkromatográfiás módszer (ISO 6867:2000)
MSZ EN ISO 6869:2001
Takarmányok. A kalcium-, réz-, vas-, magnézium-, mangán-, kálium-, nátrium- és cinktartalom meghatározása. Atomabszorpciós spektrometriás módszer (ISO 6869:2000)
MSZ EN ISO 14181:2001
Takarmányok. A klórtartalmú szerves peszticidek maradékainak meghatározása. Gázkromatográfiás módszer (ISO 14181:2000)
MSZ EN ISO 14565:2001
Takarmányok. Az A-vitamin-tartalom meghatározása. Nagy hatékonyságú folyadékkromatográfiás módszer (ISO 14565:2000)
MSZ EN ISO 14939:2001
Takarmányok. A karbadoxtartalom meghatározása. Nagy felbontású folyadékkromatográfiás módszer (ISO 14939:2001)
MSZ ISO 6491:2001
Takarmányok. A foszfortartalom meghatározása. Spektometriás módszer
MSZ ISO 6495:2001
Takarmányok. A vízoldható kloridtartalom meghatározása
MSZ ISO 6496:2001
Takarmány. A nedvesség- és az egyéb illóanyag-tartalom meghatározása
MSZ ISO 6498:2001
Takarmányok. A vizsgálati minták előkészítése
MSZ EN ISO 14902:2002
Takarmányok. A tripszininhibitor aktivitásának meghatározása szójatermékekben (ISO 14902:2001)
MSZ EN ISO 9831:2004
Állati takarmányok, állati termékek és ürülékek vagy vizelet. A bruttó kalóriaérték meghatározása. Kaloriméterbombás módszer (ISO 9831:1998)
MSZ EN ISO 6497:2005
Takarmányok. Mintavétel (ISO 6497:2002)
MSZ EN ISO 7088:2005
Halliszt. Szakszótár (ISO 7088:1981)
MSZ EN ISO 15914:2005
Takarmányok. Az összes keményítőtartalom enzimatikus meghatározása (ISO 15914:2004)
MSZ EN ISO 13903:2005
Takarmányok. Az aminosav-tartalom meghatározása (ISO 13903:2005)
MSZ EN ISO 13904:2005
Takarmányok. A triptofántartalom meghatározása (ISO 13904:2005)
MSZ EN ISO 5983-1:2005
Takarmányok. A nitrogéntartalom meghatározása és a nyersfehérje-tartalom kiszámítása. 1. rész: Kjeldahl-módszer (ISO 5983-1:2005)
MSZ EN ISO 5983-2:2005
Takarmányok. A nitrogéntartalom meghatározása és a nyersfehérje-tartalom kiszámítása. 2. rész: Blokkroncsolásos/vízgőz-desztillációs módszer (ISO 5983-2:2005)
MSZ EN ISO 16472:2006
Takarmányok. Az amilázzal kezelt, neutrális detergenses rosttartalom meghatározása (ISO 16472:2006)
MSZ EN ISO 17375:2006
Takarmányok. Az aflatoxin Bˇ1^ meghatározása (ISO 17375:2006)
MSZ EN 15510:2008
Takarmányok. A kalcium-, nátrium-, foszfor-, magnézium-, kálium-, vas-, cink-, réz-, mangán-, kobalt-, molibdén-, arzén-, ólom- és kadmiumtartalom meghatározása ICP-AES-sel
MSZ EN 15550:2008
Takarmányok. A kadmium- és ólomtartalom meghatározása nyomás alatti feltárást követő grafitkemencés atomabszorpciós spektrometriával (GF-AAS)
MSZ EN ISO 13906:2009
Takarmányok. A savas-detergenses rost- (ADF-) és lignin- (ADL-) tartalom meghatározása (ISO 13906:2008)
MSZ EN ISO 14183:2009
Takarmányok. A monenzin-, a narizin- és a szalinomicin-tartalom meghatározása. Oszlop utáni származékképzést alkalmazó folyadékkromatográfiás módszer (ISO 14183:2005)
MSZ EN ISO 16634-1:2009
Élelmiszerek. Az összes nitrogéntartalom meghatározása a Dumas-elv szerinti égetéssel és a nyersfehérje-tartalom kiszámítása. 1. rész: Olajmagvak és takarmányok (ISO 16634-1:2008)
MSZ EN 15741:2009
Takarmányok. Az OC-peszticidek és a PCB-k meghatározása GC/MS módszerrel
MSZ EN 15742:2009
Takarmányok. Az OC-peszticidek és a PCB-k meghatározása GC/ECD módszerrel
MSZ EN ISO 5983-2:2009
