Szabványkereső

Hivatkozási szám, azonosító jelzet, vagy a szabványcímben előforduló kulcsszó szerinti keresés:


ICS (a szabványok nemzetközi osztályozási rendszere) szerinti keresés

Nettó ár: 9880 Ft
Kosárba tesz
Alapadatok
Hivatkozási szám
MSZ EN 17855:2024
Dokumentumazonosító
184352
Cím
Élelmiszerek. Minimális teljesítménykövetelmények a tej, tojás, földimogyoró, mogyoró, mandula, dió, kesudió, pekándió, brazil dió, pisztácia, makadámdió, búza, csillagfürt, szezám, mustár, szója, zeller, halak, puhatestűek és rákfélék mint élelmiszer-allergének mennyiségi mérésére
Angol cím
Foodstuffs. Minimum performance requirements for quantitative measurement of the food allergens milk, egg, peanut, hazelnut, almond, walnut, cashew, pecan nut, brazil nut, pistachio nut, macadamia nut, wheat, lupine, sesame, mustard, soy, celery, fish, molluscs and crustaceans
Alkalmazási terület
This document specifies minimum performance requirements for methods that quantify the following food allergens in raw and processed foodstuffs: milk, egg, peanut, hazelnut, almond, brazil nut, macadamia nut, cashew, pistachio nut, walnut, pecan nut, lupine, sesame, mustard, soy, celery, fish, molluscs, crustaceans, and wheat. The minimum requirements for the Limit of Quantification (LOQ), presented in this document, are derived from the reference doses (RfD) and VITAL eliciting dose (ED05) published by the World Health Organization (WHO) and the Food and Agriculture Organization (FAO) of the United Nations. Annex A provides specific information for quantitative antibody-based methods, which should be supplied by the method developers. In addition, it provides guidance on how performance characteristics should be determined in the form of a validation study. The principles described in this document equally apply to PCR and LC-MS/MS methods. More information on performance characteristics is available in EN 15634-1 [5] and EN 17644 [6]. Methods that describe gluten-containing cereals (wheat, rye, and barley) with regard to coeliac disease are covered by EN 17254 [1]. This document does not apply to fragmented or hydrolysed food allergens, such as casein hydrolysates or soy sauce. It also does not apply to qualitative methods.
ICS
07.100.30 Élelmiszer-mikrobiológia
67.050 Élelmiszertermékek általános vizsgálati és elemzési módszerei
A szabvány nyelve
angol
Az érvényesség kezdete
2024-09-01
További adatok
Forrás
idt EN 17855:2024
Előd
Utód
Módosítás
Kiegészítő információk
SZK-közlemények
Kapcsolódó európai jogszabály
Kereskedelmi adatok
A szabvány
kapható formátuma
Papír ,
PDF (letöltés) (a fájl mérete: 997011) ,
oldalszáma
20 oldal; K kategória
ára
Nettó: 9880 Ft
Bruttó:
Papír formátum esetén (5% Áfával): 12449 Ft
PDF (letöltés) formátum esetén (27% Áfával): 12548 Ft
Szabvány életútja
Elődök

Jelenleg nincsenek előzmények

Megtekintett szabvány

MSZ EN 17855:2024

2024-09-01

Utódok

Jelenleg nincsenek utódok