Szabványkereső

Hivatkozási szám, azonosító jelzet, vagy a szabványcímben előforduló kulcsszó szerinti keresés:


ICS (a szabványok nemzetközi osztályozási rendszere) szerinti keresés

Nettó ár: 15070 Ft
Kosárba tesz
Alapadatok
Hivatkozási szám
MSZ EN 1276:2010
Dokumentumazonosító
149300
Cím
Kémiai fertőtlenítőszerek és antiszeptikumok. Szuszpenziós mennyiségi vizsgálat az élelmiszer-, az ipari, a háztartási és az intézményi területen használt kémiai fertőtlenítőszerek és antiszeptikumok baktériumölési hatékonyságának értékelésére. Vizsgálati módszer és követelmények (2. fázis, 1. lépés)
Angol cím
Chemical disinfectants and antiseptics. Quantitative suspension test for the evaluation of bactericidal activity of chemical disinfectants and antiseptics used in food, industrial, domestic and institutional areas. Test method and requirements (phase 2, step 1)
Alkalmazási terület
This European Standard specifies a test method and the minimum requirements for bactericidal activity of chemical disinfectant and antiseptic products that form a homogeneous, physically stable preparation when diluted with hard water or - in the case of ready-to-use products - with water. Products can only be tested at a concentration of 80 % or less, as some dilution is always produced by adding the test organisms and interfering substance. This document applies to products that are used in food, industrial, domestic and institutional areas excluding areas and situations where disinfection is medically indicated and excluding products used on living tissues except those for hand hygiene in the above considered areas. The following areas are at least included: a) processing, distribution and retailing of: 1) food of animal origin: ? milk and milk products; ? meat and meat products; ? fish, seafood, and related products; ? eggs and egg products; ? animal feeds; ? etc. 2) food of vegetable origin: ? beverages; ? fruits, vegetables and derivatives (including sugar, distillery, etc.); ? flour, milling and baking; ? animal feeds; ? etc. b) institutional and domestic areas: ? catering establishments; ? public areas; ? public transports; ? schools; ? nurseries; ? shops; ? sports rooms; ? waste containers (bins, etc.); ? hotels; ? dwellings; ? clinically non sensitive areas of hospitals; ? offices; ? etc. c) other industrial areas: ? packaging material; ? biotechnology (yeast, proteins, enzymes, etc.); ? pharmaceutical; ? cosmetics and toiletries; ? textiles; ? space industry, computer industry; ? etc. EN 14885 specifies in detail the relationship of the various tests to one another and to “use recommendations”. NOTE 1 The method described is intended to determine the activity of commercial formulations or active substances under the conditions in which they are used. NOTE 2 This method corresponds to a phase 2 step 1 test.
ICS
71.100.35 Vegyszerek ipari és háztartási fertőtlenítésre
Műszaki Bizottság
A szabvány nyelve
angol
Az érvényesség kezdete
2010-04-01
A visszavonás napja
2020-02-01
További adatok
Forrás
idt EN 1276:2009/AC:2010; idt EN 1276:2009
Módosítás
SZK-közlemények
2010/10: Helyesbítés
Kapcsolódó európai jogszabály
Kereskedelmi adatok
A szabvány
kapható formátuma
Papír ,
PDF (letöltés) (a fájl mérete: 808827) ,
oldalszáma
45 oldal; S kategória
ára
Nettó: 15070 Ft
Bruttó:
Papír formátum esetén (5% Áfával): 18988 Ft
PDF (letöltés) formátum esetén (27% Áfával): 19139 Ft
Szabvány életútja
Elődök
Megtekintett szabvány

MSZ EN 1276:2010

2010-04-01 - 2020-02-01