Szabványkereső

Hivatkozási szám, azonosító jelzet, vagy a szabványcímben előforduló kulcsszó szerinti keresés:


ICS (a szabványok nemzetközi osztályozási rendszere) szerinti keresés

Nettó ár: 7300 Ft
Kosárba tesz
Alapadatok
Hivatkozási szám
MSZ EN 1787:2001
Dokumentumazonosító
113298
Cím
Élelmiszerek. A besugárzottság kimutatása cellulóztartalmú élelmiszerekből ESR-spektroszkópiás módszerrel
Angol cím
Foodstuffs. Detection of irradiated food containing cellulose by ESR spectroscopy
Alkalmazási terület
Ez az európai szabvány a cellulóztartalmú élelmiszerek ionizáló sugárzással való kezelésének kimutatására alkalmas módszert ír elő, amely az élelmiszerek elektronspin-rezonanciája (ESR) vagy másképpen nevezve elektronparamágneses rezonanciája (EPR) spektrumának vizsgálatán alapszik (lásd az [1]¬[13] jelű irodalmat). Ezt az eljárást a körvizsgálatokban eredményesen próbálták ki pisztáciahéjjal ([14]¬[18] jelű irodalom), őrölt paprikával ([19], [20] jelű irodalom) és friss földieperrel ([21] jelű irodalom).
ICS
67.050 Élelmiszertermékek általános vizsgálati és elemzési módszerei
A szabvány nyelve
magyar
Az érvényesség kezdete
2001-05-01
A visszavonás napja
2022-10-01
További adatok
Forrás
idt EN 1787:2000
Módosítás
Kiegészítő információk
SZK-közlemények
Kapcsolódó európai jogszabály
Kereskedelmi adatok
A szabvány
kapható formátuma
Papír ,
PDF (letöltés) (a fájl mérete: 149087) ,
oldalszáma
12 oldal; F kategória
ára
Nettó: 7300 Ft
Bruttó:
Papír formátum esetén (5% Áfával): 9198 Ft
PDF (letöltés) formátum esetén (27% Áfával): 9271 Ft
Szabvány életútja
Elődök
Megtekintett szabvány

MSZ EN 1787:2001

2001-05-01 - 2022-10-01