MSZ ISO/TS 22002-5:2021

Élelmiszer-biztonsági előfeltételi programok. 5. rész: Szállítás és tárolás

Prerequisite programmes on food safety. Part 5: Transport and storage


E dokumentum követelményeket ír elő az élelmiszerláncban a szállítási és tárolási előfeltételi programok (PRPk) létrehozására, megvalósítására és fenntartására, támogatva az élelmiszer-biztonsági veszélyek felügyeletét. E dokumentum méretre és összetettségre való tekintet nélkül alkalmazható minden olyan szervezetre, amely az élelmiszerláncban végez szállítási és tárolási tevékenységet, és a PRP-ket úgy kívánja megvalósítani, hogy azok megfeleljenek az ISO 22000 szabványban meghatározott követelményeknek. E dokumentumot nem tervezték és nem is szánták az élelmiszerlánc más területeire vagy attól eltérő alkalmazásra. E dokumentumban a szállítás és tárolás az ISO/TS 22003:2013 A melléklete szerinti G kategóriához igazodik. E dokumentum magában foglalja az összes élelmiszert és takarmányt, valamint az élelmiszer-csomagolást és a csomagolóanyagokat. Az élő állatok nem tartoznak e dokumentum alkalmazási területébe, kivéve, ha azokat közvetlen fogyasztásra szánták, pl. kagylók, rákfélék és élő hal.

Általános információk

Érvényes
magyar
: 2021-02-01

67.020 - Élelmiszeripari eljárások

 

: idt ISO/TS 22002-5:2019


Vásárlás

: 7 470,0 Ft
(papír , PDF-fájl-letöltés)

Angol változat

: 8 020,0 Ft
(papír , PDF-fájl-letöltés)




Szabvány életútja

Előzmények

Jelenleg nincsenek előzmények

Megtekintett szabvány
MSZ ISO/TS 22002-5:2021

2021-02-01

Utódok

Jelenleg nincsenek utódok