Szabványkereső

Hivatkozási szám, azonosító jelzet, vagy a szabványcímben előforduló kulcsszó szerinti keresés:


ICS (a szabványok nemzetközi osztályozási rendszere) szerinti keresés

Nettó ár: 18390 Ft
Kosárba tesz
Alapadatok
Hivatkozási szám
MSZ EN 1756-1:2001+A1:2008
Dokumentumazonosító
146038
Cím
Emelő hátfalak. Kerekes járművekre szerelhető emelőlapok. Biztonsági követelmények. 1. rész: Áru mozgatására való emelő hátfalak
Angol cím
Tail lifts. Platform lifts for mounting on wheeled vehicles. Safety Requirements. Part 1: Tail lifts for goods
Alkalmazási terület
Ez az európai szabvány a 3.1. szakasz szerinti kialakítású, kerekes járműre szerelhető emelő hátfalak biztonsági követelményeit tartalmazza. Tartalmazza továbbá ezeknek az emelő hátfalaknak az ellenőrzését és biztonságos használatukhoz szükséges tájékoztatást. Ez az európai szabvány azoknak a 4. fejezet szerinti veszélyeknek a legkisebbre való csökkentése érdekében szükséges műszaki követelményeket tartalmazza, amelyek az emelő hátfalnak a gyártó vagy meghatalmazott képviselője által megadott előírásokkal összhangban, üzemeléskor léphetnek fel. A következő emelő hátfalakra vonatkozik: - rakodására és/vagy lerakodásra használt járművek; - a kerekes jármű belsejébe, elejére, oldalára vagy hátuljára, ideiglenesen vagy állandóra felszereltre; - amelyet kézzel vagy villamos hajtással működtetnek; - amelyen olyan emelőlap van, ami az áruterhet, a kezelőt vagy a kettő kombinációját tartja; - a talaj fölött legfeljebb 3 m emelési magasságúakra, ahol az emelési magasságát az emelőlap terheletlen állapotában kell mérni; - a forgó típusúra, ahol az emelőmagasság legfeljebb 2 m; - az összekötő hídnak készültre, amelynek rendeltetését a gyártó határozza meg. MEGJEGYZÉS: Az emelő hátfal nem tévesztendő össze a rakodórámpához csatlakozó összekötő híddal, amely a szintkülönbségkiegyenlítők fogalomkörébe tartozik, és nem e szabvány alkalmazási területébe. A rakodási és/vagy a lerakodási művelet része az emelő hátfal teheremelés és/vagy -leengedés műveletének. Ez a szabvány nem tartalmaz kiegészítő követelményeket a: - a nehéz üzemi feltételekre (például szélsőséges környezeti viszonyokra mint a mélyhűtőtéri alkalmazás, magas hőmérséklet, korrozív környezet, trópusi környezet, szennyezett környezet, erős mágneses tér); - a különleges előírások szerinti üzemre (például robbanásveszélyes légtér) ; - a villamos hálózatról való betáplálásra; - a rendszer valamely részének külön energiaellátására; - a kábel nélküli távvezérlésre és elektronikus berendezésekre; - az elektromágneses összeférhetőségre (sugárzásvédettség) ; - az elektrosztatikus problémákra; - a természetükből adódó veszélyes terhek (például olvasztott fém, sav/lúg, sugárzó anyag, különösen törékeny terhek) mozgatására; - a felszerelés, szállítás, próbaüzem és leszerelés közben előforduló veszélyekre; - a szabadon lengő, függesztett teher mozgatása közben előforduló veszélyekre; - a közúti használat közbeni követelményekre; - az üzemi és üzemen kívüli szélnyomásra ; - élelmiszerekkel való közvetlen érintkezésre; - a földrengésre; - a villámcsapásra.
ICS
53.020.99 Egyéb emelőberendezések
A szabvány nyelve
magyar
Az érvényesség kezdete
2008-09-01
A visszavonás napja
2021-12-01
További adatok
Forrás
idt EN 1756-1:2001+A1:2008
Módosítás
SZK-közlemények
Kapcsolódó európai jogszabály
2006/42/EK AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS 2006/42/EK IRÁNYELVE (2006. május 17.) a gépekről és a 95/16/EK irányelv módosításáról (átdolgozás) (EGT vonatkozású szöveg) (MAC06)
Kereskedelmi adatok
A szabvány
kapható formátuma
Papír ,
PDF (letöltés) (a fájl mérete: 843249) ,
oldalszáma
63 oldal; V kategória
ára
Nettó: 18390 Ft
Bruttó:
Papír formátum esetén (5% Áfával): 23171 Ft
PDF (letöltés) formátum esetén (27% Áfával): 23355 Ft
Szabvány életútja
Megtekintett szabvány

MSZ EN 1756-1:2001+A1:2008

2008-09-01 - 2021-12-01