Takarmány. A nitrogéntartalom meghatározása és a nyersfehérje-tartalom kiszámítása. 2. rész: Blokkroncsolásos és gőzdesztillációs módszer (ISO 5983-2:2009)
MSZ EN 15781:2009
Takarmányok. A maduramicin-ammónium meghatározása fordított fázisú HPLC-vel, oszlop utáni származékképzéssel
MSZ EN 15782:2009
Takarmányok. A nikarbazin meghatározása. Nagy hatékonyságú folyadékkromatográfiás módszer
MSZ EN 15784:2010
Takarmányok. A feltételezett Bacillus spp. elkülönítése és megszámlálása
MSZ EN 15785:2010
Takarmányok. A Bifidobacterium spp. elkülönítése és megszámlálása
MSZ EN 15786:2010
Takarmányok. A Pediococcus spp. elkülönítése és megszámlálása
MSZ EN 15787:2010
Takarmányok. A Lactobacillus spp. elkülönítése és megszámlálása
MSZ EN 15788:2010
Takarmányok. Az Enterococcus spp. (E. faecium) elkülönítése és megszámlálása
MSZ EN 15789:2010
Takarmányok. A probiotikus élesztőgomba-törzsek elkülönítése és megszámlálása
MSZ EN 15791:2010
Takarmányok. A deoxinivalenol meghatározása takarmányban. HPLC-módszer immunaffinitás-oszlopon végzett tisztítással
MSZ EN 15792:2010
Takarmányok. A zearalenon meghatározása takarmányban. Nagy felbontású folyadékkromatográfiás módszer fluoreszcenciás detektálással és immunaffinitás-oszlopon végzett tisztítással
MSZ EN ISO 30024:2010
Takarmányok. A fitázaktivitás meghatározása (ISO 30024:2009)
MSZ EN ISO 12099:2010
Takarmányok, gabonák és gabonaőrlemények. A közeli infravörös spektrometria alkalmazási irányelvei (ISO 12099:2010)
MSZ EN 16006:2012
Takarmányok. A fumonizin Bˇ1^ és Bˇ2^ összegének meghatározása keverék takarmányban, immunaffinitásos előtisztítással és RP-HPLC-vel, oszlop előtti vagy utáni származékképzéssel és fluoreszcens kimutatással
MSZ EN 16007:2012
Takarmányok. Az ochratoxin A meghatározása takarmányban, immunaffinitás-oszlopos előtisztítással, nagy felbontású folyadékkromatográfiával és fluoreszcens kimutatással
MSZ EN 15621:2012
Takarmányok. A kalcium-, nátrium-, foszfor-, magnézium-, kálium-, kén-, vas-, cink-, réz-, mangán- és kobalttartalom meghatározása nyomás alatti feltárás utáni ICP-AES-sel
MSZ EN 16158:2012
Takarmányok. A szemduramicintartalom meghatározása. Folyadékkromatográfiás módszer „faszerkezetű” analitikai megközelítéssel
MSZ EN 16159:2012
Takarmányok. A szelén meghatározása hidridfejlesztéses atomabszorpciós spektrometriával (HGAAS), mikrohullámú feltárás után (feltárás 65%-os salétromsavval és 30%-os hidrogén-peroxiddal)
MSZ EN 16160:2012
Takarmányok. A hidrociánsav meghatározása HPLC-vel
MSZ EN 16206:2012
Takarmányok. Az arzén meghatározása hidridfejlesztéses atomabszorpciós spektrometriával (HGAAS), mikrohullámú nyomás alatti feltárás után (feltárás 65%-os salétromsavval és 30%-os hidrogén-peroxiddal)
MSZ EN 16162:2012
Takarmányok. A dekokinát meghatározása HPLC-vel és fluoreszcens kimutatással
MSZ EN 16215:2012
Takarmányok. A dioxinok és a dioxionhoz hasonló PCB-k meghatározása GC/HRMS-sel és ezek indikátor-PCB-inek meghatározása GC/HRMS-sel
MSZ EN ISO 6498:2012
Takarmány. A minta-előkészítés irányelvei (ISO 6498:2012)
MSZ EN 16277:2012
Takarmány. A higany meghatározása hideg gőzös atomabszorpciós spektrometriával (CVAAS), mikrohullámú nyomás alatti feltárás után (extrakció 65%-os salétromsavval és 30%-os hidrogén-peroxiddal)
