Szabványkereső

Hivatkozási szám, azonosító jelzet, vagy a szabványcímben előforduló kulcsszó szerinti keresés:


ICS (a szabványok nemzetközi osztályozási rendszere) szerinti keresés

Nettó ár: 8000 Ft
Kosárba tesz
Alapadatok
Hivatkozási szám
MSZ EN ISO 3657:2013
Dokumentumazonosító
156959
Cím
Állati és növényi zsírok és olajok. Az elszappanosítási szám meghatározása (ISO 3657:2013)
Angol cím
Animal and vegetable fats and oils. Determination of saponification value (ISO 3657:2013)
Alkalmazási terület
E nemzetközi szabvány egy módszert ír elő az állati és növényi eredetű zsírok és olajok elszappanosítási számának meghatározására. Az elszappanosítási szám a szabad és észterezett savak jelenlétét méri a zsírokban és a zsírsavakban. A módszer nyers és finomított növényi és állati eredetű zsírok esetén alkalmazható. Ásványi sav jelenléte esetén az e módszerrel kapott eredmények nem értelmezhetőek, csak abban az esetben, ha az ásványi savakat külön is meghatározzuk. Az elszappanosítási szám kiszámítható a zsírsavakra vonatkozó, a B melléklet szerinti gáz-folyadék kromatog¬rá¬fiával meghatározott vizsgálatok adataiból. Ehhez a számításhoz meg kell bizonyosodni arról, hogy a minta nem tartalmaz nagyobb szennyező anyagokat és termikusan nem degradálódott.
ICS
67.200.10 Állati és növényi zsírok és olajok
A szabvány nyelve
magyar
Az érvényesség kezdete
2013-10-01
A visszavonás napja
2020-08-01
További adatok
Forrás
idt EN ISO 3657:2013; idt ISO 3657:2013
Módosítás
SZK-közlemények
2016/05: Helyesbítés
Kapcsolódó európai jogszabály
Kereskedelmi adatok
A szabvány
kapható formátuma
Papír ,
PDF (letöltés) (a fájl mérete: 354221) ,
oldalszáma
14 oldal; G kategória
ára
Nettó: 8000 Ft
Bruttó:
Papír formátum esetén (5% Áfával): 10080 Ft
PDF (letöltés) formátum esetén (27% Áfával): 10160 Ft
Szabvány életútja
Megtekintett szabvány

MSZ EN ISO 3657:2013

2013-10-01 - 2020-08-01