A bizottság adatai:
A bizottság azonosító jele MSZT/MB 621
A bizottság neve Alkoholos italok
A bizottság tevékenységi területe Alkoholos italok ICS 67.160.10
Az MB-hez tartozó szabványok
MSZ 9456:1980

Borok palackállóságának megállapítása

MSZ 9462:1981

Borok érzékszervi vizsgálata

MSZ 9479:1980

Borok cukortartalmának meghatározása Rebelein módszerrel

MSZ 14431:1982

Színes direkttermők és hibridjeik meghatározása borokban

MSZ 14432:1974

Borvizsgálatok. Kékderítés

MSZ 21370:1979

Tokaji szamorodni

MSZ 21371:1979

Tokaji aszú

MSZ 11284:1980

Hőmérős szeszfokmérő

MSZ 11285:1977

Malligand-rendszerű borfokmérő

MSZ-01-10006:1984

Vendéglátóipari szolgáltatások mértékének ellenőrzése. Alkoholtartalmú italok

MSZ-08-0409:1979

Fehér bor készítésére alkalmas szőlő

MSZ-08-0410:1979

Vörös bor készítésére alkalmas kék szőlő

MSZ-08-0412:1979

Tokaji aszúbogyó

MSZ-08-0411:1979

Pezsgő készítésére alkalmas borszőlő

MSZ-08-1561:1990

Gyümölcspezsgő

MSZ 9465:1985

Borok, borpárlatok szabad- és összeskénessav-tartalmának meghatározása

MSZ 14852:1985

Borpárlatok szabadaldehid-tartalmának meghatározása

MSZ 14853:1986

Borpárlat, brandy összes savtartalmának meghatározása

MSZ 14854:1986

Borpárlat, brandy metil-alkohol-tartalmának meghatározása

MSZ 14855:1986

Borpárlat, brandy észtertartalmának meghatározása

MSZ 9491:1986

Mustok cukortartalmának meghatározása mustfokmérővel

MSZ 8761-5:1986

Sör. A tartósság meghatározása

MSZ 9461:1988

Borok előkészítése vizsgálatokhoz

MSZ 9460:1988

Borok mintavétele és tételminősítése

MSZ 14881:1989

Borok antocianin- és leuko-antocianidin-tartalmának meghatározása

MSZ 8761-7:1993

Sör. A pH-érték meghatározása

MSZ 8761-11:1993

Sör. A végerjedési fok meghatározása

MSZ 21365:1994

Különleges minőségű bor

MSZ 21366:1994

Asztali bor

MSZ 21368:1994

Minőségi bor

MSZ 21387:1994

Tájbor

MSZ 8761-4:1995

Sör. Érzékszervi bírálat

MSZ 8761-6:2002

Sör. 6. rész: A szín meghatározása spektrofotometriás módszerrel

MSZ 8761-9:2002

Sör. 9. rész: A szén-dioxid-tartalom meghatározása titrálásos módszerrel (referencia-módszer)

MSZ 8761-10:2002

Sör. 10. rész: Az alkohol-, az extrakttartalom és az erjedési fok meghatározása

MSZ 9589-2:2012

Szeszes italok vizsgálatai. 2. rész: Alkoholtartalom meghatározása (gyors módszer)

MSZ 9589-3:2013

Szeszes italok vizsgálatai. 3. rész: Az összes savtartalom meghatározása

MSZ 9589-4:2013

Szeszes italok vizsgálatai. 4. rész: Az összes cukortartalom meghatározása

MSZ 9589-5:2013

Szeszes italok vizsgálatai. 5. rész: Az összes aldehidtartalom meghatározása

MSZ 9589-6:2013

Szeszes italok vizsgálatai. 6. rész: Az összes észtertartalom meghatározása

MSZ 9589-7:2013

Szeszes italok vizsgálatai. 7. rész: A furfuroltartalom meghatározása

MSZ 9589-10:2013

Szeszes italok vizsgálatai. 10. rész: A kénessavtartalom meghatározása

MSZ 9589-12:2013

Szeszes italok vizsgálatai. 12. rész: Az összes hidrogén-cianid-tartalom meghatározása

MSZ 9589-15:2013

Szeszes italok vizsgálatai. 15. rész: A minta előkészítése a vizsgálathoz

MSZ 9589-16:2013

Szeszes italok vizsgálatai. 16. rész: A vastartalom meghatározása

MSZ 9589-17:2013

Szeszes italok vizsgálatai. 17. rész: A réztarrtalom meghatározása

MSZ 9589-24:2013

Szeszes italok vizsgálatai. 24. rész: A szorbinsav- és a benzoesavtartalom meghatározása

MSZ 9589-25:2013

Szeszes italok vizsgálatai. 25. rész: A szintetikus színezőanyag kimutatása és azonosítása

MSZ 9589-27:2013

Szeszes italok vizsgálatai. 27. rész: Az akroleintartalom kimutatása

MSZ 8761-4:2018

Sörvizsgálatok. 4. rész: Érzékszervi bírálat

MSZ 14853:2019

Borpárlat, brandy típusú alkoholos italok összes savtartalmának meghatározása

Elnök Barátossy Gábor
Elnökhelyettes Dr. Kapillerné Dr. Dezsőfi Rita
Titkár Szalay Anna
Megalakulás 1996-05-22



Az MB-be belépett MSZT tagszervezetek
MB-tag neve MB-tag képviselőjének neve
Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dr. Kapillerné Dr. Dezsőfi Rita
Agrárminisztérium Sztanev Bertalan
Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamara Pető Krisztina
Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Barátossy Gábor
Pálinka Nemzeti Tanács Dull Péter
Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Dr. Kovács Barnabás Zoltán
Magyar Pálinka Lovagrend Egyesület Barabás Attila
QualcoDuna Proficiency Testing Hungary Nonprofit Kft. Balázs Gábor
Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ Rózsa Máté