ICS – Szabványok nemzetközi osztályozási rendszere

67.220.10   67.220

Fűszerek és ízesítők

Az ICS háromszintű, hierarchikus osztályozási rendszer, melynek segítségével az egyes szakterületekhez tartozó szabványok köre kikereshető. Az alcsoportokra való lebontás segíti a szakterületeken belüli tárgykör specifikus leszűkítését.

Válassza ki a kívánt szakterületet és kattintson a megfelelő ICS-kódra!

Szabvány Műszaki Bizottság Meghirdetés dátuma Nettó ár  
MSZ EN ISO 7540:2021   Angol nyelvű!
Fűszerek és ízesítők. Őrölt édes és csípős paprika (Capsicum annuum L. és Capsicum frutescens L.). Előírások (ISO 7540:2020)
MSZT/MB 603
2021-03-01
6050 Ft
MSZ EN ISO 7541:2021   Angol nyelvű!
Fűszerek és ízesítők. A paprika extrahálható színének spektrofotometriás meghatározása (ISO 7541:2020)
MSZT/MB 603
2021-03-01
6530 Ft
MSZ EN 17250:2020   Angol nyelvű!
Élelmiszerek. Az ochratoxin A meghatározása fűszerekben, édesgyökérben, kakaóban és kakaótermékekben, IAC-tisztítással és HPLC-FLD-vel
MSZT/MB 603
2020-05-01
9060 Ft
MSZ ISO 1108:2018   Angol nyelvű!
Fűszerek és ízesítők. A nem illékony éteres extraktum meghatározása
MSZT/MB 603
2018-09-01
4080 Ft
MSZ ISO 1108:2018   Magyar nyelvű!
Fűszerek és ízesítők. A nem illékony éteres extraktum meghatározása
MSZT/MB 603
2018-09-01
4080 Ft
MSZ EN ISO 6571:2009/A1:2018   Angol nyelvű!
Fűszerek, ízesítők és gyógynövények. Az illóolaj-tartalom meghatározása (hidrodesztillációs módszer). 1. módosítás (ISO 6571:2008/Amd 1:2017)
MSZT/MB 603
2018-03-01
4690 Ft
MSZ 9681-2:2017   Magyar nyelvű!
A fűszerpaprika-őrlemény vizsgálata. 2. rész: Érzékszervi vizsgálat
MSZT/MB 603
2017-05-01
9950 Ft
MSZ EN ISO 662:2016   Angol nyelvű!
Állati és növényi zsírok és olajok. A nedvesség- és az illóanyag-tartalom meghatározása (ISO 662:2016)
MSZT/MB 602
2016-08-01
5520 Ft
MSZ EN ISO 3493:2014   Angol nyelvű!
Vanília. Szakszótár (ISO 3493:2014)
MSZT/MB 603
2014-09-01
5090 Ft
MSZ 11007:2013   Magyar nyelvű!
Étkezési só (Nátrium-klorid)
MSZT/MB 603
2013-06-01
6660 Ft
MSZ EN 16466-3:2013   Angol nyelvű!
Ecet. Az ecetsav és a víz izotópelemzése. 3. rész: A borecet víztartalmának ^18ˇO-IRMS-elemzése
MSZT/MB 603
2013-05-01
5520 Ft
MSZ EN 16466-1:2013   Angol nyelvű!
Ecet. Az ecetsav és a víz izotópelemzése. 1. rész: Az ecetsav ^2ˇH-NMR-elemzése
MSZT/MB 603
2013-05-01
5520 Ft
MSZ EN 16466-2:2013   Angol nyelvű!
Ecet. Az ecetsav és a víz izotópelemzése. 2. rész: Az ecetsav ^13ˇC-IRMS- elemzése
MSZT/MB 603
2013-05-01
5520 Ft
MSZ EN ISO 2825:2010   Magyar nyelvű!
Fűszerek és ízesítők. Az őrölt elemzési minták előkészítése (ISO 2825:1981)
MSZT/MB 603
2010-11-01
4080 Ft
MSZ EN ISO 7540:2010   Magyar nyelvű!   Visszavont!
