Szabványkereső

Hivatkozási szám, azonosító jelzet, vagy a szabványcímben előforduló kulcsszó szerinti keresés:


ICS (a szabványok nemzetközi osztályozási rendszere) szerinti keresés

Nettó ár: 26890 Ft
Kosárba tesz
Alapadatok
Hivatkozási szám
MSZ ISO 16779:2016
Dokumentumazonosító
162778
Cím
Érzékszervi vizsgálat. Az élelmiszerek felhasználhatósági idejének értékelése (meghatározása és verifikálása)
Angol cím
Sensory analysis. Assessment (determination and verification) of the shelf life of foodstuffs
Alkalmazási terület
E nemzetközi szabvány az élelmiszerek felhasználhatósági idejének meghatározásához és verifikálásához érzékszervi vizsgálatokon alapuló módszereket határoz. Az érzékszervi jellemzőkként a megjelenés, illat, aroma, íz, trigeminális érzet és az állomány változásait kell értékelni a feltételezett megőrzési időtartam alatt. Ezt arra szánták, hogy támogassa az egyedi megközelítések kifejlesztését. E nemzetközi szabványnak nem célja, hogy felhívja a figyelmet az összes biztonsági problémára, amely a szabvány alkalmazásához kapcsolódik. E nemzetközi szabvány alkalmazójának a felelőssége, hogy a szabvány alkalmazását megelőzően kialakítson egy megfelelő biztonsági és egészségvédelmi gyakorlatot és meghatározza a szabályozó korlátozások alkalmazhatóságát. MEGJEGYZÉS: A felhasználhatósági idő kiszámolásához, mielőtt a mikrobiológiai, kémiai és fizikai módszerek eredményeit felhasználjuk, az érzékszervi vizsgálatok is szükségesek.
ICS
67.240 Érzékszervi vizsgálat
A szabvány nyelve
magyar
Az érvényesség kezdete
2016-06-01
További adatok
Forrás
idt ISO 16779:2015
Előd
Utód
Módosítás
Kiegészítő információk
SZK-közlemények
Kapcsolódó európai jogszabály
Kereskedelmi adatok
A szabvány
kapható formátuma
Papír ,
PDF (letöltés) (a fájl mérete: 150024) ,
oldalszáma
12 oldal; XA kategória
ára
Nettó: 26890 Ft
Bruttó:
Papír formátum esetén (20% nyomdai költséggel, 5% Áfával): 33881 Ft
PDF (letöltés) formátum esetén ( 27% Áfával): 34150 Ft
Szabvány életútja
Elődök

Jelenleg nincsenek előzmények

Megtekintett szabvány

MSZ ISO 16779:2016

2016-06-01

Utódok

Jelenleg nincsenek utódok