Olvasóterem

Szabványok helyben olvasása

 

Tisztelt Látogatóink!

Az olvasóteremben megtalálhatók a magyar nemzeti szabványok adatbázisában nyilvántartott szabványok (MSZ, MSZ EN, MSZ EN ISO, MSZ EN ISO/IEC, MSZ HD, MSZ ISO, MSZ IEC, MSZ ISO/IEC stb.), valamint az európai (CEN, CENELEC, ETSI), a nemzetközi (ISO, IEC) és külföldi nemzeti szabványügyi szervezet (DIN) által kibocsátott bizonyos szabványok és szabvány jellegű dokumentumok. (Utóbbiak esetében szíveskedjen előre egyeztetni munkatársainkkal a megtekinteni kívánt dokumentumokról a szabvanyinfo@mszt.hu e-mail-címen.)


1082 Budapest, Horváth Mihály tér 1.

kedd: 8:00 – 16:00
a többi napon zárva!

Előzetes bejelentkezés szükséges az MSZT Olvasótermébe. Bejelentkezni a szabvanyinfo@mszt.hu e-mail-címen lehet. Csak a visszaigazolást követően vehető igénybe szolgáltatásunk!


 

  • a magyar nemzeti, az európai, nemzetközi szabványok helyben való olvasása, tanulmányozása papír-, illetve PDF-formátumban;
  • a magyar nemzeti, az európai, a nemzetközi és a külföldi nemzeti szabványok bibliográfiai adatainak megkeresése a szabványjegyzékekben és/vagy a külföldi és hazai számítógépes adatbázisokban a szabványok nemzetközi osztályozási rendszere (ICS), illetve más keresési szempontok (pl. hivatkozási szám, cím, tárgy stb.) szerint;
  • tájékoztatás a magyar nemzeti, az európai, a nemzetközi és a külföldi nemzeti szabványok érvényességéről, módosításáról, illetve helyesbítéséről.

 


 

  • érvényes diákigazolvánnyal rendelkező diákok számára a látogatás ingyenes;
  • napi látogatójegy ára: 1 270 Ft/fő (1 000 Ft + 27% áfa/fő);
  • éves látogatójegy ára: 25 400 Ft/év (20 000 Ft + 27% áfa/év).