Fűszerpaprika-őrlemény (Capsicum annuum L.). Előírások (ISO 7540:2006)
MSZT/MB 603
2010-11-01
6660 Ft
MSZ EN ISO 7541:2010   Angol nyelvű!   Visszavont!
Fűszerpaprika (őrlemény). Az összes természetes színezőanyag-tartalom meghatározása (ISO 7541:1989)
MSZT/MB 603
2010-09-01
4080 Ft
MSZ EN ISO 927:2010   Angol nyelvű!
Fűszerek és ízesítők. Az idegenanyag- és a szennyezőanyag-tartalom meghatározása (ISO 927:2009)
MSZT/MB 603
2010-02-01
5090 Ft
MSZ EN ISO 927:2010   Magyar nyelvű!
Fűszerek és ízesítők. A szennyezőanyag- és az idegenanyag-tartalom meghatározása (ISO 927:2009)
MSZT/MB 603
2010-02-01
5090 Ft
MSZ EN ISO 948:2010   Magyar nyelvű!
Fűszerek és ízesítőanyagok. Mintavétel (ISO 948:1980)
MSZT/MB 603
2010-01-01
5320 Ft
MSZ EN ISO 6465:2009   Magyar nyelvű!
Fűszerek. Római kömény (Cuminum cyminum L.). Követelmények (ISO 6465:2009)
MSZT/MB 603
2009-12-01
4690 Ft
MSZ EN ISO 6571:2009   Angol nyelvű!
Fűszerek, ízesítők és gyógynövények. Az illóolaj-tartalom meghatározása (hidrodesztillációs módszer) (ISO 6571:2008)
MSZT/MB 603
2009-12-01
5520 Ft
MSZ EN ISO 6465:2009   Angol nyelvű!
Fűszerek. Kömény (Cuminum cyminum L.). Követelmények (ISO 6465:2009)
MSZT/MB 603
2009-12-01
4690 Ft
MSZ EN ISO 676:2009   Angol nyelvű!
Fűszerek és ízesítők. Növénytani nevezéktan (ISO 676:1995, tartalmazza az 1997. évi 1 helyesbítést)
MSZT/MB 603
2009-12-01
8540 Ft
MSZ ISO 7540:2007   Magyar nyelvű!   Visszavont!
Fűszerpaprika-őrlemény (Capsicum annuum L.). Előírások
MSZT/MCS 607
2007-12-01
6660 Ft
MSZ EN ISO 3493:2007   Angol nyelvű!   Visszavont!
Vanília. Szakszótár (ISO 3493:1999)
MSZT/MB 607
2007-10-01
5090 Ft
MSZ ISO 930:2003   Magyar nyelvű!
Fűszerek és ízesítők. A savban oldhatatlan hamu meghatározása
MSZT/MB 603
2003-07-01
4690 Ft
MSZ ISO 927:2003   Magyar nyelvű!   Visszavont!
Fűszerek és ízesítők. Az idegenanyag-tartalom meghatározása
MSZT/MCS 607
2003-07-01
3700 Ft
MSZ ISO 928:2003   Magyar nyelvű!
Fűszerek és ízesítők. Az összes hamu meghatározása
MSZT/MB 603
2003-07-01
4690 Ft
MSZ ISO 959-2:2003   Magyar nyelvű!
Egész és őrölt bors (Piper nigrum L.). Követelmények. 2. rész: Fehér bors
MSZT/MB 603
2003-07-01
5520 Ft
MSZ ISO 959-1:2003   Magyar nyelvű!
Egész és őrölt bors (Piper nigrum L.). Követelmények. 1. rész: Fekete bors
MSZT/MB 603
2003-07-01
6050 Ft
MSZ 9681-5:2002   Magyar nyelvű!   Visszavont!
