Olvasóterem

Szabványok helyben olvasása

Tisztelt Látogatóink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az MSZT Olvasóterme az előírt védelmi intézkedéseket betartva – nyitvatartási időben – 3 fő részére tudja biztosítani szolgáltatásának igénybevételét. Kérjük, hogy a szabvanyinfo@mszt.hu e-mail-címen jelezzék látogatási igényüket! Csak a visszaigazolás (válasz) értelmében (a megadottak alapján) vehető igénybe szolgáltatásunk! Védőmaszk vagy arcot eltakaró ruhadarab, valamint a kézfertőtlenítő használata kötelező!

Az olvasóteremben megtalálhatók a magyar nemzeti szabványok adatbázisában nyilvántartott szabványok (MSZ, MSZ EN, MSZ EN ISO, MSZ EN ISO/IEC, MSZ HD, MSZ ISO, MSZ IEC, MSZ ISO/IEC stb.), valamint az európai (CEN, CENELEC, ETSI), a nemzetközi (ISO, IEC) és külföldi nemzeti szabványügyi szervezet (DIN) által kibocsátott bizonyos szabványok és szabvány jellegű dokumentumok. (Utóbbiak esetében szíveskedjen előre egyeztetni munkatársainkkal a megtekinteni kívánt dokumentumokról a szabvanyinfo@mszt.hu e-mail-címen.)


1082 Budapest, Horváth Mihály tér 1.

kedd: 11:00 – 16:00
csütörtök: 8:00 – 14:00
a többi napon zárva!


  • a magyar nemzeti, az európai, nemzetközi szabványok helyben való olvasása, tanulmányozása papír-, illetve PDF-formátumban;
  • a magyar nemzeti, az európai, a nemzetközi és a külföldi nemzeti szabványok bibliográfiai adatainak megkeresése a szabványjegyzékekben és/vagy a külföldi és hazai számítógépes adatbázisokban a szabványok nemzetközi osztályozási rendszere (ICS), illetve más keresési szempontok (pl. hivatkozási szám, cím, tárgy stb.) szerint;
  • tájékoztatás a magyar nemzeti, az európai, a nemzetközi és a külföldi nemzeti szabványok érvényességéről, módosításáról, illetve helyesbítéséről.


  • érvényes diákigazolvánnyal rendelkező diákok számára a látogatás ingyenes;
  • napi látogatójegy ára: 690 Ft + 27% áfa;
  • éves látogatójegy ára: 15 200 Ft + 27% áfa.