MSZ EN 16278:2012
Takarmány. A szervetlen arzén meghatározása hidridfejlesztéses atomabszorpciós spektrometriával (HG-AAS), mikrohullámú extrakció és szilárd fázisú extrakciós (SPE) elválasztás után
MSZ EN 16279:2012
Takarmány. A fluoridtartalom meghatározása sósavas kezelés után, ionszelektív elektródos módszerrel (ISE)
MSZ EN ISO 17180:2013
Takarmányok. A lizin, a metionin és a treonin meghatározása kereskedelmi aminosav-tartalmú termékekben és előkeverékekben (ISO 17180:2013)
MSZ EN ISO 13904:2016
Takarmány. A triptofántartalom meghatározása (ISO 13904:2016)
MSZ EN 16877:2017
Takarmány. Mintavételi és elemzési módszerek. A T-2 és a HT-2 toxinok, valamint a deoxinivalenol és a zearalenon meghatározása takarmányanyagokban és összetett takarmányban LC-MS-sel
MSZ EN 16936:2017
Takarmányok. Mintavételi és elemzési módszerek. A tilozin, virginiamicin, spiramicin, cink-bacitracin és az avoparcin antibiotikumok szűrése szubadditív szinteken, összetett takarmányokban, mikrobiológiai lemezvizsgálattal
MSZ EN 16930:2017
Takarmány. Mintavételi és elemzési módszerek. A karbadox és az olakvindox meghatározása HPLC/UV-vel
MSZ EN 16967:2017
Takarmányok. Mintavételi és elemzési módszerek. A kutyáknak és macskáknak szánt takarmány-alapanyagok és összetett takarmányok (kedvtelésből tartott állatok eledelei) metabolizálható energiaszintjének prediktív egyenletei, beleértve a diétás eledeleket
MSZ EN 15510:2017
Takarmány. Mintavételi és elemzési módszerek. A kalcium-, nátrium-, foszfor-, magnézium-, kálium-, vas-, cink-, réz-, mangán-, kobalt-, molibdén- és ólomtartalom meghatározása ICP-AES-sel
MSZ EN 15550:2017
Takarmány. Mintavételi és elemzési módszerek. A kadmium- és ólomtartalom meghatározása grafitkemencés atomabszorpciós spektrometriával (GF-AAS), nyomás alatti roncsolás után
MSZ EN 15621:2017
Takarmány. Mintavételi és elemzési módszerek. A kalcium-, nátrium-, foszfor-, magnézium-, kálium-, kén-, vas-, cink-, réz-, mangán- és kobalttartalom meghatározása ICP-AES-sel, nyomás alatti feltárás után
MSZ EN 16939:2017
Takarmány. Mintavételi és elemzési módszerek. A tilozin, spiramicin és virginiamicin kimutatása. Vékonyréteg-kromatográfia és bioautográfia
MSZ EN 17050:2017
Takarmány. Mintavételi és vizsgálai módszerek. A jód meghatározása takarmányban ICP-MS-sel
MSZ EN ISO 12099:2017
Takarmány, gabonafélék és gabonaőrlemények. A közeli infravörös spektrometria alkalmazási irányelvei (ISO 12099:2017)
MSZ EN 17053:2018
Takarmányok. Mintavételi és elemzési módszerek. A nyomelemek, a nehézfémek és más elemek meghatározása takarmányban ICP-MS-sel (multimódszer)
MSZ EN 17049:2018
Takarmány. Mintavételi és elemzési módszerek. A tilozin, a spiramicin, a virginiamicin, a karbadox és az olakvindox azonosítása szubadditív szinteken, összetett takarmányban. Megerősítő vizsgálatok LC-MS-sel
MSZ CEN/TS 17174:2018
Takarmány. Mintavételi és elemzési módszerek. Egyetlen laboratórium által és körvizsgálat által validált analitikai módszerek teljesítményjellemzői nehézfémek meghatározása esetén
MSZ 12541:2019
Takarmánybúza
MSZ EN 17294:2020
Takarmány. Mintavételi és elemzési módszerek. Szerves savak meghatározása ionkromatográfiás vezetőképesség-kimutatással (IC-CD)
MSZ EN 17298:2020