A fűszerpaprika-őrlemény vizsgálata. 5. rész: Az összes színezéktartalom meghatározása
MSZT/MCS 607
2002-06-01
3700 Ft
MSZ 9681-6:2002   Magyar nyelvű!   Visszavont!
A fűszerpaprika-őrlemény vizsgálata. 6. rész: Az összes növényiolaj-tartalom meghatározása
MSZT/MB 607
2002-06-01
3700 Ft
MSZ 9681-1:2002   Magyar nyelvű!   Visszavont!
A fűszerpaprika-őrlemény vizsgálata. 1. rész: Az őrlési finomság meghatározása
MSZT/MB 607
2002-06-01
3220 Ft
MSZ 9681-3:2002   Magyar nyelvű!   Visszavont!
A fűszerpaprika-őrlemény vizsgálata. 3. rész: A víztartalom meghatározása
MSZT/MB 607
2002-06-01
3220 Ft
MSZ 9681-4:2002   Magyar nyelvű!
A fűszerpaprika-őrlemény vizsgálata. 4. rész: A kapszaicintartalom meghatározása nagy felbontású folyadékkromatográfiás módszerrel
MSZT/MB 603
2002-06-01
4080 Ft
MSZ EN 13189:2000   Magyar nyelvű!
Étkezési ecetsav. Nem mezőgazdasági eredetű anyagokból készített termék. Fogalommeghatározások, követelmények, jelölés
MSZT/MB 603
2000-12-01
5090 Ft
MSZ EN 13189:2000   Angol nyelvű!
Élelmiszer-ipari ecetsav. Nem mezőgazdasági eredetű anyagokból készített termék. Meghatározások, követelmények, megjelölés
MSZT/MB 603
2000-12-01
4690 Ft
MSZ EN 13188:2000   Angol nyelvű!
Ecet. Mezőgazdasági eredetű folyadékokból készített termék. Fogalommeghatározások, követelmények, megjelölés
MSZT/MB 603
2000-12-01
4690 Ft
MSZ EN 13188:2000   Magyar nyelvű!
Ecet. Mezőgazdasági eredetű folyadékokból készített termék. Fogalommeghatározások, követelmények, jelölés
MSZT/MB 603
2000-12-01
5090 Ft
MSZ 9681-8:1995   Magyar nyelvű!   Visszavont!
A fűszerpaprika-őrlemény vizsgálata. A kapszaicintartalom meghatározása
MSZT/MB 607
1995-02-01
3700 Ft
MSZ 11851:1994   Magyar nyelvű!   Visszavont!
Fűszerpaprika-őrlemény
1994-11-01
3700 Ft
MSZ ISO 940:1994   Magyar nyelvű!   Visszavont!
Fűszerek és ízesítők. Az alkoholban oldható kivonat meghatározása
MSZT/MB 607
1994-09-01
3700 Ft
MSZ ISO 928:1994   Magyar nyelvű!   Visszavont!
Fűszerek és ízesítők. Az összes hamu meghatározása
MSZT/MB 607
1994-03-15
3700 Ft
MSZ ISO 930:1993   Magyar nyelvű!   Visszavont!
Fűszerek és ízesítők. A savban oldhatatlan hamu meghatározása
MSZT/MB 607
1994-01-15
3700 Ft
MSZ ISO 2254:1993   Magyar nyelvű!   Visszavont!
Szegfűszeg
MSZT/MB 607
1994-01-01
4690 Ft
MSZ ISO 6577:1993   Magyar nyelvű!   Visszavont!
Szerecsendió és szerecsendió-virág
MSZT/MB 607
1993-12-01
5090 Ft
MSZ ISO 948:1992   Magyar nyelvű!   Visszavont!
Fűszerek mintavétele
MSZT/MB 607
1992-12-15
4080 Ft
MSZ ISO 973:1992   Magyar nyelvű!   Visszavont!
Szegfűbors
MSZT/MB 607
1992-12-15
4690 Ft
MSZ ISO 959-1:1991   Magyar nyelvű!   Visszavont!
