Szabványkereső

Hivatkozási szám, azonosító jelzet, vagy a szabványcímben előforduló kulcsszó szerinti keresés:


ICS (a szabványok nemzetközi osztályozási rendszere) szerinti keresés

Nettó ár: 10600 Ft
Kosárba tesz
Alapadatok
Hivatkozási szám
MSZ ISO 8587:2014
Dokumentumazonosító
158858
Cím
Érzékszervi vizsgálat. Módszertan. Rangsorolás
Angol cím
Sensory analysis. Methodology. Ranking
Alkalmazási terület
E nemzetközi szabvány egy érzékszervi vizsgálati módszert ismertet, amelynek célja a vizsgálati mintasoro-zatok rangsorba állítása. E módszer lehetővé teszi a minták közötti különbségek értékelését egy tulajdonság, több tulajdonság1) vagy az összbenyomás alapján. Ezt alkalmazzák a létező különbségek megállapítására, de nem alkalmas a minták között létező különbségek mértékének meghatározására. A módszert a következő esetekben alkalmazzuk: a) Bírálói teljesítmény értékelésére: 1) bírálók képzése, 2) az egyének vagy csoportok érzékelési küszöbértékének meghatározására; b) Termék értékelésére: 1) minták előválogatása, i) leíró jellegű kritérium alapján, ii) kedveltség alapján; 2) egy vagy több paraméter (pl. hígítási sorrend, nyersanyagok, előállítás hatása, csomagolási és tárolási módszerek) intenzitási szintjei hatásának a meghatározása: i) leíró jellegű kritérium alapján, ii) kedveltség alapján; 3) a kedveltség meghatározása egy összbenyomáson alapuló kedveltségi vizsgálat során.
ICS
67.240 Érzékszervi vizsgálat
A szabvány nyelve
magyar
Az érvényesség kezdete
2014-11-01
További adatok
Forrás
idt ISO 8587:2006/A1:2013; idt ISO 8587:2006
Utód
Módosítás
Kiegészítő információk
SZK-közlemények
Kapcsolódó európai jogszabály
Kereskedelmi adatok
A szabvány
kapható formátuma
Papír ,
PDF (letöltés) (a fájl mérete: 239651) ,
oldalszáma
23 oldal; L kategória
ára
Nettó: 10600 Ft
Bruttó:
Papír formátum esetén (5% Áfával): 13356 Ft
PDF (letöltés) formátum esetén (27% Áfával): 13462 Ft
Szabvány életútja
Elődök
Megtekintett szabvány

MSZ ISO 8587:2014

2014-11-01

Utódok

Jelenleg nincsenek utódok