Szabványkereső

Hivatkozási szám, azonosító jelzet, vagy a szabványcímben előforduló kulcsszó szerinti keresés:


ICS (a szabványok nemzetközi osztályozási rendszere) szerinti keresés

Nettó ár: 17420 Ft
Kosárba tesz
Alapadatok
Hivatkozási szám
MSZ EN 17212:2020
Dokumentumazonosító
174337
Cím
Takarmányok. Mintavételi és elemzési módszerek. A melamin- és cianursav-tartalom meghatározása tömegspektrometriás detektálással, folyadékkromatográfiás módszerrel (LC-MS/MS)
Angol cím
Animal Feeding stuffs. Methods of sampling and analysis. Determination of melamine and cyanuric acid content by liquid chromatographic method with mass spectrometric detection (LC-MS/MS)
Alkalmazási terület
Ez a dokumentum egy nagy hatékonyságú folyadékkromatográfiás (HPLC-) és tömegspektrometriás (MS-) módszert ír elő a melamin és a cianursav szűrésére és mennyiségi meghatározására takarmányokban, 1 mg/kg és 100 mg/kg közötti koncentrációtartományban. A módszert egy nemzetközi körvizsgálatban validálták a melaminra teljes értékű takarmányban, kiegészítő takarmányban, takarmány-alapanyagban, tejpótlóban és kedvtelésből tartott állatok eledelében, beleértve a konzerveket is, 1 mg/kg és 80 mg/kg közötti tartományban, különös tekintettel az Európai Bizottság által megállapított 2,5 mg/kg maximális szintre. A laboratóriumi tapasztalatok azt mutatták, hogy a módszer cianursavra is alkalmazható ugyanabban a koncentrációtartományban a teljes értékű takarmányban (n = 7), kiegészítő takarmányban (n = 6), takarmány-alapanyagban (n = 7, illetve 9), tejpótlóban (n = 7) és kedvtelésből tartott állatok eledelében (n = 7), beleértve a konzerveket is. Mivel a cianursav LC-MS/MS érzékenysége alacsonyabb, mint a melaminé, biztosítani kell, hogy az LC-MS/MS rendszer tökéletesen működjön. A módszer takarmányokra alkalmazható, de előkeverékekre és takarmány-adalékanyagokra nem vizsgálták. A 100 mg/kg feletti koncentrációk mennyiségi meghatározása lehetséges, de a módszert a vizsgáló személynek validálnia kell.
ICS
65.120 Takarmányok
A szabvány nyelve
magyar
Az érvényesség kezdete
2020-03-01
További adatok
Forrás
idt EN 17212:2019
Előd
Utód
Módosítás
Kiegészítő információk
SZK-közlemények
Kapcsolódó európai jogszabály
882/2004/EK a takarmány- és élelmiszerjog, valamint az állat-egészségügyi és az állatok kíméletére vonatkozó szabályok követelményeinek történő megfelelés ellenőrzésének biztosítása céljából végrehajtott hatósági ellenőrzésekről (FEE3)
Kereskedelmi adatok
A szabvány
kapható formátuma
Papír ,
PDF (letöltés) (a fájl mérete: 1634484) ,
oldalszáma
43 oldal; U kategória
ára
Nettó: 17420 Ft
Bruttó:
Papír formátum esetén (5% Áfával): 21949 Ft
PDF (letöltés) formátum esetén (27% Áfával): 22123 Ft
Szabvány életútja
Elődök

Jelenleg nincsenek előzmények

Megtekintett szabvány

MSZ EN 17212:2020

2020-03-01

Utódok

Jelenleg nincsenek utódok