Szabványkereső

Hivatkozási szám, azonosító jelzet, vagy a szabványcímben előforduló kulcsszó szerinti keresés:


ICS (a szabványok nemzetközi osztályozási rendszere) szerinti keresés

Nettó ár: 7300 Ft
Kosárba tesz
Alapadatok
Hivatkozási szám
MSZ ISO 3972:2014
Dokumentumazonosító
158857
Cím
Érzékszervi vizsgálat. Módszertan. Az ízérzékenység vizsgálati módszere
Angol cím
Sensory analysis. Methodology. Method of investigating sensitivity of taste
Alkalmazási terület
Ez a nemzetközi szabvány olyan objektív vizsgálatokat ír elő, amelyek során a bírálók megismerik az érzékszervi vizsgálatokat. Az előírt vizsgálati módszerek felhasználhatók arra, hogy a) a bírálókat megtanítsuk az egyes ízek felismerésére és megkülönböztetésére (lásd a 8. fejezetet); b) a bírálókat megtanítsuk felismerni és megismertetni a különböző típusú küszöbérték vizsgálatokat (lásd a 9. fejezetet); c) az egyes bírálók megismerjék saját ízérzékenységüket, valamint d) a bírálatvezetők elvégezhessék a bírálók előzetes besorolását. A módszerek alkalmazhatók olyan bírálók ízérzékenységének periodikus monitorozása esetén, akik már tagok egy érzékszervi bírálóbizottságban.
ICS
67.240 Érzékszervi vizsgálat
A szabvány nyelve
magyar
Az érvényesség kezdete
2014-11-01
További adatok
Forrás
idt ISO 3972:2011/Cor.1:2012; idt ISO 3972:2011
Előd
Utód
Módosítás
Kiegészítő információk
SZK-közlemények
Kapcsolódó európai jogszabály
Kereskedelmi adatok
A szabvány
kapható formátuma
Papír ,
PDF (letöltés) (a fájl mérete: 179625) ,
oldalszáma
12 oldal; F kategória
ára
Nettó: 7300 Ft
Bruttó:
Papír formátum esetén (5% Áfával): 9198 Ft
PDF (letöltés) formátum esetén (27% Áfával): 9271 Ft
Szabvány életútja
Elődök

Jelenleg nincsenek előzmények

Megtekintett szabvány

MSZ ISO 3972:2014

2014-11-01

Utódok

Jelenleg nincsenek utódok