Szabványkereső

Hivatkozási szám, azonosító jelzet, vagy a szabványcímben előforduló kulcsszó szerinti keresés:


ICS (a szabványok nemzetközi osztályozási rendszere) szerinti keresés

Nettó ár: 19470 Ft
Kosárba tesz
Alapadatok
Hivatkozási szám
MSZ EN IEC 62446-2:2020
Dokumentumazonosító
176204
Cím
Fotovillamos (PV-) rendszerek. Vizsgálati, dokumentációs és karbantartási követelmények. 2. rész: Hálózatra kapcsolt rendszerek. Fotovillamos rendszerek karbantartása (IEC 62446-2:2020)
Angol cím
Photovoltaic (PV) systems. Requirements for testing, documentation and maintenance. Part 2: Grid connected systems. Maintenance of PV systems (IEC 62446-2:2020)
Alkalmazási terület
Az IEC 62446-1:2016 e fejezete alkalmazandó, a következő kivétellel: Kiegészítés: Az IEC 62446 e 2. része a hálózatra csatlakoztatott PV-rendszerek alapvető megelőző, helyreállító és teljesítménnyel kapcsolatos karbantartási követelményeit és javaslatait határozza meg. A karbantartási folyamat a következőket fedi le: - A rendszerelemek és csatlakozások alapvető karbantartása a megbízhatóság, a biztonság és a tűzmegelőzés szempontjából. - Helyreállító karbantartás és a hibaelhárítás eszközei. - Munkavédelem. Ez a dokumentum vonatkozik a várható teljesítmény maximalizálását célzó karbantartási tevékenységekre, mint például a modulok tisztítása és a növényzet kezelése. Összefoglalja a tetőre és földre telepített rendszerek speciális szempontjait. Ez a dokumentum nem vonatkozik a szigetüzemű, valamint akkumulátorokat vagy egyéb energiatároló berendezéseket tartalmazó rendszerekre, egyes részei azonban alkalmazhatók lehetnek az ilyen jellegű rendszerek PV-áramköreire. E dokumentum szintén nem vonatkozik azon váltakozó közép- és nagyfeszültségű berendezések karbantartására, amelyek néha a nagy méretű rendszerek alapvető elemei, mivel ezek követelményei nem jellemzőek a PV-rendszerekre. A PV-rendszerek karbantartását gyakran belefoglalják az üzemeltetés és karbantartás (O&M) általános szakkifejezésbe. Ez a dokumentum nem tér ki az üzleti vagy menedzsmentfolyamatokra (pl. előrejelzés, hálózati árképzési ösztönzők stb.) vagy egyéb olyan megfontolásokra, amelyek túlmutatnak az alapvető rendszerüzemelési követelményeken, biztonságon és teljesítményen. Annak igazolását, hogy a rendszer teljesíti a megfelelő, tervezésre és létesítésre vonatkozó szabványokat, az 1. rész tartalmazza, és a projekt létesítésekor végzik. E dokumentum céljai a következők: - Egy olyan alapvető karbantartási követelményrendszer meghatározása, amelyben az egyes követelmények a rendszer típusának, tulajdonosának vagy pénzügyi feltételeinek függvényében eltérőek lehetnek. - A további, javasolt vagy opcionális karbantartási lépések meghatározása. - Azon tényezők meghatározása, amelyekkel meghatározhatók a megfelelő karbantartási időközök. - Annak biztosítása, hogy távoli diagnosztikai módszerek alkalmazhatók az időszakos igazoló ellenőrzés, problémaazonosítás és korai hibaészlelés eszközeként. - Annak biztosítása, hogy a karbantartással kapcsolatos követelmények teljesítéséhez lehetőség van alternatív eszközök használatára, amelyek figyelembe veszik az innovációt, a gyártóspecifikus módszereket, a megváltozott vevői igényeket stb.
ICS
27.160 Napenergia
A szabvány nyelve
magyar
Az érvényesség kezdete
2020-12-01
További adatok
Forrás
idt IEC 62446-2:2020; idt EN IEC 62446-2:2020
Előd
Utód
Módosítás
Kiegészítő információk
SZK-közlemények
Kapcsolódó európai jogszabály
Kereskedelmi adatok
A szabvány
kapható formátuma
Papír ,
PDF (letöltés) (a fájl mérete: 1259992) ,
oldalszáma
74 oldal; W kategória
ára
Nettó: 19470 Ft
Bruttó:
Papír formátum esetén (5% Áfával): 24532 Ft
PDF (letöltés) formátum esetén (27% Áfával): 24727 Ft
Szabvány életútja
Elődök

Jelenleg nincsenek előzmények

Megtekintett szabvány

MSZ EN IEC 62446-2:2020

2020-12-01

Utódok

Jelenleg nincsenek utódok