Magyar Szabványügyi Testület
Magyar Szabványügyi Testület
- MSZT-ről
- Szabványosítás
- Tanúsítás
- MSZT-Akadémia
- Szolgáltatások
- Megrendelt szabványok
- Számláim
- Belépés
hibabejelentő
A bizottság adatai: | |
---|---|
A bizottság azonosító jele | MSZT/MB 621 |
A bizottság neve | Alkoholos italok |
A bizottság tevékenységi területe | Alkoholos italok ICS 67.160.10 |
Az MB-hez tartozó szabványok |
MSZ 9456:1980
Borok palackállóságának megállapítása MSZ 9462:1981Borok érzékszervi vizsgálata MSZ 9479:1980Borok cukortartalmának meghatározása Rebelein módszerrel MSZ 14431:1982Színes direkttermők és hibridjeik meghatározása borokban MSZ 14432:1974Borvizsgálatok. Kékderítés MSZ 21370:1979Tokaji szamorodni MSZ 21371:1979Tokaji aszú MSZ 11284:1980Hőmérős szeszfokmérő MSZ 11285:1977Malligand-rendszerű borfokmérő MSZ-01-10006:1984Vendéglátóipari szolgáltatások mértékének ellenőrzése. Alkoholtartalmú italok MSZ-08-0409:1979Fehér bor készítésére alkalmas szőlő MSZ-08-0410:1979Vörös bor készítésére alkalmas kék szőlő MSZ-08-0412:1979Tokaji aszúbogyó MSZ-08-0411:1979Pezsgő készítésére alkalmas borszőlő MSZ-08-1561:1990Gyümölcspezsgő MSZ 9465:1985Borok, borpárlatok szabad- és összeskénessav-tartalmának meghatározása MSZ 14852:1985Borpárlatok szabadaldehid-tartalmának meghatározása MSZ 14853:1986Borpárlat, brandy összes savtartalmának meghatározása MSZ 14854:1986Borpárlat, brandy metil-alkohol-tartalmának meghatározása MSZ 14855:1986Borpárlat, brandy észtertartalmának meghatározása MSZ 9491:1986Mustok cukortartalmának meghatározása mustfokmérővel MSZ 8761-5:1986Sör. A tartósság meghatározása MSZ 9461:1988Borok előkészítése vizsgálatokhoz MSZ 9460:1988Borok mintavétele és tételminősítése MSZ 14881:1989Borok antocianin- és leuko-antocianidin-tartalmának meghatározása MSZ 8761-7:1993Sör. A pH-érték meghatározása MSZ 8761-11:1993Sör. A végerjedési fok meghatározása MSZ 21365:1994Különleges minőségű bor MSZ 21366:1994Asztali bor MSZ 21368:1994Minőségi bor MSZ 21387:1994Tájbor MSZ 8761-4:1995Sör. Érzékszervi bírálat MSZ 8761-6:2002Sör. 6. rész: A szín meghatározása spektrofotometriás módszerrel MSZ 8761-9:2002Sör. 9. rész: A szén-dioxid-tartalom meghatározása titrálásos módszerrel (referencia-módszer) MSZ 8761-10:2002Sör. 10. rész: Az alkohol-, az extrakttartalom és az erjedési fok meghatározása MSZ 9589-2:2012Szeszes italok vizsgálatai. 2. rész: Alkoholtartalom meghatározása (gyors módszer) MSZ 9589-3:2013Szeszes italok vizsgálatai. 3. rész: Az összes savtartalom meghatározása MSZ 9589-4:2013Szeszes italok vizsgálatai. 4. rész: Az összes cukortartalom meghatározása MSZ 9589-5:2013Szeszes italok vizsgálatai. 5. rész: Az összes aldehidtartalom meghatározása MSZ 9589-6:2013Szeszes italok vizsgálatai. 6. rész: Az összes észtertartalom meghatározása MSZ 9589-7:2013Szeszes italok vizsgálatai. 7. rész: A furfuroltartalom meghatározása MSZ 9589-10:2013Szeszes italok vizsgálatai. 10. rész: A kénessavtartalom meghatározása MSZ 9589-12:2013Szeszes italok vizsgálatai. 12. rész: Az összes hidrogén-cianid-tartalom meghatározása MSZ 9589-15:2013Szeszes italok vizsgálatai. 15. rész: A minta előkészítése a vizsgálathoz MSZ 9589-16:2013Szeszes italok vizsgálatai. 16. rész: A vastartalom meghatározása MSZ 9589-17:2013Szeszes italok vizsgálatai. 17. rész: A réztarrtalom meghatározása MSZ 9589-24:2013Szeszes italok vizsgálatai. 24. rész: A szorbinsav- és a benzoesavtartalom meghatározása MSZ 9589-25:2013Szeszes italok vizsgálatai. 25. rész: A szintetikus színezőanyag kimutatása és azonosítása MSZ 9589-27:2013Szeszes italok vizsgálatai. 27. rész: Az akroleintartalom kimutatása MSZ 8761-4:2018Sörvizsgálatok. 4. rész: Érzékszervi bírálat MSZ 14853:2019Borpárlat, brandy típusú alkoholos italok összes savtartalmának meghatározása |
Elnök | Barátossy Gábor |
Elnökhelyettes | Dr. Kapillerné Dr. Dezsőfi Rita |
Titkár | Szalay Anna |
Megalakulás | 1996-05-22 |
Az MB-be belépett MSZT tagszervezetek | |
---|---|
MB-tag neve | MB-tag képviselőjének neve |
Nemzeti Adó- és Vámhivatal | Dr. Kapillerné Dr. Dezsőfi Rita |
Agrárminisztérium | Sztanev Bertalan |
Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamara | Pető Krisztina |
Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal | Barátossy Gábor |
Pálinka Nemzeti Tanács | Dull Péter |
Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem | Dr. Kovács Barnabás Zoltán |
Magyar Pálinka Lovagrend Egyesület | Barabás Attila |
QualcoDuna Proficiency Testing Hungary Nonprofit Kft. | Balázs Gábor |
Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ | Rózsa Máté |