Takarmány. Mintavételi és elemzési módszerek. Benzoesav és szorbinsav meghatározása nagy hatékonyságú folyadékkromatográfiával (HPLC)
MSZ EN 17299:2020
Takarmány. Mintavételi és elemzési módszerek. Az engedélyezett kokcidiosztatikumok szűrése és meghatározása additív, illetve 1%-os és 3%-os keresztszennyeződési szinten, valamint a nem regisztrált kokcidiosztatikumok és egy antibiotikum szűrése és meghatározása szubadditív szinteken, összetett takarmányban, nagy hatékonyságú folyadékkromatográfiával. Tandem-tömegspektrometriás kimutatás (LC-MS/MS)
MSZ EN 17212:2020
Takarmány. Mintavételi és elemzési módszerek. A melamin- és cianursav-tartalom meghatározása tömegspektrometriás folyadékkromatográfiás módszerrel (LC-MS/MS)
MSZ EN 17256:2020
Takarmány. Mintavételi és elemzési módszerek. Ergotalkaloidok és tropánalkaloidok meghatározása takarmányanyagokban és összetett takarmányban, LC-MS/MS-sel
MSZ EN 17270:2020
Takarmányok. Mintavételi és elemzési módszerek. Teobromin meghatározása takarmány-alapanyagokban és összetett takarmányokban, beleértve a kakaóból származó összetevőket, folyadékkromatográfiával
MSZ EN 17194:2020
Takarmányok. Mintavétel és vizsgálati módszerek. Deoxinivalenol, aflatoxin Bˇ1^, fumonizin Bˇ1^ és Bˇ2^, T-2 és HT-2 toxinok, zearalenon és ochratoxin A meghatározása takarmány-alapanyagokban és összetett takarmányokban, LC-MS/MS-sel
MSZ EN 16215:2020
Takarmány. Mintavételi és elemzési módszerek. A dioxinok és a dioxionszerű PCB-k meghatározása GC/HRMS-sel és az indikátor-PCB-k meghatározása GC/HRMS-sel
MSZ EN 15741:2020
Takarmány. Mintavételi és elemzési módszerek. Az OCP-k és a PCB-k meghatározása GC/MS-sel
MSZ EN 15742:2020
Takarmány. Mintavételi és elemzési módszerek. Az OCP-k meghatározása GC-ECD-vel
MSZ EN 17362:2020
Takarmány. Mintavételi és elemzési módszerek. A pentaklór-fenol (PCP) meghatározása takarmányanyagokban és összetett takarmányban, LC-MS/MS-sel
MSZ EN 17374:2021
Takarmányok. Mintavétel és vizsgálati módszerek. Szervetlen arzén meghatározása takarmányban anioncserés HPLC-ICP-MS-sel
MSZ EN 17462:2021
Takarmányok. Mintavétel és vizsgálati módszerek. A jód-131, a cézium-134 és a cézium-137 radionuklidok meghatározása takarmányban
MSZ EN 15786:2022
Takarmányok. Mintavételi és elemzési módszerek. A takarmány-adalékanyagként használt Pediococcus spp. kimutatása és számlálása
MSZ EN 15787:2022
Takarmányok. Mintavételi és elemzési módszerek. A takarmány-adalékanyagként használt Lactobacillus spp. kimutatása és számlálása
MSZ EN 15788:2022
Takarmányok. Mintavételi és elemzési módszerek. A takarmány-adalékanyagként használt Enterococcus spp. (E. faecium) kimutatása és számlálása
MSZ EN 15789:2022
Takarmányok. Mintavételi és elemzési módszerek. A takarmány-adalékanyagként használt Saccharomyces cerevisiae kimutatása és számlálása
MSZ EN 17517:2022
Takarmányok. Mintavételi és elemzési módszerek. Az ásványolaj-eredetű telített szénhidrogének (MOSH) és aromás szénhidrogének (MOAH) meghatározása online HPLC-GC-FID vizsgálattal
MSZ EN 17547:2022
Takarmányok. Mintavételi és elemzési módszerek. Az A-, E- és D-vitamin-tartalom meghatározása. Szilárd fázisú extrakciós (SPE-) tisztítás és nagy hatékonyságú folyadékkromatográfiás (HPLC-) módszer
MSZ EN 17550:2022
