Szabványkereső

Hivatkozási szám, azonosító jelzet, vagy a szabványcímben előforduló kulcsszó szerinti keresés:


ICS (a szabványok nemzetközi osztályozási rendszere) szerinti keresés

Nettó ár: 12520 Ft
Kosárba tesz
Alapadatok
Hivatkozási szám
MSZ EN 17279:2020
Dokumentumazonosító
674343
Cím
Élelmiszerek. Aflatoxin Bˇ1^, deoxinivalenol, fumonizin Bˇ1^ és Bˇ2^, ochratoxin A, T-2 toxin, HT-2 toxin és zearalenon szűrésének multimódszere élelmiszerekben (kivéve a csecsemőknek és kisgyermekeknek szánt élelmiszerek), LC-MS/MS-sel
Angol cím
Foodstuffs. Multimethod for the screening of aflatoxin Bˇ1^, deoxynivalenol, fumonisin Bˇ1^ and Bˇ2^, ochratoxin A, T-2 toxin, HT-2 toxin and zearalenone in foodstuffs, excluding foods for infants and young children, by LC-MS/MS
Alkalmazási terület
This document specifies a screening method for the determination of aflatoxin Bˇ1^, deoxynivalenol, fumonisin Bˇ1^ and Bˇ2^, ochratoxin A, T-2 toxin, HT-2 toxin, and zearalenone in foodstuffs by high performance liquid chromatography (HPLC) coupled with tandem mass spectrometry (MS/MS). The aim of the screening method is to determine whether a certain pre-defined concentration (the screening target concentration, STC) is exceeded or not. The result of the screening is either “negative” or “suspect”. “Negative” (screen negative) means that the targeted mycotoxins are not detected or potentially present but below the STC. “Suspect” (screen positive) means that the established cut-off value is exceeded and the sample can contain one or more mycotoxins at a concentration higher than the STC. For full identification and accurate quantification a confirmatory quantitative analysis method is required which is outside the scope of this document. The method is suitable for various types of foodstuff and has been validated for representative matrices from four commodity groups (see detailed data in Annex C): — high starch and/or protein content and low water and fat content: wheat, cereal mixture, wheat flour and cornflakes; — high oil content: peanuts; — high sugar and low water content: dried figs; — high water content: grape juice. During validation, cut-off values were established for the following screening target concentrations: — aflatoxin Bˇ1^: 2 µg/kg to 5 µg/kg; — deoxynivalenol: 250 µg/kg to 865 µg/kg; — fumonisin Bˇ1^: 200 µg/kg to 790 µg/kg; — fumonisin Bˇ2^: 110 µg/kg to 230 µg/kg; — ochratoxin A: 4 µg/kg to 9 µg/kg; — T-2 toxin: 25 µg/kg; — HT-2 toxin: 25 µg/kg to 50 µg/kg; — zearalenone: 30 µg/kg to 100 µg/kg.
ICS
67.050 Élelmiszertermékek általános vizsgálati és elemzési módszerei
A szabvány nyelve
angol
Az érvényesség kezdete
2020-03-01
További adatok
Forrás
idt EN 17279:2019
Előd
Utód
Módosítás
Kiegészítő információk
SZK-közlemények
Kapcsolódó európai jogszabály
882/2004/EK a takarmány- és élelmiszerjog, valamint az állat-egészségügyi és az állatok kíméletére vonatkozó szabályok követelményeinek történő megfelelés ellenőrzésének biztosítása céljából végrehajtott hatósági ellenőrzésekről (FEE3)
Kereskedelmi adatok
A szabvány
kapható formátuma
Papír ,
PDF (letöltés) (a fájl mérete: 1202917) ,
oldalszáma
32 oldal; P kategória
ára
Nettó: 12520 Ft
Bruttó:
Papír formátum esetén (5% Áfával): 15775 Ft
PDF (letöltés) formátum esetén (27% Áfával): 15900 Ft
Szabvány életútja
Elődök

Jelenleg nincsenek előzmények

Megtekintett szabvány

MSZ EN 17279:2020

2020-03-01

Utódok

Jelenleg nincsenek utódok