A bors általános előírásai. Fekete bors
MSZT/MB 607
1992-03-15
6050 Ft
MSZ ISO 959-2:1991   Magyar nyelvű!   Visszavont!
A bors általános előírásai. Fehér bors
MSZT/MB 607
1992-03-15
5090 Ft
MSZ ISO 6576:1991   Magyar nyelvű!   Visszavont!
Babérlevél (egész és őrölt)
MSZT/MB 607
1992-02-15
4080 Ft
MSZ ISO 3588:1991   Magyar nyelvű!
Fűszerek és ízesítők őrlési finomságának meghatározása kézi szitálással
MSZT/MB 603
1992-02-01
3700 Ft
MSZ ISO 2825:1991   Magyar nyelvű!   Visszavont!
Fűszerek és ízesítők őrölt elemzési mintáinak előkészítése
MSZT/MCS 607
1992-02-01
3220 Ft
MSZ ISO 927:1990   Magyar nyelvű!   Visszavont!
Fűszerek és ízesítők idegenanyag-tartalmának meghatározása
MSZT/MB 607
1992-01-15
3700 Ft
MSZ ISO 1237:1991   Magyar nyelvű!
Mustármag
MSZT/MB 603
1992-01-01
5520 Ft
MSZ-08-0177:1990   Magyar nyelvű!   Visszavont!
Termelői ánizs
1991-07-01
3700 Ft
MSZ-08-0182:1990   Magyar nyelvű!   Visszavont!
Termelői koriander
1991-07-01
3700 Ft
MSZ ISO 3493:1990   Angol nyelvű!   Visszavont!
A vanília fogalommeghatározásai
1991-03-15
3700 Ft
MSZ-08-0149:1990   Magyar nyelvű!   Visszavont!
Termelői kömény
1990-08-01
3700 Ft
MSZ-08-0150:1990   Magyar nyelvű!   Visszavont!
Termelői mustármag
1990-08-01
3700 Ft
MSZ 20631:1989   Magyar nyelvű!
Édeskömény
MSZT/MB 603
1989-09-15
3700 Ft
MSZ 21390:1988   Magyar nyelvű!   Visszavont!
Mustár
1989-05-15
4080 Ft
MSZ-08-1471:1988   Magyar nyelvű!   Visszavont!
Fűszerezett, paradicsomos ételízesítők
1988-10-15
4080 Ft
MSZ 20639:1988   Magyar nyelvű!
Fahéj
MSZT/MB 603
1988-10-15
4080 Ft
MSZ 20621:1988   Magyar nyelvű!
Majoranna
MSZT/MB 603
1988-10-01
3700 Ft
MSZ 14529:1987   Magyar nyelvű!   Visszavont!
Fűszerpaprika-kivonat
MSZT/MB 607
1988-05-01
4080 Ft
MSZ-08-0116:1987   Magyar nyelvű!   Visszavont!
Termelői szurokfű
MSZT/MB 607
1988-03-01
3700 Ft
MSZ 20638:1987   Magyar nyelvű!   Visszavont!
Bors
1987-10-01
3700 Ft
MSZ 20618:1986   Magyar nyelvű!   Visszavont!
Fűszerek őrlési finomsága
1987-04-01
3220 Ft
MSZ-08-0103:1986   Magyar nyelvű!   Visszavont!
Termelői kapormag
1987-04-01
3700 Ft
MSZ-08-0104:1986   Magyar nyelvű!   Visszavont!
Termelői édeskömény
1987-04-01
3700 Ft
MSZ 20622-14:1986   Magyar nyelvű!   Visszavont!
Fűszerek vizsgálata. A mustármag ízanyagának meghatározása
1987-03-01
3700 Ft
MSZ 20632:1986   Magyar nyelvű!
Ánizs
MSZT/MB 603
1986-10-01
3700 Ft
MSZ 20641:1986   Magyar nyelvű!
Koriander
MSZT/MB 603
1986-10-01
3700 Ft
MSZ 20656:1986   Magyar nyelvű!