Takarmányok. Mintavételi és elemzési módszerek. A karotinoidok meghatározása összetett takarmányokban és előkeverékekben nagy hatékonyságú folyadékkromatográfiával. UV-detektálás (HPLC-UV)
MSZ EN 15784:2022
Takarmányok. Mintavételi és elemzési módszerek. A takarmány-adalékanyagként használt Bacillus spp. kimutatása és számlálása
MSZ EN ISO 14182:2000
Takarmányok. A szervesfoszfor-tartalmú peszticidek maradékának meghatározása. Gázkromatográfiás módszer (ISO 14182:1999)
MSZ EN ISO 6865:2001
Takarmányok. A nyersrost-tartalom meghatározása. Közbenső szűrési módszer (ISO 6865:2000)
MSZ EN ISO 6867:2001
Takarmányok. Az E-vitamin-tartalom meghatározása. Nagy hatékonyságú folyadékkromatográfiás módszer (ISO 6867:2000)
MSZ EN ISO 6869:2001
Takarmányok. A kalcium-, réz-, vas-, magnézium-, mangán-, kálium-, nátrium- és cinktartalom meghatározása. Atomabszorpciós spektrometriás módszer (ISO 6869:2000)
MSZ EN ISO 14181:2001
Takarmányok. A klórozott szerves peszticidmaradékok meghatározása. Gázkromatográfiás módszer (ISO 14181:2000)
MSZ ISO 6496:2001
Takarmányok. A nedvesség- és az egyéb illóanyag-tartalom meghatározása
MSZ EN ISO 14902:2002
Takarmányok. A tripszininhibitor aktivitásának meghatározása szójatermékekben (ISO 14902:2001)
MSZ EN ISO 6497:2005
Takarmányok. Mintavétel (ISO 6497:2002)
MSZ EN ISO 15914:2005
Takarmányok. Az összes keményítőtartalom enzimatikus meghatározása (ISO 15914:2004)
MSZ EN ISO 17375:2006
Takarmányok. Az aflatoxin B1 meghatározása (ISO 17375:2006)
MSZ EN ISO 16634-1:2009
Élelmiszerek. Az összes nitrogéntartalom meghatározása a Dumas-elv szerinti égetéssel és a nyersfehérje-tartalom kiszámítása. 1. rész: Olajmagvak és takarmányok (ISO 16634-1:2008)
MSZ EN ISO 5983-2:2009
Takarmányok. A nitrogéntartalom meghatározása és a nyersfehérje-tartalom kiszámítása. 2. rész: Blokkroncsolásos és vízgőz-desztillációs módszer (ISO 5983-2:2009)
MSZ EN 15781:2009
Takarmányok. A maduramicin-ammónium meghatározása fordított fázisú HPLC-vel, oszlop utáni származékképzéssel
MSZ EN 15782:2009
Takarmányok. A nikarbazin meghatározása. Nagy hatékonyságú folyadékkromatográfiás módszer
MSZ EN 15784:2010
Takarmányok. A feltételezett Bacillus spp. elkülönítése és megszámlálása
MSZ EN 15791:2010
Élelmiszerek. A dezoxinivalenol meghatározása takarmányban. HPLC-módszer immunaffinitás-oszlopon végzett tisztítással
MSZ EN 15792:2010
Takarmányok. A zearalenon meghatározása takarmányban. Nagy felbontású folyadékkromatográfiás módszer fluoreszcenciás detektálással és immunaffinitás-oszlopon végzett tisztítással
MSZ EN ISO 30024:2010
Takarmányok. A fitázaktivitás meghatározása (ISO 30024:2009)
MSZ EN 16006:2012
Takarmányok. Az összes fumonizin B1- és B2-tartalom meghatározása összetett takarmányban, immunaffinitásos előtisztítással és RP-HPLC-vel, oszlop előtti vagy utáni származékképzéssel és fluoreszcens kimutatással
MSZ EN 16007:2012
Takarmányok. Az ochratoxin A meghatározása takarmányban, immunaffinitás-oszlopos előtisztítással, nagynyomású folyadékkromatográfiával és fluoreszcens kimutatással
MSZ EN 16158:2012
Takarmányok. A szemduramicintartalom meghatározása. Folyadékkromatográfiás módszer, „faszerkezetű” analitikai megközelítéssel
MSZ EN 16159:2012
