Szabványkereső

Hivatkozási szám, azonosító jelzet, vagy a szabványcímben előforduló kulcsszó szerinti keresés:


ICS (a szabványok nemzetközi osztályozási rendszere) szerinti keresés

Nettó ár: 7300 Ft
Kosárba tesz
Alapadatok
Hivatkozási szám
MSZ ISO 18787:2018
Dokumentumazonosító
168752
Cím
Élelmiszerek. A vízaktivitás meghatározása
Angol cím
Foodstuffs. Determination of water activity
Alkalmazási terület
E dokumentum az emberi fogyasztásra szánt élelmiszerek és a takarmányok vízaktivitása (aw) meghatározásának alapelveit, valamint speciális követelményeit határozza meg a 0 és 1 közötti mérési tartományban. A mérések a harmatpont mérésén, az elektrolit elektromos vezetőképesség-változásának meghatározásán, avagy a polimer permittivitásának meghatározása elvén alapulnak. A módszer nem alkalmazható a fagyáspont alatt tárolt termékekre (fagyáspont az a hőmérsékleti érték, amelyen a termékben jégkristályok jelennek meg), sem a „víz a zsírban” emulziós termékekre, sem pedig az olyan kristályos termékekre, mint pl. a cukor, só vagy ásványi anyagok. Az illékony komponenseket is tartalmazó termékek estén, mint például az alkoholtartalmú termékek, az eljárás kivitelezéséhez szükség lehet egyedi eszköz használatára. Az elvégzett laboratóriumi körvizsgálatok eredményeit a B melléklet tartalmazza.
ICS
67.050 Élelmiszertermékek általános vizsgálati és elemzési módszerei
A szabvány nyelve
magyar
Az érvényesség kezdete
2018-09-01
További adatok
Forrás
idt ISO 18787:2017
Előd
Utód
Módosítás
Kiegészítő információk
SZK-közlemények
Kapcsolódó európai jogszabály
Kereskedelmi adatok
A szabvány
kapható formátuma
Papír ,
PDF (letöltés) (a fájl mérete: 163320) ,
oldalszáma
12 oldal; F kategória
ára
Nettó: 7300 Ft
Bruttó:
Papír formátum esetén (5% Áfával): 9198 Ft
PDF (letöltés) formátum esetén (27% Áfával): 9271 Ft
Szabvány életútja
Elődök

Jelenleg nincsenek előzmények

Megtekintett szabvány

MSZ ISO 18787:2018

2018-09-01

Utódok

Jelenleg nincsenek utódok