Gyömbér
MSZT/MB 603
1986-09-15
3700 Ft
MSZ 20315:1985   Magyar nyelvű!
Kurkuma
MSZT/MB 603
1985-11-01
3700 Ft
MSZ 20620:1985   Magyar nyelvű!
Borókabogyó
MSZT/MB 603
1985-11-01
3700 Ft
MSZ 20688:1985   Magyar nyelvű!
Rozmaring
MSZT/MB 603
1985-08-15
3700 Ft
MSZ 20687:1985   Magyar nyelvű!
Bazsalikom
MSZT/MB 603
1985-08-01
3700 Ft
MSZ 20067:1984   Magyar nyelvű!
Kakukkfű
MSZT/MB 603
1985-05-15
3700 Ft
MSZ 20021:1984   Magyar nyelvű!
Tárkony
MSZT/MB 603
1985-02-15
3700 Ft
MSZ 20047:1984   Magyar nyelvű!
Borsikafű
MSZT/MB 603
1985-02-15
3700 Ft
MSZ 20004:1984   Magyar nyelvű!
Szurokfű (Origanum)
MSZT/MB 603
1984-12-15
3700 Ft
MSZ 12661:1984   Magyar nyelvű!   Visszavont!
Fűszerkeverékek minőségi követelményei
1984-09-15
4080 Ft
MSZ 9681-9:1984   Magyar nyelvű!   Visszavont!
Fűszerpaprika őrlemény vizsgálata. Zsiradéktartalom meghatározása
MSZT/MB 607
1984-08-15
3220 Ft
MSZ 20690:1984   Magyar nyelvű!   Visszavont!
Fűszerek szállítása és tárolása
MSZT/MB 607
1984-08-15
3220 Ft
MSZ 9681-2:1984   Magyar nyelvű!   Visszavont!
Fűszerpaprika őrlemény vizsgálata. Érzékszervi vizsgálat
MSZT/MB 607
1984-08-01
3700 Ft
MSZ 20622-15:1983   Magyar nyelvű!   Visszavont!
Fűszerek vizsgálata. Vanillintartalom meghatározása
1984-04-15
3220 Ft
MSZ 20622-13:1983   Magyar nyelvű!   Visszavont!
Fűszerek vizsgálata. Piperintartalom meghatározása
1984-03-01
3220 Ft
MSZ 20625:1983   Magyar nyelvű!
Fűszerek csomagolása
MSZT/MB 603
1984-02-01
3700 Ft
MSZ 11851:1983   Magyar nyelvű!   Visszavont!
Fűszerpaprika őrlemény
1983-11-01
4690 Ft
MSZ 20642:1983   Magyar nyelvű!
Fűszerkömény
MSZT/MB 603
1983-11-01
3700 Ft
MSZ-08-1849:1983   Magyar nyelvű!   Visszavont!
Teaízesítők
MSZT/MB 607
1983-04-15
4080 Ft
MSZ 20617-2:1982   Magyar nyelvű!   Visszavont!
Fűszerek. Kis csomagolási egységek mintavétele és minősítése
1982-10-01
3700 Ft
MSZ 20653:1982   Magyar nyelvű!
Vanilia
MSZT/MB 603
1982-07-01
3700 Ft
MSZ 20622-12:1981   Magyar nyelvű!   Visszavont!
Fűszerek vizsgálata. Általános előírások és a tiszta tömeg meghatározása
1981-12-15
3220 Ft
MSZ 20622-11:1981   Magyar nyelvű!   Visszavont!
Fűszerek vizsgálata. Érzékszervi vizsgálat
1981-11-01
3220 Ft
MSZ-08-0021:1981   Magyar nyelvű!   Visszavont!
Fűszerpaprika féltermék
MSZT/MB 607
1981-05-15
3700 Ft
MSZ 9681-8:1980   Magyar nyelvű!   Visszavont!
Fűszerpaprika őrlemény vizsgálata. Kapszaicintartalom meghatározása
1981-04-01
3700 Ft
MSZ 20622-10:1980   Magyar nyelvű!   Visszavont!