Takarmányok. A szelén meghatározása hidridfejlesztéses atomabszorpciós spektrometriával (HGAAS), mikrohullámú feltárás után (feltárás 65%-os salétromsavval és 30%-os hidrogén-peroxiddal)
MSZ EN 16160:2012
Takarmányok. A ciánsav meghatározása HPLC-vel
MSZ EN 16206:2012
Takarmányok. Az arzén meghatározása hidridfejlesztéses atomabszorpciós spektrometriával (HGAAS), mikrohullámú nyomás alatti feltárás után (feltárás 65%-os salétromsavval és 30%-os hidrogén-peroxiddal)
MSZ EN ISO 6498:2012
Takarmányok. A minta-előkészítés irányelvei (ISO 6498:2012)
MSZ EN 16277:2012
Takarmányok. A higany meghatározása hideggőzös atomabszorpciós spektrometriával (CVAAS), mikrohullámú nyomás alatti feltárás után (extrakció 65%-os salétromsavval és 30%-os hidrogén-peroxiddal)
MSZ EN 16278:2012
Takarmányok. A szervetlen arzén meghatározása hidridfejlesztéses atomabszorpciós spektrometriával (HG-AAS), mikrohullámú extrakció és szilárd fázisú extrakciós (SPE) elválasztás után
MSZ EN 16279:2012
Takarmányok. A fluorid-tartalom meghatározása sósavas kezelés után, ionszelektív elektródos módszerrel (ISE)
MSZ EN ISO 13904:2016
Takarmány. A triptofántartalom meghatározása (ISO 13904:2016)
MSZ EN 16877:2017
Takarmány. Mintavételi és elemzési módszerek. A T-2 és a HT-2 toxinok, valamint a deoxinivalenol és a zearalenon meghatározása takarmányanyagokban és összetett takarmányban LCMS-sel
MSZ EN 16936:2017
Takarmány. Mintavételi és elemzési módszerek. A tilozin, a virginiamicin, spiramicin, cink-bacitracin és az avoparcin antibiotikumok szűrése szubadditív szinteken, összetett takarmányban, mikrobiológiai lemezvizsgálattal
MSZ EN 16967:2017
Takarmány. Mintavételi és elemzési módszerek. A kutyáknak és macskáknak szánt takarmány-alapanyagok és takarmánykeverékek (kisállateledelek) metabolizálható energiaszintjének prediktív egyenletei, beleértve a diétás eledeleket
MSZ EN 15550:2017
Takarmány. Mintavételi és elemzési módszerek. A kadmium- és ólomtartalom meghatározása grafitkemencés atomabszorpciós spektrometriával (GF-AAS), nyomás alatti feltárás után
MSZ EN 17194:2020
Takarmány. Mintavételi és elemzési módszerek. Deoxinivalenol, aflatoxin Bˇ1^, fumonizin Bˇ1^ és Bˇ2^, T-2 toxin, HT-2 toxin, zearalenon és ochratoxin A meghatározása takarmányanyagokban és összetett takarmányban, LC-MS/MS-sel
MSZ EN 17504:2022
Takarmányok. Mintavételi és elemzési módszerek. A gosszipol meghatározása gyapotmagban és takarmányokban, LC-MS/MS-sel
MSZ EN 17053:2018
Takarmány. Mintavételi és elemzési módszerek. A nyomelemek, a nehézfémek és más elemek meghatározása takarmányban ICP-MS-sel (multimódszer)
MSZ ISO 5984:2023
Takarmányok. A nyershamutartalom meghatározása
MSZ EN 17683:2023
Takarmányok. Mintavételi és elemzési módszerek. A pirrolizidin-alkaloidok meghatározása takarmányban, LC-MS/MS-sel
MSZ EN 17270:2020
Takarmány. Mintavételi és elemzési módszerek. Teobromin meghatározása takarmányanyagokban és összetett takarmányban, beleértve a kakaóból származó összetevőket, folyadékkromatográfiával
MSZ ISO 6495-1:2023
Takarmányok. A vízben oldható kloridok meghatározása. 1. rész: Titrimetriás módszer
MSZ ISO 5985:2023
Takarmányok. A sósavban oldhatatlan hamutartalom meghatározása
MSZ ISO 5985:2002/Amd 1:2023
Takarmányok. A sósavban oldhatatlan hamutartalom meghatározása. 1. módosítás