Szabványkereső

Hivatkozási szám, azonosító jelzet, vagy a szabványcímben előforduló kulcsszó szerinti keresés:


ICS (a szabványok nemzetközi osztályozási rendszere) szerinti keresés

Nettó ár: 19470 Ft
Kosárba tesz
Alapadatok
Hivatkozási szám
MSZ EN 17299:2020
Dokumentumazonosító
174332
Cím
Takarmányok. Mintavételi és elemzési módszerek. Az engedélyezett kokcidiosztatikumok szűrése és meghatározása additív, illetve 1%-os és 3%-os keresztszennyeződési szinten, valamint a nem regisztrált kokcidiosztatikumok és egy antibiotikum szűrése és meghatározása szubadditív szinteken, összetett takarmányokban, nagy hatékonyságú folyadékkromatográfiával. Tandem-tömegspektrometriás kimutatás (LC-MS/MS)
Angol cím
Animal feeding stuffs. Methods of sampling and analysis. Screening and determination of authorized coccidiostats at additive and 1 % and 3 % cross-contamination level, and of non-registered coccidiostats and of one antibiotic at sub-additive levels, in compound feed with High Performance Liquid Chromatography. Tandem Mass Spectrometry detection (LC-MS/MS)
Alkalmazási terület
Ez a dokumentum nagy hatékonyságú folyadékkromatográfiás, tandem-tömegspektrometriás (HPLC-MS/MS) módszert ír elő a 11 engedélyezett kokcidiosztatikum (halofuginon-hidrobromid, robenidin-hidroklorid, nikarbazin, diklazuril, dekokvinát, monenzin-nátrium, szalinomicin-nátrium, narazin, lazalocid-A-nátrium, szemduramicin-nátrium és maduramicin-ammónium-alfa) egyidejű szűrésére és/vagy meghatározására, a növényi eredetű összetett takarmányokban és takarmány-alapanyagokban additív és keresztszennyeződési szinteken, valamint az 5 nem regisztrált kokcidiosztatikumra (ethopabát, klopidol, ronidazol, dimetridazol és amprólium) szubadditív szinteken, továbbá a tiltott furazolidon antibiotikum szubadditív szinten történő szűrésére, ugyanazon mátrixokban. E módszert teljes mértékben csak baromfi, szarvasmarha és sertés összetett takarmányai esetében validálták. A módszer alkalmazási területe alapján alkalmas mind a 11 regisztrált kokcidiosztatikum szűrésére és meghatározására az európai jogszabályokban meghatározott értékeken, valamint a nem regisztrált kokcidiosztatikumok és a tiltott antibiotikum szűrésére.
ICS
65.120 Takarmányok
71.040.50 Fizikai kémiai elemzési módszerek
A szabvány nyelve
magyar
Az érvényesség kezdete
2020-03-01
További adatok
Forrás
idt EN 17299:2019
Előd
Utód
Módosítás
Kiegészítő információk
SZK-közlemények
Kapcsolódó európai jogszabály
882/2004/EK a takarmány- és élelmiszerjog, valamint az állat-egészségügyi és az állatok kíméletére vonatkozó szabályok követelményeinek történő megfelelés ellenőrzésének biztosítása céljából végrehajtott hatósági ellenőrzésekről (FEE3)
Kereskedelmi adatok
A szabvány
kapható formátuma
Papír ,
PDF (letöltés) (a fájl mérete: 2913192) ,
oldalszáma
58 oldal; W kategória
ára
Nettó: 19470 Ft
Bruttó:
Papír formátum esetén (5% Áfával): 24532 Ft
PDF (letöltés) formátum esetén (27% Áfával): 24727 Ft
Szabvány életútja
Elődök

Jelenleg nincsenek előzmények

Megtekintett szabvány

MSZ EN 17299:2020

2020-03-01

Utódok

Jelenleg nincsenek utódok