Fűszerek vizsgálata. Keményítőtartalom meghatározása
1980-10-15
4080 Ft
MSZ 20622-8:1979   Magyar nyelvű!   Visszavont!
Fűszerek vizsgálata. Nyersrosttartalom meghatározása
1980-03-15
3700 Ft
MSZ-08-1470:1980   Magyar nyelvű!   Visszavont!
Tartósított majonéz
1980-03-15
4080 Ft
MSZ 20622-9:1979   Magyar nyelvű!   Visszavont!
Fűszerek vizsgálata. Cukortartalom meghatározása
1980-02-01
4080 Ft
MSZ-08-0022:1979   Magyar nyelvű!   Visszavont!
Fűszerpaprika féltermék mintavétele és vizsgálata
MSZT/MB 607
1979-06-15
3700 Ft
MSZ 20617-1:1978   Magyar nyelvű!   Visszavont!
Fűszerek. Nagy csomagolási egységek mintavétele
1979-02-15
3700 Ft
MSZ 9682-1:1978   Magyar nyelvű!   Visszavont!
Fűszerpaprika. Nagy csomagolási egységek mintavétele
1979-02-15
3700 Ft
MSZ 20622-5:1978   Magyar nyelvű!   Visszavont!
Fűszerek vizsgálata. Illóolaj-tartalom meghatározása
1978-12-15
3700 Ft
MSZ 9681-7:1978   Magyar nyelvű!   Visszavont!
Fűszerpaprika őrlemény vizsgálata. Állati szennyeződés vizsgálata
MSZT/MB 607
1978-10-15
6050 Ft
MSZ 20622-7:1978   Magyar nyelvű!   Visszavont!
Fűszerek vizsgálata. Vizes, etilalkoholos és éteres kivonat meghatározása
1978-09-15
3700 Ft
MSZ 20622-6:1978   Magyar nyelvű!   Visszavont!
Fűszerek vizsgálata. Zsírtartalom meghatározása
1978-09-15
3700 Ft
MSZ 9681-6:1978   Magyar nyelvű!   Visszavont!
Fűszerpaprika őrlemény vizsgálata. Vasszennyeződés meghatározás
1978-06-15
3220 Ft
MSZ 20622-2:1977   Magyar nyelvű!   Visszavont!
Fűszerek vizsgálata. Víztartalom-meghatározás
1978-05-01
3220 Ft
MSZ 9681-3:1977   Magyar nyelvű!   Visszavont!
Fűszerpaprika őrlemény vizsgálata. Víztartalom meghatározása
MSZT/MB 607
1978-04-01
3220 Ft
MSZ 20658:1977   Magyar nyelvű!   Visszavont!
Fűszerek. Kapri
1977-07-01
3700 Ft
MSZ 9681-5:1976   Magyar nyelvű!   Visszavont!
Fűszerpaprika őrlemény vizsgálata. Összes szinezéktartalom meghatározása
MSZT/MB 607
1976-10-15
3700 Ft
MSZ 9681-4:1976   Magyar nyelvű!   Visszavont!
Fűszerpaprika őrlemény vizsgálata. Hamu- és homoktartalom meghatározása
1976-10-15
3700 Ft
MSZ 20659:1976   Magyar nyelvű!   Visszavont!
Fűszerek. Kardamom
1976-10-15
3700 Ft
MSZ 20630:1976   Magyar nyelvű!   Visszavont!
Fűszerek. Csillagos ánizs
1976-07-15
3700 Ft
MSZ 20657:1976   Magyar nyelvű!   Visszavont!
Fűszerek. Sáfrány
1976-07-15
3700 Ft
MSZ 20691:1975   Magyar nyelvű!   Visszavont!
Fűszerek mikroszkópos vizsgálata
1976-04-15
11980 Ft
MSZ 13611:1970   Magyar nyelvű!   Visszavont!
Nyers és utóérlelt fűszerpaprika mintavétele és vizsgálata
1970-04-01
4690 Ft